Audiokniha Řád není všechno

Sherlock Holmes: Štúdia v krvavočervenom a Podpis štyroch
Novelou Štúdia v krvavočervenom sa začínajú dobrodružstvá najslávnejšej detektívnej dvojice všetkých čias, Sherlocka Holmesa a doktora Watsona. Doktor Watson si po návrate z aktívnej vojenskej služby hľadá byt. Sherlock Holmes zase hľadá spolubývajúceho. Dohoda uzavretá…

Před povodní
Vilu na břehu řečovické řeky navštěvuje neznámý host. Přichází starou studnou a nepatří do suchozemského světa. Také Hanu Strnadovou přitahuje spíše svět pod hladinou než mezilidské vztahy ve městě. Nešťastně zamilovaný Jarda Vávra pozve na návštěvu Haninu bývalou psych…

Vražedný koláček
Gemma už má po krk kancelářské práce, a tak si v Oxfordu otevře malebnou čajovnu. Když se ale v podniku najde tělo zavražděného amerického turisty, ocitá se mladá žena uprostřed záhady zahrnující dávno pohřbená tajemství oxfordské minulosti. Rozjíždí se vyšetřování, kte…

Poslední Laponec
Zatímco se vyšetřovatelé zvláštní odnože norské policie, specializované na problémy sobího chovu, Klement Nango a Nina Nansenová sehrávají jako noví parťáci, vesnice Kautokeino se chystá na návrat starého šamanského bubnu. Mnoho původních bubnů bylo v minulosti zničeno …

Sedm svědků
Dva násilníci, jedna žena, jedna vražda a sedm svědků. Fakta, se kterými pracují dva policejní vyšetřovatelé. V Pivovarské ulici u domu číslo 133 se odehrála tragédie. Vidělo ji sedm lidí. Každý z nich ale o události vypovídá jinak. Jako by byli svědky úplně jiné scény.…

Nauman: Pohádky o mašinkách
Nejslavnější a nejklasičtější pohádky o mašinkách známé několika generacím - reedice úspěšného titulu na CD-MP3. Již v roce 1942 napsal český spisovatel, novinář a historik Pavel Nauman pohádky ze železničářského prostředí, které se později staly předlohou pro televizn…

Profesor Ulipispirus a jiné pohádky
Pohádkové příběhy Tomáš Špidlíka, moravského kněze a jezuity, oplývají moudrostí, laskavostí i jemným humorem. Příběh roztržitého profesora, který se snaží rozřešit neuvěřitelně těžký úkol a najde jen tak mimoděk správné řešení v setkání s dítětem nebo král, který dosta…

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka VI.
Završení projektu kompletního vydání Haškova Švejka čteného Janem Werichem. Nadporučík Lukáš, nenažraný Baloun, šikovatel Vaněk, telegrafista Chodounský, jednoroční dobrovolník Marek, hejtman Ságner - tivšichni tvoří společenství aktérů, se kterými rozehrává voják Švejk…

Po nás potopa
Rozsáhlý historický román sugestivně a barvitě přibližuje atmosféru antického Říma za vlády Tiberia a Caliguly.Vznešená římská společnost a římský senát představoval vrstvu kořistníků, kteří v touze po bohatství uzavřeli spojenectví s Caligulou a dokud prosazoval jejich…

Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře
„Toto vše jsem napsal já, Sinuhet, Egypťan, pro sebe sama. Nikoli pro bohy, ani pro lidi, ani pro zachování svého jména navěky, nýbrž pro sebe sama, ubohého a ztrápeného, a pro své srdce, jež dostalo svou míru plnou.“ Rákosová loďka se houpe na hladině Nilu. Jaký dar bo…

Tygr pana Boška
První díl trilogie o humorných příhodách pana Boška, který si koupil Tygra – červený automobil úctyhodného stáří a velikosti. Od první vyjížďky a prvních pokusů o zkrocení Tygra, které dopadly velmi neslavně, neměla rodina Boškova klidnou chvilku. Vypravila se na tomto …

AudioDiktáty pro 5. ročník
Balíček 20 audiodiktátů připraví žáky na náročnější učivo 5. ročníku i přechod na druhý stupeň. Procvičí si přídavná jména, zájmena, číslovky, slovesné tvary, shodu přísudku s podmětem i pravopis předpon a přípon. Diktáty vedou děti k samostatné práci, zlepšují pravopis…

Někdy člověk nevypadá
Dramatický monolog ženy, která rekapituluje vlastní život a řeší problémy s dospívajícím synem. Vynikající rozhlasové herectví Jany Štěpánkové v citlivé režii Hany Kofránkové.

Jak hledat nové zaměstnance
Každá firma a její úspěch či neúspěch stojí především na kvalitě zaměstnanců a spolupráci celého týmu. Dozvíte se vše o personální problematice firmy, od náboru nových zaměstnanců, jejich výběru a rozvoji ve firmě, přes tvorbu zaměstnaneckých smluv, vyplácení mezd až př…

Rada moudrých - O pospolitosti
Podtitul pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak nemohl…

Povídky malostranské
Vrchol prozaického Nerudova díla – mistrný obraz starosvětského malostranského prostředí před rokem 1848 – osudy lidiček, v nichž autor vytvořil vzor literární charakteristiky postav. Tato nahrávka obsahuje povídky: Pan Ryšánek a pan Šlégl, Hastrman, Přivedla žebráka na…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Podivná svatba na Lichnici
Podivná svatba na Lichnici z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Při ústupu českého vojska z Bavorska se dostane v Mühldorfu zadní voj do obležení. V něm bojuje i Oldřich z Chlumu. Rytířům se podaří probojovat na svobodu, ale i když by měli slavit, jejich …

Boží trest
Vlastimil Brodský jako Otec Brown řeší případ záhadné smrti záletného plukovníka. Jednou z nejznámějších a také nejzábavnějších postav detektivní literatury je katolický kněz, otec Brown. Gilbert Keith Chesterton vybavil svého detektiva amatéra vedle chladného rozumu i …

Lovec mafiánů
O jeho případech se psalo i točilo, teď přichází s vlastní verzí... Syrový a naprosto autentický příběh „lovce mafiánů“ Karla Tichého je zpočátku docela úsměvný, třeba když autor líčí, jak chytal v terénu veksláky, nabývá ovšem na dramatičnosti ve chvíli, kdy dojde na…

Spejblovy starosti a Hurvínkův apríl
Toto album nabízí archivní výběr zahrnující jedenáct scének Divadla Spejbla a Hurvínka z let 1967 - 77. Jsou pod nimi podepsáni různí autoři, o něž divadlo nikdy nemělo nouzi. Patří k nimi osvědčení literáti jako František Nepil či Pavel Grym. Současný, už vlastně dlouh…

Jiráň, Palla: Ve znamení hada
Dramatizace humorného románu autorů Jana Jiráně a Mariana Pally vypráví dobrodružné příběhy dvou přátel z Divokého západu - westmenů Jacka a Davida.

Angličtina do ucha 3 - pokročilí
Angličtina do ucha je poslechová učebnice angličtiny, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační f…

Úsměvy Karla Konráda
Z komentáře k původnímu LP albu 1218 0436 vydaného Supraphonem v roce 1979: "...vidět svět znova nově, vidět každý den předměty znova a jinak, ucházet se o ně zrakem každý den a získat jich adobýt jich každý den znova, znamená stvořit každý den svět pro sebe a nežít z v…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…