Audiokniha Ranhojič

Hugo: Ruy Blas, Moliére: Zdravý nemocný
Původní LP album DV 15165 s ukázkami z divadelních her Victora Huga (Ruy Blas) a Jean Baptiste Poquelin Moliéra (Zdravý nemocný) vydal Supraphon v roce 1970 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Osudy dobrého vojáka Švejka
Třináctidílná četba na pokračování z vybraných částí románu Jaroslava Haška. Vybral a připravil Zdeněk Jirotka. Čte Jan Pivec.

Percy Jackson - Prokletí Titánů
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…

100 statečných - Host č. 39 - Karel Zeman 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - K. Zeman (kapitán dálné námořní plavby)

Hrudka Babulka
Pohádka Františka Jungbauera Hrudka Babulka je příběhem o hrudce hlíny Babulce, která se stará o čtyři zrnka pšenice, až vyrostou do klasů a putují k lidskému stolu, aby se z nich stal chléb. V krátkých kapitolách jsou zobrazeny různé zážitky, které na této cestě potkáv…

Lakomec
Pětiaktová hra v próze, jejímž hlavním hrdinou je lichvář a chorobný lakomec milující více než kohokoli z bližních svoje peníze, byla napsána v roce 1668. Dnes patří k nejoceňovanějším Molièrovým hrám, ale v době svého vzniku velký ohlas nevzbudila. Obliba komedie přišl…

Soudcův seznam
Nejpřekvapivější a nejmrazivější thriller Johna Grishama! Vyšetřovatelka Lacy Stoltzová se setkává s tajemnou ženou, která je tak vyděšená, že používá několik pseudonymů. Její otec byl před dvaceti lety zavražděn a ona má podezřelého, jímž je od té doby posedlá. Dotyčný…

Letní záhady
Se stoupající teplotou roste i potenciál zla. Od Cornwallu po Francouzskou riviéru, ať už na pozadí delfských chrámů nebo anglických venkovských sídel, nejslavnější postavy Agathy Christie vyřeší i ty nejsložitější záhady. Rozložte si lehátko a užijte si poslech povídek…

Život víry 2021/4
Život víry 2021/4 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Když křesťané trpí Jaký je stav pronásledování křesťanů ve …

Utrpení mladého Werthera
Námět k románu, který založil jeho světovou slávu, Goethe načerpal při své praxi praktikanta u soudu. Kromě vlastní lásky posloužila autorovi jako námět sebevražda jeho kolegy. Utrpení mladého Werthera (1774) je kombinací románu v dopisech a románu deníku, v němž spisov…

Maska
Příběh je považován za nejlepší thriller Edgarda Wallace o zabijákovi, kterému se říká Maska, a který sužuje Londýn. Policie dělá stále stejné chyby, kvůli kterým ho nemůže dopadnout. Policejní detektivní inspektor Alan Wembury je opět zamilován a milován, ale bratr jeh…

Pokoj, lidé, budiž vám - pásmo o životě J. J. Ryby
Pásmo o životě skladatele provázené jeho drobnými vánočními skladbami i úvahami kolem nich. Připravil Pavel Miňovský. Stereofonní scénář Antonín Němec a Markéta Jahodová, která má také režii. Účinkují Blanka Bohdanová, Sylva Sequensová, Vladimír Brabec, Jiří Holý a Petr…

Nesprávná nevěsta
Raven a Ares se znají leta. Ona je mladší sestra jeho snoubenky. On je muž, po kterém vždy tajně toužila – muž, kterého nikdy nemohla mít. Když se její sestra rozhodne neobjevit na vlastní svatbě, Raven nemá jinou možnost než ji u oltáře nahradit. Dohoda mezi mocnými ro…

Český Honza
Český Honza - osm českých pohádek pro malé i dospělé, čte Petr Kostka, Carmen Mayerová, Viktor Preiss, Jana Preissová, Miloš Hlavica,Růžena Merunková, Luděk Munzar a Jana Hlaváčová

Traxler: Život v rytmu swingu
Obsahuje dobové nahrávky s R. A. Dvorským, Arnoštem Kavkou, Inkou Zemánkovou, Sestrami Allanovými, Jiřinou Salačovou, Hanou Vítovou, Rudolfem Cortésem, Orchestrem Karla Vlacha a dalších Audiokniha o legendě českého swingu doplněná speciálním hudebním albem originálních…

Svatováclavská mše
Audiokniha Svatováclavská mše obsahuje příběh z Povídek malostranských Jana Nerudy. Mistr slova Jan Kanyza vás za bohaté zvukové skladby doslova provede Katedrálou na Pražském hradě, kde s ním strávíte celou noc. Režie: František Jílek Hudba: Jan Titlbach Natočeno v r…

Hoď je za hlavu
„Ty nechceš mít děti? Co z tebe bude? Tohle ti vůbec nesluší! Jak to, že nic nestíháš? Snaž se a pospěš si! Já ti to říkala! My to s tebou myslíme dobře!“ To jsou jen některé věty, které v sobě mají skrytý jedovatý osten. Slýcháme je od rodičů, kamarádů, kolegů i partne…

100 statečných - Host č. 51 - Jaroslav Svěcený 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - J. Svěcený (houslový virtuóz)

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Dubánek a noční bouře
Další příběhy z Dubánčího světa jsou tady. Nové příběhy dubánka Borka, které volně navazují na knihy Dubánek a tajný vzkaz a Dubánek ve světě lidí. Skučení větru, praskání větví, bubnování deště. Najednou všechno utichlo. Les strnul a znehybněl. Další dobrodružství du…

Bill Gates
Důkladná investigace Nadace Billa a Melindy Gatesových, která odhaluje, jak Bill Gates využívá filantropii k uplatňování politické moci bez odpovědnosti. Bill Gates se díky svým filantropickým aktivitám proměnil z technologického padoucha v jednoho z nejobdivovanějších…

Němý svědek
Slečna Emily Arundellová trávila poklidné stáří nejraději se svým čtyřnohým přítelem Bobem. Těšila se dobrému zdraví a rozhodně nestrádala ani finančně – zdědila obrovský majetek. Peníze naopak zoufale potřebovali její příbuzní, jenže ty tetička nijak podporovat nehodla…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 2.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herec a divadelní manažer Martin Stropnický

Pohádky tisíce a jedné noci 31-40
Pohádky tisíce a jedné noci - čtvrtá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

Effi Briest
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Baron Geert von Innstetten verheiratet wird. Die Siebzehnjährige zieht mit ihm in eine Kleinstadt an der Ostsee. Doch Innstetten kümmert sic…