Audiokniha Rada moudrých - O přírodě

Miláčku, zdechni!
Obraťte se s důvěrou na šamana. Od autorky knih Indiánský erotikon a jak jsem rodila syna z kmene Čerokí. Třicet povídek napsaných s vtipem a respektem k indiánské tradici a způsobu života. Životní zkušenost Danky Štoflové je unikátní: česká malířka odjela zkusit štěstí…

Až zemře poslední ďábel
Kam se jen poděla ta zpropadená krabice s heroinem? Zubatá si nebere volno ani o Vánocích. Po svátcích zastihne členy Čtvrtečního klubu amatérských detektivů smutná zpráva: jejich přítele Kuldeše kdosi zastřelil. Brzy vyjde najevo, že výstřední starožitník, který jim po…

Dr. Alz
Vakcína proti Alzheimerovi? Vzpomínky, humor a nadhled. Aby si stárnoucí muž cvičil mozek a oddálil neodvratný konec, rozhodne se napsat vše, na co je schopen si ještě vzpomenout. Miloš Urban píše s velkým pochopením o počínající alzheimerově chorobě, kterou trpí bývalý…

Příšerná teta
Chcete se seznámit s nejpříšernější tetou, co kdy žila? My jsem si to mysleli. Tady je v celé své příšerné příšernosti… Sedí se vám nepohodlně? Tak začínáme… Je časně ráno, nebo pozdě večer? Holčička neměla ponětí. Po tragické autonehodě přijde mladá Stella Saxbyová o …

Kozák: Lovcem v Tajze
Původní LP album 2 18 0425 "Jan Kozák Lovcem v tajze" vydal Supraphon v roce 1977 - nyní titul vychází poprvé digitálně. JAN KOZÁK (*25.3.1921 – †5.5.1995 ) vypráví ve své knize o svých cestách na Sibiř, o svých osamocených toulkách či o společných výpravách s přátelsk…

Bylo nás pět
Půvabné vyprávění o dobrodružstvích pěti nezbedných chlapců z malého českého městečka, psané formou dětského deníku kupeckého synka Petra Bajzy.Malý Péťa Bajza, vypráví jakoby deníkově své zážitky z klukovských her a dobrodružství se spoustou detailů ze života malého mě…

Petr Pan
Kouzelný příběh o chlapci, který se nikdy nestal dospělým Všechny děti až na jedinou výjimku vyrostou. Tou výjimkou je Petr Pan. Tenhle kouzelný malý vejtaha, který se rozhodl, že se z něj nikdy nestane nudný dospělák, žije na ostrově v Zemi Nezemi. A nežije tu sám! Kro…

Pravda o mém muži
Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva…

16. Dánština - cestovní konverzace
16. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Slavnosti sněženek
Povídkový soubor z pera jednoho z nejosobitějších českých spisovatelů, který se stal předlohou pro stejnojmenný kultovní film Jiřího Menzela z roku 1983. Soubor Slavnosti sněženek obsahuje šestnáct povídek (Polomy v lese, Hostinec u Bernarda, Pan Metek, Na zahrádce, Krá…

Sňatky z rozumu
Snaha skloubit vlastenectví s byznysem někdy připomíná sňatek z rozumu... V první části pětidílné rodové ságy ožívá Praha padesátých a šedesátých let 19. století, kde společně s majetkem rodin Bornů a Nedobylů roste i nespokojenost českých vlastenců s postavením Čechů a…

Temní ilumináti
Temní ilumináti - audiokniha obsahuje sci-fi říznutou magií, příběh z Prahy a okolí jejích lokálních mytologií; příběh z blízké budoucnosti! Autor Jan Pohůnek. Vypráví Jiří Pobuda. Šílená parodie – místy v kulhánkovském stylu – nejprve srovná se zemí hrad Housku, a pak …

Zlaté dukáty
Pohádkových hrdinů, čar a kouzel není nikdy dost. Devět pohádek, v nichž se čtenář setkává s lidskými postavami i pohádkovými hrdiny, čarami a kouzly. Mladý učitelský Jeník miluje pannu Márinku, vzájemně si vyznávají lásku na hrázi u zamrzlého rybníka. Jak ale založit …

Phone Calls in English
Sú telefonáty v angličtine pre vás večnou nočnou morou? Hľadáte neustále výhovorky ako sa im vyhnúť? Sú telefónaty v angličtine pre vás mimoriadne nepríjemné? Máte pri telefonovaní neprekonateľnú trému a strach? Neviete sa správne vyjadriťa dostatočne rýchlo reagovať? V…

Pod skleněným zvonem
Sebeironie a věcnost jako způsob přežití. Vstupte do světa vyprávění, které recenzenti srovnávají s Jackem Kerouackem a J. D. Salingerem. Nechte se unášet plastickým líčením Ameriky padesátých let, autorčinými popisy míst, postav a nálad, které nesou autobiografické prv…

Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista
Původní LP album 0 18 0611 Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista vydal Supraphon v roce 1969 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Text z podkrkonošských her českého lidu zkrátil a pro nahrávku připravil Jan Kopecký; podkladem komp…

Nové zbraně vlivu
>> Manipulativní techniky a jak se jim bránit – tváří v tvář i na internetu.<< # O audioknize Pojišťovákovi jste sympatičtí, zkusí vám vyjednat speciální nabídku. Lékárnici sympatičtí nejste: co vás to napadlo, chtít jiné dětské vitamíny než ty nejdražší? E-shop má skl…

Chytřeji, rychleji, lépe
Začněte řešit věci jinak. I na maličkostech záleží Doba a životní styl se zrychlují a nároky se zvyšují, očekává se toho od vás pořád víc. Pokroky v komunikaci a technologiích nám mají usnadnit život. Namísto toho to vypadá, že nám do každodenního života přinášejí více …

Lidé lži
Fascinující pohled na lidské zlo. Americký psychiatr předkládá originální pohled na letitý problém lidského zla. Nedostatek vnitřní integrity a nejistota nás nutí podvádět druhé, žít ve lži a obelhávat sami sebe i druhé. Uzavíráme smlouvu s ďáblem, aby nás ochránil před…

Opouštím ostrov
Mohl jsem být uklízečem v nemocnici. Mohl jsem utonout v hluboké noci uprostřed přehrady. Kormidlovat plachetnice na Jadranu, hrát na klavír v koncertních sálech nebo být gynekologem. O tom, že se tak nestalo, rozhodovaly životní náhody a příhody, které směřovaly a prot…

Enderova hra
Lidstvo čelí hrozbě třetího útoku vojsk mimozemské civilizace, jejichž předchozím invazím se jen tak tak ubránilo díky zásahům geniálního velitele Mazera Rackhama. Armáda vnímá nutnost vychovat jeho nástupce, který by snad mohl odvrátit zkázu. Vhodným adeptem se zdá být…

Nikdo není sám
Rodina může být velkou oporou, ale také nesnesitelnou přítěží… Pečovat o chod veřejné knihovny a k tomu ještě o manžela a dvě dospívající děti bývá někdy poměrně náročné. Veronika ale svou nelehkou roli docela zvládala – dokud jí po matčině smrti nepřibyla ještě starost…

Střípky času
Úspěšný román Petry Slovákové konečně vychází jako audiokniha! Temnými uličkami ostravských Vítkovic utíká vyděšená dívka, v patách jí jsou bytosti střežící kontinuitu časového přediva. Jana to v životě nemá lehké, kamarády by napočítala na prstech jedné ruky, vydělávat…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Od chaosu ke smyslu
## O audioknize Tempo změn je dnes rychlejší než kdy dřív. Technologie a umělá inteligence nám otevírají obrovské příležitosti – ale zároveň přinášejí chaos, tlak a nejistotu. Jak se v tom neztratit? Tato kniha vás naučí ovládnout čtyři klíčové superschopnosti, které r…