Audiokniha Raději zešílet v divočině

Malinský: Ptáčkoviny
Veselé pohádky z ptačí říše Zbyňka Malinského, které převyprávěl Rudolf Hrušínský.

Nemocná dívka
Dramatická báseň, jejímž jádrem je boj za záchranu lidského života i naděje, že budou zachráněny i mnohé životy další. Rozhlasová úprava a režie Josef Melč. Hudba Marek Kopelent.Osoby a obsazení: statkář Rataj (Miroslav Doležal), jeho dcera Ida (Gabriela Vránová), Křika…

Kniha pěti kruhů
Kniha neporaženého bojovníka a nezávislého učitele bojových umění Mijamoto Musaši byl nezávislý samuraj, který svou kariéru vybudoval jako nikdy neporažený bojovník a samostatný učitel bojových umění. Narodil se ve středověkém Japonsku, které toužilo zcelit rány po více…

Jungbauer: Honza a lodička
Historická nahrávka zařazená do nabídky na přání našich zákazníků.

Hana Benešová
Kdo mohl tušit, že z Aničky, dítěte železničního zřízence Vlčka, bude jednou první dáma republiky Hana Benešová? Vše změní osudové setkání s Edvardem Benešem v Paříži. Z Anny se stane Hana a na podzim 1909 se s ní Edvard Beneš ožení v chrámu sv. Ludmily v Praze na Vinoh…

Firewall
Muž u bankomatu se znenadání skácí mrtev k zemi. Dvě dospívající dívky brutálně napadnou taxikáře, který posléze zemře. A celý kraj Skåne se ponoří do tmy kvůli rozsáhlému výpadku proudu. Když však do trafostanice u Ystadu dorazí technik, čeká na něj děsivé překvapení..…

Geniální přítelkyně IV.
Čtvrtý díl „neapolské tetralogie“. Audioverze bestselleru tajemné Eleny Ferrante z cyklu Geniální přítelkyně. V závěrečném díle tetralogie přijde vyvrcholení příběhu a tvrdé zúčtování. Elena opustila manžela, aby žila s Ninem Sarratorem, kterého si oblíbily i její dvě …

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Pampeliškové víno
Je rok 1928 a v malém městečku ve státě Illinois začalo léto. Dvanáctiletý Douglas Spaulding má napilno: lisuje pampeliškové víno, pobíhá po lesích v nových teniskách, musí se svézt tramvají, která brzy ustoupí modernějším autobusům, a zachránit figurínu čarodějky z ruk…

Vánoce v Šípkové ulici
Aby to nebyly vypečené Vánoce, bude zapotřebí jisté kouzlo… Štědrý den je přede dveřmi. Třiadvacátého prosince mrzne, až praští, a Ježíšek ukrutně nastydl. Maminka Marie ho sice nabádala, aby nosil kulicha, ale teď leží v nebeské ložnici s rýmou jako trám. A kdo roznese…

První dámská detektivní kancelář
Zábavné i napínavé příběhy první soukromé detektivky v Botswaně, jihoafrické zemi, kde život je tak odlišný od našeho - a vášně a zločiny jsou často stejné. Knihu zimbabwsko-britského spisovatele čte Jana Stryková. Sympatická Precious Ramotswe zakládá první ženskou dete…

Jack Reacher: Vedra
Horké texaské léto dokáže být vražedné skoro jako Reacher. Skoro… Vysloužilý major vojenské policie s vizáží drsného vandráka, který jako samozvaný ochránce zákona křižuje Ameriku a potírá bezpráví, si během cesty napříč státem osamělé hvězdy stopne půvabnou Carmen, při…

Mému mladšímu já
Napsali jsme dopisy... Těm, kdo zatím opatrně našlapují kolem sebe, i Těm kdo se vrhají střemhlav do vln. Těm, kdo hledají správný směr i Těm, kdo si před radami zakrývají uši. Těm, kdo ještě věří pohádkám, i Těm kdo už nevěří ani sami sobě. Těm, kdo potřebují obejmout,…

Roky
Běh velkých dějin a plynutí roků jednoho života… Bilance Annie Ernauxové se opírá o netradiční mix osobních vzpomínek, deníkových záznamů a historických faktů z let 1940–2006. Poskytuje cennou výpověď o francouzských, potažmo západních dějinách každodennosti v rozmezí v…

100 statečných - Host č. 47 - Miroslava Burianová 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Burianová (historička z Národního muzea)

Zajíc Košťálek
Pohádkový seriál Jaroslavy Pechové nejen pro děti. Příhody zajíce Košťálka ve skvělém hereckém obsazení.Osoby a obsazení: vypravěč (Eduard Cupák), zajíc Košťálek (Jiří Prager), vítr Fujavák (Ladislav Mrkvička), straka (Jana Drbohlavová), měsíc (Vladimír Hrubý), víla Sně…

Gorila a já
Jonna žije v dětském domově jménem Vratič. Ředitelka ji ale nemá příliš v lásce a tak ji jednoho dne ochotně předá k adopci děsivé Gorile, která do domova přijela v otlučeném Volvu. Gorila žije na skládce a živí se prodejem šrotu. Jonna se nejprve Gorily bojí (myslí si …

Toulky českou minulostí : Karel IV. Speciál
Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše Toulky českou minulostí, pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Kniha začala vycházet nejdříve jako sepciální příloha časopisu Mladý svět, potom se dočkala…

Petr a Lucie
Dramatizovaný průřez kultovním dílem Romaina Rollanda s Janem Hartlem, Eduardem Cupákem a Martou Vančurovou. Křehký příběh dvou mladých lidí, který se rodí a zároveň zhasíná na pozadí dějinných událostí 1. světové války.

Minimalistický domov
Máte už po krk večného upratovania? Sústavne niečo hľadáte? Deti sa nudia, aj keď majú plnú izbu hračiek? Stále sa potkýnate o veci? Trávite každú drahocennú chvíľu doháňaním upratovania? Riešenie je tu. Premeňte svoj domov na minimalistický domov. Zjednodušte si údržbu…

Král
Carl a Roy Opgardovi dosáhli všeho, čeho ve vesnici, jako je Os, dosáhnout mohli. Carl řídí luxusní wellness hotel, zatímco majitel benzínky Roy tu hodlá vybudovat zábavní park s horskou dráhou. Plánovaná přeložka silnice je však může připravit o vše – a tak si zase jed…

Moje vražedné vnútorné dieťa
Björn Diemel si polepšil a za všetko vďačí kurzu sústredenosti. Niekdajší „diablov" advokát má konečne viac času na dcéru a aj jeho hádky s manželkou prebiehajú akosi láskavejšie. Nečudo, keď sa človek stane vodcom nie jedného, ale hneď dvoch mafiánskych klanov, predpok…

Slnečná sestra
Hektický a oslňujúci New York, modelka bojujúca s démonmi závislosti a jej putovanie za koreňmi do nádhernej africkej krajiny. Podľa ľudí, ktorí ju nepoznajú osobne, iba zo svetiel reflektorov a z obálok módnych časopisov, má Elektra D’Aplièse všetko, čo si môže od živo…

Krysař (četba)
Nesmrtelná Dykova novela vznikala původně pro literární týdeník Lumír. Ten ji otiskoval na pokračování v letech 1911-1912 pod názvem "Pravdivý příběh". Název Krysař získala novela až při knižním vydání v roce 1915.V režii Markéty Jahodové čte Jiří Dvořák.

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor
Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.