Audiokniha Rakoncaj. Měl jsem kliku

Mozek jako noční netvor
Myslíte si, že ve spánku spí i váš mozek? Co se děje s naším mozkem v noci? Renomovaný neurolog sdílí skutečné příběhy lidí, kteří si nemohou v noci pořádně odpočinout: - Žena ve stavu hlubokého spánku, která se oblékne, odemkne auto a ujede několik kilometrů, než se vr…

Mýty
Již staří Řekové si rafinovaně užívali. A co teprve když se přimíchá britský humor! Protože smích je brána, kterou se dá do člověka propašovat mnoho dobrého, protáhl tudy Stephen Fry i kulturní základy evropské civilizace. Zatímco jeho krajan Robert Graves nebo náš Edua…

Toulky českou minulostí 951 - 1000
Na počátku byla kniha Petra Hory – Hořejše „Toulky českou minulostí“. Pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Když přišel redaktor brněnského studia Českého rozhlasu Josef Veselý s nápadem vytvořit…

Pokud neprodáte, jako byste nebyli
Vážení posluchači, čeká vás 111 stručných rad, seřazených do deseti kapitol. Abyste měli přesnější představu, zde jsou jejich názvy, popřípadě bližší charakteristiky: Kapitola první – prodej, směna, vlastnictví. o tom, že všichni jsem vlastně prodejci a nikdo před prode…

Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého 2
Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což paní Kateřinu rozčilovalo, a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji paní Kateřině – Bábince – k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všichni …

Příběhy z nebezpečné říše
Svět, o kterém si potřebujeme číst Čtyři povídky a sbírka básní nás tentokrát nezavádějí do Středozemě, ale do tajemné pohádkové říše Faërie, kterou Tolkien představuje v závěrečné eseji. Nechte se pozvat do světa fantazie J. R. R. Tolkiena. Tentokrát ne do Středozemě, …

Průvodce klimatickou úzkostí
Jak si udržet chladnou hlavu na zahřívající se planetě. Průvodce klimatickou úzkostí nabízí doporučení a praktické techniky, jak odolávat pocitům viny za stav naší planety. Cenný průvodce světem lidí citlivých vůči životnímu prostředí. Environmentální žal, ekologická v…

Havířovina
Spisovatelka pátrá po minulosti tajemného domu v rodné vesnici. Co všechno při pátrání objeví? Havířovina je nevzhledný a zanedbaný dům v malé vesnici. Povídá se o něm, že přitahuje špatné věci - lidé tu umírají nebo přinášejí neštěstí ostatním. A kdoví, možná se tu dok…

Krotitel rizik podnikání zasahuje v restauraci
Podnikáte? Pak musíte slyšet příběh, který se skutečně stal! Každý podnikatel chce být úspěšný, ale i zdánlivě malá chyba ho někdy může přivést do velkých problémů. Devátý díl se odehrává v restauraci, kterou si její majitelka pronajala hlavně proto, aby zapomněla na…

Krajiny vnitřní a vnější
Ztrácíme vnější krajinu. Znamená to, že se něco děje i s krajinou vnitřní… Ne nadarmo se říká, že o nitru člověka nejvíc vypovídá pohled z okna jeho pokoje. A v tomto směru nejsou naše vyhlídky zrovna lichotivé – letitý nezájem o krajinu domova mnohde vyústil ve zjevnou…

Indiánský erotikon
Indiánská moudrost české ženy. Češka poznává v New Yorku svou životní lásku, Čerokéze Tammyho, s kterým pak stráví život mezi členy jeho kmene v Severní Karolíně. Něžné a vtipné vyprávění o přátelství, rodině, lásce a přírodě. Spokojená a šťastná žena, to je základ pev…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Vypravěč
V příběhu malého Vítka Kříže a jeho bratra Jáchyma se ocitáme na Běstvinách, na místě jako stvořeném pro prastarou legendu, ve které se na konci zámecké zahrady hýbe obrovský kompost. Hluboko pod zemí prý žije červ, kterého je třeba krmit – radostí, strachem, výčitkami …

Mateří doušky z Kytice K. J. Erbena
Původní EP album 0 39 9855 vydal Supraphon v roce 1969 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Cilčina cesta
Přežila koncentrák, aby skončila v gulagu. Přesto neztratila touhu žít a milovat… Když bylo Cecílii Kleinové pouhých šestnáct let, odvlekli ji do koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Krásné dívky si brzy povšiml i velitel Schwarzhuber, díky jehož přízni Cilka přežila…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Nepil: Pohádková lampička
Pohádky pro vnoučky.

Žalář nejtemnější
Sugestivně napsaná psychologická povídková kniha vypráví o pohledném mladém muži, který je pedantský a velice žárlivý. Je žalářem jeho slepota nebo pochyby? Vychutnejte si klasiku z pera Ivana Olbrachta a posuďte sami.

Neumannovy Poděbrady 1986
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0676-78 v roce 1987 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Cesta k živoucí…

Bastard bohů
Říká se, že změna je život. Někdy s sebou ale přináší zkázu a smrt… Časy se mění. Kde se dřív rozkládala nehostinná divočina, rostou teď místo vykácených stromů lidské osady. Kámen pomalu nahrazuje kov, na mořích přibývá lodí a barbarský sever, vždy divoký a zuřivý, již…

Kala
Dvojice zmizelých irských dívek má svou předchůdkyni. Byla nepřehlédnutelná a jmenovala se Kala... Hustá záplava tmavejch vlasů, na ústech náznak stínu. A obočí – jako z Hollywoodu. Krásná a nebojácná Kala, ústřední postava skupiny šesti nerozlučných teenagerů, zmizela …

Pohádky tisíce a jedné noci
Výběr z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995-1998. Obsahuje úvod, příběh noci 1., 2., 52., 999., 1000. a 1001. Vyprávějí Hana Maciuchová a Josef Somr. Král Šahrijár se zklame v lásce, z pomstychtivosti si pak každý den bere novou ženu, a když s ní stráví …

Nebojte se klasiky! Hudební škola - komplet čeští skladatelé
Díky jejich poutavému vyprávění a ukázkám z děl světoznámých skladatelů se mnohému naučíte a poznáte, jak zábavné je být žákem hudební školy. Dříve nudné životopisy klasických skladatelů se naučíte jakoby nic, dozvíte se, z čeho nebyl nadšený Smetanův tatínek, proč se D…

První plavba
Román vypráví o mladém americkém námořníkovi, který se pokouší udržet si svou romantickou nevinnost tváří v tvář tvrdým podmínkám na palubě lodi a hrůzám liverpoolských brlohů.Ještě na souši sní mladík o životě na moři: Briga! Už pouhé to slovo vzbuzovalo představu čern…

Krize v životě, život v krizi
Jedna z lidových definic života říká, že je to sled nepřetržitě za sebou jdoucích větších či menších průšvihů. Ty menší řešíme mávnutím ruky, větším říkáme starosti a ty opravdu velké jsou označovány jako krize. V dramatu znamená krize bod obratu, kdy do té doby poklidn…