Audiokniha Ranhojič

Babička
Jen málokterá kniha se zapsala do srdcí čtenářů tak hluboko jako právě Babička z pera známé české spisovatelky Boženy Němcové. V průběhu let se dočkala mnohých vydání a idylický život na vesnici, jehož středobodem je postava moudré, zbožné i pověrčivé staré ženy, lákal …

Zábranský: Bludičky a Jakoubek a další pohádky
Bludičky jsou podle pověstí zelená, modrá i jinak zbarvená mihotavá světélka, která se objevují v noci u bažin a lákají pocestné do močálů. Někdy ale také pomohou hodným lidem najít cestu z lesa či dokonce poklad a jindy potrestají lidi zlé.... První dvě pohádky z pera …

Guláš pro Masaryka
Guláš pro Masaryka je zčásti fiktivní rodinnou kronikou vyhlášené hostinské z jihomoravských Židlochovic, která skutečně vařila guláš pro prezidenta T. G. Masaryka. Výstižně vylíčené útrapy a radosti nejednoho obyčejného lidského života na pozadí několika válek zachycuj…

Povídky Josefa Kopty
Spisovatel a novinář z počátku minulého století Josef Kopta psal především legionářskou literaturu a knihy pro mládež. Průřez jeho tvorbou najdete ve vybraných povídkách v podání Vladimíra Brabce, Miroslava Táborského, Jiřího Adamíry, Josefa Beka a dalších.

Boss Babiš
Reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Popisuje nejen jeho skutečný podnikatelský zrod a nemilosrdné praktiky v byznysu, ale přibližuje i …

Smysl života v křesťanském pohledu
Smysl života v křesťanském pohledu - audiokniha, v níž Jan Bobčík přednáší na téma smyslu života. Že není důležité hledět na svět pouze svýma očima, že svět nemá pouze 3 rozměry a jak se Bůh dívá na počínání lidí - to je jedním z tématů duchovního slova obsaženém na tom…

Kubátová: Pohádky pro zimní spáče
Po jubilejních oslavách v podobě 3CD kompilace a 17CD/DVD boxu přichází digitální chvíle pro všechna důležitá samostatná alba Marie Rottrové. Fanoušci tak dostávají k dispozici maximum albových nahrávek jedné za zásadních ženských postav naší populární hudby. Druhý titu…

100 statečných - Host č. 38 - Jiří Drahoš 07.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Drahoš (předseda Akademie věd ČR)

Proč se neřekne pravda?
Jindřiška Smetanová upravila deníkové vzpomínky svého strýce Antonína Schenka na dobu jeho působení ve funkci osobního sekretáře prezidenta republiky T. G. Masaryka. Knižně vyšly pod názvem T. G. M.: Proč se neřekne pravda?V režii Petra Dufka připravil Josef Veselý. Úči…

Vídeňské zločiny I.
První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…

Klubíčko veselých pohádek
Víte, kam se kočce Terezce zatoulalo zelené klubíčko, co se stalo, když se myšky pustily do sýra, a kdo bydlí ve škvíře pod vaší postelí? To a mnohé další se dozvíte z rozverných vyprávění, která jsou právě tak dlouhá, aby se po nich dobře usínalo. Příběhy, které čtou h…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 8.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Valérie Zawadská.

Skořicové krámy
Povídkový cyklus představitele polské avantgardní prózy meziválečného období, objeveného až v druhé polovině našeho století. Účinkuje Jiří Schwarz.

Naši furianti
Klasická realistická hra Ladislava Stroupežnického s podtitulem "obraz života v české vesnici o čtyřech dějstvích" měla premiéru v roce 1887 v Národním divadle a od té doby se díky svým kvalitám stala součástí českého dramatického repertoáru. Prakticky každá divadelní g…

Zdochlinárka
V „Martinus cena fantázie“ súťažil už niekoľkokrát a v roku 2017 sa jeho poviedka Zdochlinárka dostala do zborníka vďaka účasti vo finále Ceny Béla. Niektoré z jeho textov ste mohli čítať aj na portáli fandom.sk, pre ktorý napísal zopár recenzií. V súťaži mikropoviedok …

Čtvrtek, Čechura: Večerníčky s Josefem Dvořákem
Kompilace z televizních večerníčků v interpretaci Josefa Dvořáka nabízí příběhy z těch nejznámějších: O Rumcajsovi, Cipískovi a vodníku Volšovečkovi, Maxipes Fík a Vodník Čepeček. Byl to právě JosefDvořák, kdo si troufl po Karlu Högerovi namlouvat pokračování Čtvrtkova …

Fiabe italiane
Poslechněte si pět originálních pohádkových příběhů v italštině. Některé připomenou pohádky, které známe od dětství z vyprávění babiček a dědečků, další překvapí svou nečekanou zápletkou a neobvyklými hrdiny. V každém případě ale nebude chybět šťastný konec a vítězství …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Meditace - Odpuštění a uzdravení vnitřního dítěte
1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se …

Meditační promluvy 4 - Cesta k přirozenému samádhi
Promluvy k praxi z meditačního retreatu na Padma Farmě 2009.

Myšlenky za volantem
Kniha Marka Ebena Myšlenky za volantem představu je soubor sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2014–2020. „Tohle CD je vlastně kniha pro Vás, co raději posloucháte, než čtete. Anebo čtete rádi, ale nemáte na to čas, protože zrovna jedete po D1 z Pr…

Kluci, holky a Stodůlky
Vyprávění o životě dětí v malé vesnici, jejich zábavách, drobných uličnictvích a konfliktech s rodiči a se školou...Četba z knihy Evy Bernardinové v nezaměnitelném přednesu Františka Filipovského doplňuje jeho interpretaci Poláčkovy knihy Bylo nás pět a slavných Mikuláš…

Čarovné rozprávky
Spoločné dielo tímu Ako Inak o. z. obsahuje 4 obľúbené rozprávky z ľudovej tvorby Dobšinského vrátane farebných obrázkov. Diela boli nahovorené viachlasne a spracované do formy audio knihy s popridávanými zvukovými efektmi. Kombinovaná CD kniha je vhodná na čítanie i po…