Audiokniha Pyšná princezná

Dvanáctá karta
Nic není takové, jaké se na první pohled zdá být… Středoškolačku Genevu se v knihovně pokusil někdo zavraždit. Profesionální zabiják sice napoprvé neuspěl, ale nikdo nepochybuje o tom, že to zkusí znovu. Vyšetřování případu se ujímá na vozík upoutaný kriminalista Lincol…

Zhluboka se nadechni
>> „Elissa Epel dokazuje, že zvládat stres neznamená vyhýbat se mu, ale umět s ním žít.“ — Esther Perel, psychoterapeutka<< # O audioknize Cítíte se pod neustálým tlakem a nevíte, jak z toho ven? Elissa Epel přináší sedmidenní plán, který vám pomůže přehodnotit váš v…

Bludiště
„Je to povídka o setkání s mimozemšťany. Věnoval jsem tomuto tématu nejeden příběh a také rozepsal několik scénářů, jak by takový kontakt mohl vypadat. Jsem v této věci krajně pesimistický. Při kontaktu by měl vždy jeden partner navrch a to by nemohlo dopadnout jinak ne…

Moc přítomného okamžiku
Naše falešné já je produktem naší mysli a pokud se vzdáme našeho analytického myšlení, zjistíme, že my nejsme naší myslí a můžeme se zbavit naší duševní bolesti. Naše tělo, ticho a prostor kolem nás jsou jedním z klíčů pro dosažení vnitřního klidu. Jsou to brány, kterým…

Nepil: Po Praze chodím…
Originální průvodce pražskými hospůdkami a vinárnami.

Prostě vztahy
Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř…

Spojenci Českých zemí
V polovině 20. století je z království námořní velmoc s koloniemi a državami po celém světě. Poslední dva roky vede Česko-slovenské království válku s carským Ruskem. Nyní se oči obou velmocí upínají k americkému kontinentu. Boje mezi Brazílií a Jihoamerickou lidovou fe…

F. L. Věk
Prozaik a dramatik Alois Jirásek (1851-1930) je znám jako autor historických povídek, románů a cyklických románových kronik z českých dějin. V jeho díle vrcholí obrozenská tradice české literatury a zároveň vzniká tradice novodobé realistické historické prózy, opírající…

Štěstí
Jiří Stránský byl ve vykonstruovaném soudním procesu odsouzen na osm let - ty prožil v pracovních táborech. Poznal tam příběhy mnoha mužů nepohodlných tehdejší komunistické moci, odsouzených k mnohaletým trestům. V prostředí lágrů a kriminálů padesátých let se také odeh…

Nemčina pre opatrovateľky
Nahrávky vás rýchlo naučia potrebnú slovnú zásobu. Ak po nemecky nehovoríte, odporúčame kúpiť si aj nahrávky s prekladom Nemčina na počúvanie. Takmer tri štvrtiny opatrovateliek seniorov v Rakúsku má denný príjem v intervale 45 až 65 euro, približne 630 až 910 euro za d…

Z pamětí hmyzovědce
Jean Henri Fabre (1823-1915), fyzik, chemik, botanik, ale především entomolog, byl z valné části autodidaktem, v 19 letech pouze získal certifikát k učitelskému povolání. Význam jeho prací o životě hmyzu a pavouků nicméně nespočívá jenom v jejich biografické formě a lid…

Život víry 2021/11
Život víry 2021/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Bohdana Medřická. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Střetnutí s temnotou Jak poznat, co je duchovně nečis…

Werich: Poklady z archivu
Supraphon pravidelně vydává archivní nahrávky s Janem Werichem, má jich již pěknou sbírku. Nyní se tvůrci kolekce opět ponořili do hlubin archivních fondů a předložili veřejnosti záznamy, které stojí za to připomenout. Řada z nich je z anonymních, nedatovaných zdrojů, n…

Exodus
Už zase chcete internovat lidi, pánové? Po Osvětimi a Treblince? Listopad 1946. Americká válečná vdova Kitty Fremontová coby dětská sestra s empatií ošetřuje i pacienty jiné rasy. To Ari ben Kanaan zosobňuje vášnivého bojovníka za věc sionismu: jedinkrát nepovolí a neza…

Kdo rozváže pás Orionu
Otázku, zda umí rozvázat Orionův pás, položil Bůh Jobovi, aby mu ukázal jeho místo v uspořádání světa. Pražský advokát Artur Riegerbaum svoje místo zatím nenašel. Jednoho dne se však při řešení jedné z mnoha kauz seznámí s docentem lingvistiky, který vlastní výtisk knih…

100 statečných - Host č. 60 - Petr Pánek 07.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Pánek (předseda sdružení PANT, lidskoprávní problematika)

Armabetton
Když se řekne beton, zní to bezpečně a solidně. Ani opravdu velké množství betonu člověka nevyděsí. Miliony tun betonu ve vesmíru nedaleko naší planety vás také o spánek nepřipraví. Ale co když se ta obrovská hmota začne pohybovat k Zemi? Hrozí zánik celého lidstva. Osu…

Hop sem, hop tam
Legendární český prvorepublikový herec Jára Kohout patřil ve své době k největším hvězdám filmu a divadla. Původní profesí zubař se stal slavným nejprve jako partner jiného oblíbeného komika - Ference Futuristy. Později svého velkého učitele přerostl a stal se velkým di…

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení
Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Perpetuum mobile
Autobiografické vyprávění o životě v pražské Libni.Spisovatel Stanislav Vávra se vyučil knihařem, v letech 1950-1952 byl členem Záběhlické skupiny surrealistů a Libeňských psychiků. Patřil k úzkému okruhu přátel Vladimíra Boudníka a Bohumila Hrabala: byl to právě Vladim…

Jak na ADHD
>> „„Svět ADHD na takovou knihu napjatě čekal už mnoho let.“ — Edward Hallowell, lékař a přední expert na ADHD

Pět jazyků lásky
Pět jazyků lásky je světový bestseller, který pomohl již milionům párů po celém světě budovat a rozvíjet láskyplný vztah. Dozvíte se zde o pěti základních jazycích lásky, které jsou klíčové pro to, aby se váš vztah s druhým člověkem stal obohacujícím a harmonickým. Poku…

Honicí psi
Sedmnáct let starý případ vraždy mladé dívky je znovu otevřen a nové důkazy vedou konečně k usvědčení pravého pachatele. Důkazy ukazují na Williama Wistinga, někdejšího šéfa vyšetřovacího týmu. Někdo důkazy zfalšoval a William teď musí sám na vlastní pěst očistit své jm…

Etruská váza
Francouzský spisovatel Prosper Mérimée psal svá nejvýznamnější díla ve 30. a 40. letech 19. století. Slávu mu získaly hlavně novely. Mají v sobě řadu romantických prvků, citovost, zájem o exotické kraje, hru s tajemstvím a fantazií. Současně se v nich ale projevuje i re…

Tentokrát CEFR - A2, anglicky-slovensky
Tentokrát CEFR – A2, anglicky-slovensky, je audio kniha vhodná pre samoukov. Druhý diel zo série – Tentokrát CEFR. Je to prehľadný a praktický kurz anglickej slovnej zásoby určený pre Slovákov, ktorí chcú postúpiť od základov k istejšiemu používaniu jazyka. Na úrovni A2…