Obrázek podcastu Radhostův meč

Audiokniha Radhostův meč

Délka:

9 hod 38 min

Čte:

Martin Finger

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Majonéza k snídani

Majonéza k snídani

Ema měla s emocemi vždycky problém. Místo, aby je prožívala, raději je pitvá a sama si drží odstup i nadhled. Nejvíc ze všeho chce analyzovat lásku. Co je vlastně zač a proč třeba jejím rodičům zmizela? Proč zůstává tichá babička s despotickým dědou? Proč si její nejlep…

Obrázek podcastu Sprostý český vtipy

Sprostý český vtipy

Sprostý český vtipy - audiokniha obsahuje sbírku peprných českých anekdot. Sedíte s přáteli, například při dobré sklence, probíhá výborná zábava, čas příjemně plyne, ale najednou – jako když utne. Ne a ne, nikomu se nedaří vpustit do éteru vtipnou myšlenku nebo veselou …

Obrázek podcastu Znovu Provence

Znovu Provence

Třetí část volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nevybranějších lahůdkách a nejlepším víně. Znovu Provence zavádí čtenáře opět do slunné Provence mezi vinice, lány levandule, dubové lesíky a olivovníkové sady na jihu Francie. Místní starousedlíci, jakoby …

Obrázek podcastu Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Lidé mají rádi zvířata - nejen, že je pozorují, ale že se v nich vidí. Tuší a čtou z nich vlastnosti, jež v nich samých bývají utajeny. To je všeobecná věc. Někdy si z nich odvozují vlastnosti, které jim samým chybí. U psů hledají věrnost, přítulnost, nahrazují jim kama…

Obrázek podcastu Portrétoval anglickou královnu

Portrétoval anglickou královnu

Fascinující příběh sochaře královské rodiny Franty Bělského Příběh českého sochaře Franty Bělského, který měl jako jediný Čech tu čest ztvárnit královskou rodinu, a to nejen samotnou Alžbětu II., ale i vévodu z Edinburghu, královnu matku nebo prince Williama. Kým byl če…

Obrázek podcastu Rada moudrých - O přírodě

Rada moudrých - O přírodě

Podtitul tohoto pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak…

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 4

Hovory o józe a mystice č. 4

Džňána jóga, stezka poznání pravého Já a mantra jóga, společná meditace. Záznam z přednášky v Ostravě. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu HUKOŽA PAÁ

HUKOŽA PAÁ

PODPORUJEME LOUTKOVÉ DIVADLO! NÁKUPEM AUDIOKNIHY PODPOŘÍTE BUCHTY A LOUTKY Pohádkový soubor " HUKOŽA PÁÁ" je audio úprava dětských představení Buchet a loutek. A to Žabák Valentýn, Tři malá prasátka, Neposlušná kůzlátka, Zlatá husa a Norská pohádka. Buchty a loutky sv…

Obrázek podcastu Pane, nauč nás modlit se

Pane, nauč nás modlit se

Pane, nauč nás modlit se - audiokniha s náboženskou tematikou, kterou předčítá Mons. Josef Hrdlička. Mons. Josef Hrdlička se ke svému kněžskému poslání nevypracovával lehce. Ukončil střední školu a kvůli svému náboženskému přesvědčení pracoval jako pomocný dělník v Adam…

Obrázek podcastu Růže pro Algernon

Růže pro Algernon

Charlieho IQ 68 náhle vzrostlo na 185. Pomůže si? Pekařský pomocník Charlie Gordon je mentálně retardovaný, což nutně neznamená, že by si jako kdokoli jiný nechtěl v životě polepšit. A protože vyniká úžasnou motivací k učení, vybere si ho věda jako první lidskou bytost,…

Obrázek podcastu Minimalistický domov

Minimalistický domov

Máte už po krk večného upratovania? Sústavne niečo hľadáte? Deti sa nudia, aj keď majú plnú izbu hračiek? Stále sa potkýnate o veci? Trávite každú drahocennú chvíľu doháňaním upratovania? Riešenie je tu. Premeňte svoj domov na minimalistický domov. Zjednodušte si údržbu…

Obrázek podcastu Takový milý chlapec

Takový milý chlapec

Jaroslava Moserová - Davidová a její monodrama, oceněné prvním místem na Celostátní přehlídce českých a slovenských rozhlasových her v roce 1988. Zpověď ženy, která se dostala do konfliktu se svým svědomím. V roli ženy - v uhrančivém hereckém monologu: Jaroslava Adamová…

Obrázek podcastu Kulda Kulíšek

Kulda Kulíšek

Neobyčejné příhody a dobrodružství malého medvídka Kulíška. Osoby a obsazení: medvídek Kulda Kulíšek (Jaromír Hanzlík), pejsek Hafík Tkanička (Jaroslav Kepka), medvěd Chlupáč (František Hanus), tulák (Zdeněk Řehoř), vyprávěč (Karel Höger).Původní rozhlasová nahrávka, v…

Obrázek podcastu Sekora: Příhody brouka Pytlíka

Sekora: Příhody brouka Pytlíka

Známá dětská knížka ilustrátora a spisovatele Ondřeje Sekory o dobrodružstvích, které zažívá kamarád Ferdy Mravence, popletený a legrační brouk Pytlík. Vždy ochotný pomoci, brouk, který všemu rozumí, všude byl a všechno dovede, ale zároveň také všechno dokonale zamotá. …

Obrázek podcastu Hamlet, Othello, Orlík, Marie Stuartovna. Výňatky z her

Hamlet, Othello, Orlík, Marie Stuartovna. Výňatky z her

Původní LP album s výňatky z her Hamlet, Othello, Orlík a Marie Stuartovna vydal Supraphon v roce 1959. Nyní vychází toto album poprvé digitálně

Obrázek podcastu Pelc: Požár na obloze

Pelc: Požár na obloze

Komentář Tomáše Vondrovice k původnímu LP albu 11 0217-1 811 Požár na obloze (autor Jaromír Pelc (* 23. května 1952)) vydanému Supraphonem v roce 1988 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Požár na obloze - s podtitulem "Zaklínání na téma láska a rozvod" uvedla v režii…

Obrázek podcastu Mne soudila noc

Mne soudila noc

Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv…

Obrázek podcastu Řiďte si svůj život tak, jak sami chcete

Řiďte si svůj život tak, jak sami chcete

Začněte si konečně plnit svá přání a cíle - změňte svůj život tím, že jej ovládnete a začnete si tvořit vše, co si přejete. Tak, jak mají vliv vesmírné zákony na úspěch v osobním životě, stejný vliv mají i na všechny ostatní oblasti našeho života - podnikání, kariéru a …

Obrázek podcastu Cukrárna v Paříži

Cukrárna v Paříži

Romantická cukrárna čeká na svoje objevení. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Kdysi vyhlášená pařížská cukrárna se brzy zavře, ještě zbývá poslední cukrářský kurz. Právě na něj míří z anglického venkova i třicetiletá Nina Hadleyová. Kromě odpalovaného těsta se ale…

Obrázek podcastu Maigret - Je tu Felicie

Maigret - Je tu Felicie

Vypadalo to jako obyčejná vražda… To by se k ní ale nesměla připlést ta holka s čelem jako umíněná koza! V idylické čtvrti venkovského charakteru na předměstí Paříže je zavražděn postarší muž. Vyšetřování se ujímá Maigret, avšak jediným potenciálním svědkem je dívka jmé…

Obrázek podcastu Proč bychom se netopili

Proč bychom se netopili

Zdeňka Šmída, původní profesí učitele a středoškolského profesora (1937 - 2011), jenž však proslul především jako autor celé řady knih se sportovní a pedagogickou tematikou, proslavila hned jeho druhá kniha, kterou vydal v roce 1979 pod názvem Proč bychom se netopili an…

Obrázek podcastu Kytice

Kytice

Kdo by neznal snad nejznámější sbírku baladických básní, kterou autor započal již jako student a ukončil jako zralý čtyřicátník? Každá z balad zachycuje význačný příběh ze života, vyjadřující v symbolech osudové drama lidí. Za jakýmkoli proviněním nutně následuje trest,…

Obrázek podcastu Všechny cesty vedou do Santiaga

Všechny cesty vedou do Santiaga

Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Obrázek podcastu Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže…

Obrázek podcastu Trpělivě obnošené tělo

Trpělivě obnošené tělo

Výběr z knihy životních osudů a vzpomínek režiséra, herce a překladatele Josefa Červinky. Prošel exilem, totalitou a dožil se i demokracie. Cestou potkal mnoho známých a zajímavých lidí, vytvořil řadu divadelních a rozhlasových her a nepočítaně překladů z angličtiny. S…