Obrázek podcastu Pyšná princezna

Audiokniha Pyšná princezna

Délka:

1 hod 15 min

Čte:

Stanislav Neumann

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Otrávený pohár

Otrávený pohár

Královského písaře Jiřího Adama z Dobronína pozve rakovnický hejtman Jindřich z Vřesovic na svatbu na hrad Krakovec. Jindřich a Jiří Adam spolu v mládí studovali a i po dlouhých letech se stále považují za důvěrné přátele, což je v nejistých časech panování krále Ferdin

Obrázek podcastu Neviditelné dítě a jiné příběhy

Neviditelné dítě a jiné příběhy

Sbírka příběhů, které Tove napsala během svého toulání muminím údolím. „Musíte se vydat na dlouhou cestu, než opravdu zjistíte, jak nádherný je domov.“ Tove Janssonová Jediná sbírka povídek o Mumíncích, kterou Tove napsala. Obsahuje oblíbené příběhy Neviditelné dítě a V

Obrázek podcastu Vnitřní hlas

Vnitřní hlas

Sériový vrah omylem propuštěný na svobodu se stává noční můrou pro San Francisco – a smrtící výzvou pro detektiva Frosta Eastona. Před čtyřmi lety byl Rudy Cutter odsouzen za své činy na doživotí. Aby ho dostali za mříže, někdo záměrně falšoval spisy. Po odhalení této m

Obrázek podcastu Sen o tisíci patrech

Sen o tisíci patrech

Detektiv Petr Brok prochází gigantickým mrakodrapem, vybaven neviditelností, ale zbaven pamětí s úkolem osvobodit princeznu Tamaru z rukou vládce Mullerdómu. Dramatizace jednoho z nejzajímavějších románů české science fiction.,br>Autor románů, povídek i divadelních her.

Obrázek podcastu Sherlock Holmes Ilji Hurníka

Sherlock Holmes Ilji Hurníka

Nastuzení z bažin - mikrohra. Příhoda ze života slavné literární dvojice s Jiřím Adamírou a Rudolfem Hrušínským vznikla v roce 1993 ve spolupráci s režisérem Jiřím Horčičkou. Autor Ilja Hurník se v ní věnuje své oblíbené literární dvojici - Sherlocku Holmesovi a dr. Wat

Obrázek podcastu Řečník 1

Řečník 1

Další užitečné pásmo z dílny Davida Grubera, prvního mezi československými a českými lektory a kouči v oblasti soft skills a rozvoje osobnosti. Z obsahu: V každém z vás dřímá skvělý řečník a vyjednávač Přeměňte svou nespokojenost se sebou v motivaci Každý se to může nau

Obrázek podcastu Ekonomické bubliny

Ekonomické bubliny

Audiokniha na motivy knihy Ekonomické bubliny - druhé rozšířené vydání. Tato audiokniha je o krizích. Propad kvůli pandemii se liší od finanční krize, a ta zase jen zdánlivě připomíná horečku, během níž se prodávaly tulipány za cenu rodinných domů. Většina krizí ale má

Obrázek podcastu PAX 5: Sluhové zla

PAX 5: Sluhové zla

Je prosinec, obyvatelé Mariefredu se uprostřed předvánočního shonu chystají na oslavu svátku svaté Lucie. Jen málokdo ale tuší, jak děsivá Lucie tentokrát město čeká. Jedna nevinná dětská hra přivolá nebezpečné návštěvníky. Otevře se brána do jiného světa a v Mariefredu

Obrázek podcastu Černá hvězda

Černá hvězda

Esej Jana Balabána Černá hvězda je věnována městu, ve kterém Balabán prožil téměř celý život a k němuž byl tedy nucen zaujmout postoj. Titul Černá hvězda, básnivé synonymum pro severomoravskou metropoli, si Jan Balabán vypůjčil od Jarka Nohavici a toto autorství mu taky

Obrázek podcastu Táta za všechny prachy

Táta za všechny prachy

Pro Franka je jeho táta hrdina. Je to totiž úspěšný automobilový závodník! Stačila ovšem jedna nehoda a z táty hrdiny je najednou táta bez nohy, bez zaměstnání, bez peněz a bez vyhlídek na lepší budoucnost. Zoufalé časy si žádají zoufalá opatření, a tak se Frankův táta

Obrázek podcastu Vampýrská akademie

Vampýrská akademie

Vstupte do tajemného a ponurého světa upírské školy. Kniha z young adult série Vampýrská akademie. Morojská upírka, princezna Lissa, je překážkou plánu Strigojů na ovládnutí světa vampýrů. Na akademii je v obrovském nebezpečí, ale stojí při ní její nejlepší přítelkyně

Obrázek podcastu Stovka Jaroslava Haška

Stovka Jaroslava Haška

Z komentáře Radko Pytlíka k původnímu supralongu 1218 0470 "Stovka Jaroslava Haška" vydanému v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: JAROSLAV HAŠEK je v české literatuře zjevem zvláštním a výjimečným, na čemž nemění nic ani okolnost, že se po letech dostal až

Obrázek podcastu Revizor

Revizor

Zaposlouchejte se do mistrovské scény, kdy notně podroušený Chlestakov rozvíjí velkolepou vizi o důležitosti své osoby předstíráním, že je místo obyčejného úředníka vysoce postavenou osobou, revizorem, který může ohrozit postavení a majetkové poměry v městečku, které se

Obrázek podcastu Paranoia

Paranoia

Horor, tajemno, černý humor, bizarro, magický realismus i lehce dekadentní hororová erotika. Nemusíte se ničím lišit od zbytku populace, abyste zažili neuvěřitelné. Tenká hranice mezi fantazií a realitou, mezi zdravým rozumem a šílenstvím se stírá tak snadno. Stačí se j

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Ledová generace

Ledová generace

Jednoho srpnového dne roku 2023 zaplní oblohu po celém světě mimozemská plavidla. A ze všech televizí, rádií, počítačů, telefonů se začne ve všech jazycích ozývat neúprosná výzva: lidé mají třicet dní na to, aby se dostali na jediné místo na Zemi, kde jim bude umožněna

Obrázek podcastu Poslední štace

Poslední štace

Proč nám říkají poslední štace a mně vrahoun, ptá se pan primář... Černá komedie z repertoáru divadla Semafor, rozhlasová inscenace hry Jiřího Suchého o podivném lékařském zařízení s ještě podivnějšími lékaři.Osoby a obsazení: Primář (Miroslav Horníček), Pacient (Jiří

Obrázek podcastu Dlouhá kakaová řasa

Dlouhá kakaová řasa

Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové

Obrázek podcastu Ať vám visí na rtech

Ať vám visí na rtech

>> „Na základě čísla se ještě nikdy nikdo nerozhodl. Člověk potřebuje příběh.“ — Daniel Kahneman << >> Máte pocit, že historky vyprávíte líp v hlavě než nahlas? Netroufáte si promluvit, když poslouchá víc lidí? A proč někdo zaujme hned první větou – a jiný ztratí publi

Obrázek podcastu Znamení vlka

Znamení vlka

Česká paranormální romance překonávající vše, co u nás v tomto subžánru, a to nejen jako audiokniha. Autorka M. T. Majar uvádí první díl úspěšné série Vlci se samostatnými příběhy… Tori věděla, že není obyčejná. Ale tohle netušila. Stačilo jedno kousnutí. Slovo „vlkodl

Obrázek podcastu Jak se tropí kočičiny

Jak se tropí kočičiny

Kočka Majka a kočičí kluk Prokop už vyrostli právě tak akorát, aby mohli jít do kočičí školy. Je to škola jako každá jiná, jenže se v ní učí myšlapání, výškolezectví a další podobné předměty. A hlavně: kočičí škola začíná až o půlnoci.Vypráví: Jiří Lábus. Natočeno 1985

Obrázek podcastu Vězněná

Vězněná

Dva lidské osudy, které stmelilo čiré zlo… Středoškolského učitele Martina Drásta sužují strašidelné noční můry, záhadné výpadky paměti a nevysvětlitelné záchvaty agrese. V posteli se mu zjevuje mrtvá žena, jíž nemůže přijít na jméno, a od ředitele gymnázia dostane vyha

Obrázek podcastu Jih proti Severu I.

Jih proti Severu I.

„Plantáže nejsou k ničemu, když žena nemá muže, kterého chce…“ Na jaře 1861 je šestnáctiletá Scarlett O’Harová svéhlavička k pohledání i na jižanské Georgii, jejíž mocipáni hledí na reformy Yankeeů s přezíravostí. Rozmazlená holka z plantáže Tara má vždy to, nač si ukáž

Obrázek podcastu Viewegh: Můj život po životě

Viewegh: Můj život po životě

Dne 8. 12. 2012 nečekaně praskla Michalovi Vieweghovi, jednomu z nejčtenějších českých spisovatelů, aorta. Po úspěšných pokusech o oživení se zcela dezorientovaný Michal znovu pomalu začal učit mluvit a vnímat svět. Kolaps krátkodobé paměti byl takový, že se lidé ze spi