Audiokniha Rambo – Rozkaz

Pět neděl v balóně
Tři odvážlivci v balónu versus nehostinná Afrika. Ideální audiokniha pro všechny lidi milující dobrodružství okořeněná vůní dálek a exotiky. Pět neděl v balóně je první autorovo dílo, které si okamžitě získalo srdce všech čtenářů. Dok-tor Fergusson, jeho přítel Richa…

Posledný jednorožec
Odnepamäti žila jednorožka v lese, kam ani smrť nedočiahla svojimi pazúrmi. Panny, ktoré boli požehnané zazrieť aspoň záblesk jej krásy, zažili také očarenie, že naň nikdy nezabudli. Ale za hranicami jej zázračnej ríše sa šírili temné šepoty a zvesti, ktoré si nemohla n…

Nechtění
Z rychlíku X-2000, který přijel na stockholmské hlavní nádraží, zmizela malá holčička. Policie začne brzy podezřívat jejího otce, na jehož dopadení vynaloží veškeré síly. Na jiném místě ve Švédsku se zatím před mužem, kterého zpočátku považovala za svého vysněného princ…

Balada pro banditu
Slavný muzikál Milana Uhdeho o velké lásce a ještě větší zradě, o mužích, ve kterých se zabydlel vztek a o ženách, který ten hrozný vztek umí z těch mužů vylíbat a vykousat a vyhladit..Jedním z posluchačů původní mono nahrávky byl i soudruh Alois Indra, který si vyžáda…

100 statečných - Host č. 5 - Ludmila Čírtková 06.06.2014
Hostem L. Výborné - L. Čírtková (policejní psycholožka)

Krotitel rizik podnikání zasahuje ve výrobě nábytku
Podnikáte? Pak musíte slyšet příběh, který se skutečně stal! Každý podnikatel chce být úspěšný, ale i zdánlivě malá chyba ho někdy může přivést do velkých problémů. Desátý díl se opět odehrává v hotelu, ale to jen proto, že pan podnikatel už o svou firmu přišel. Tím,…

Zářící den
Napínavý příběh z Aljašky o muži zvaném Zářící den byl inspirován stejnojmenným románem Jacka Londona. Rozhlasová hra nejen pro mládež. Účinkují Petr Haničinec, Miroslav Moravec, Jiří Bartoška, Renata Doleželová, Miloš Vávra, Pavel Rímský, Pavel Pípal, Otto Lackovič, La…

Všední obličej Jessie Woodpeckerové
Hra o reklamě a hledání životního partnera, o štěstí a o tom, jak jsme si v roce 1986 představovali USA. Okouzlující Jiří Bartoška v roli černocha, který není "tak docela černej", a Eduard Cupák jako jeho kámoš.

Země
Lea o všechno přišla. Několikrát. Válka jí vzala rodinu, komunisti dceru, škodolibost osudu partnera. Ale nevšední dar – síla tří mužů – ji nikdy nezradí. Znovu a znovu ji ve svém těle nalézá, aby přemohla strach, aby našla Mirabelku, aby si udržela lásku. Země je strhu…

Jak hledat slunce
Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé... "Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že…

Z pekla i nebe
Ať je život jak chce těžký, jednu naději přece jenom máme: že jednou skončí. Smrt si přijde pro každého z nás.To už by člověk musel být pořádný smolař, aby nemohl ani umřít, když má všeho dost! Jenže Emil měl smůlu snad odjakživa. Na Ostravsku řádí nesmrtelnost a nikdo …

Ukradené dětství
Je konec léta 1942 a do dejvického zámečku Jenerálka začínají vozy gestapa přivážet děti od tří do šestnácti let. Jde o nejmladší generaci ze širšího okruhu atentátníků na Reinharda Heydricha. Proč ? Na jak dlouho ? A uvidí ještě někdy své rodiče ? Na odpovědi musí počk…

Alžběta, můj kluk a pes Pac
Dobrodružné, poetické a humorné pohádkové vyprávění s hlavní postavou fantastické babky Alžběty z telefonu, která přijde do rodiny mladé maminky a zde k radosti chlapce a psa způsobí zmatek v pořádku i ve výchově. Čte Ljuba Hermanová.

Osamělá holubice
Velkolepý román o soumraku amerického Západu. Osamělá holubice Larryho McMurtryho je Pulitzerovou cenou oceněná klasika, milostný příběh, dobrodružství a hraničářský epos, ale také největší román, jaký byl kdy napsán o poslední vzdorující divočině Ameriky. Děj románu se…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Prašina - Černý merkurit
Prašinu sevřel mráz, neobydlené ulice jsou zaváté sněhem. Od prvního dobrodružství Jirky a En uplynulo několik měsíců, přímo v tajemné čtvrti si vybudovali klubovnu zvanou Doupě a objevili prašinskou část Krchleby, ze které přichází hrozba pro celé město. Přesto se zdá,…

Doskočiště Protektorát
Životní osudy 28 československých parašutistů z výsadků za II. světové války. Jak byli na svou misi připraveni? Kdo jim v protektorátu pomáhal? Kdo je naopak zradil? Jak se jim dařilo zůstat v utajení? Kolik z nich se dožilo konce války? Jitka Neradová (1969) Narodila …

Smrt bývá nehezká
VY ZNÁTE PŘÍBĚH SVÉHO AUTA? Spisovatel Daniel Hejtman se vyrovnává s životní ztrátou. Po smrti dcery se rozpadá i jeho manželství. Ale zůstává ještě jeden stín. Stín uvnitř jeho starého vozu. Stín na starých fotografiích… Je temná postava přítel? Cesta, jak se spojit s …

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (piata séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Na plný koule
V osmadvaceti měl všechno, co kdy od života chtěl. Pak všechno zahodil, stal se dobrovolně nezaměstnaným, odjel na dva měsíce na Kubu a sepsal pro svého ztraceného kamaráda dopis s návodem, jak toho může dosáhnout i on. Ale i TY! A to stejně jako autor bez počátečního k…

Záhada čínského zlata
LEGENDÁRNÍ SOUDCE TI ŘEŠÍ ZÁHADNOU SMRT SVÉHO PŘEDCHŮDCE… Mladý soudce Ti Žen-ťie přijíždí do sychravého přístavu Peng-laj, aby se ujal svého prvního úřadu. Namísto poklidné správy okresu ho však čeká mlhou zahalené hnízdo intrik. Jeho předchůdce Wang za záhadných okoln…

Flora
Adam a Sára, dlouholetí partneři, najdou během nočního návratu domů podivného tvora a rozhodnou se, že ho odnesou do chaty po babičce a druhý den zavolají veterináře. Chata se nachází ve Stepi, části města, která se postupně mění v rumiště s posledními odvážnými a svérá…

Jak jsme pašovali Turka
Druhá série povídek z cyklu Povídky a průpovídky. Patnáct jiskřivých příhod, které byly primárně napsané pro vyprávění na divadelních prknech. Jsou to historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i …

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Dokonalá smrt
I zármutek může být smrtící. Třetí případ detektivů Turnerové a Callanacha z pera bestsellerové autorky. V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky, který podle všeho spáchal se…