Audiokniha Pyramida

Snad jsem zas tolik neřekl
Jiří Štědroň si už vyzkoušel leccos. Svým příznivcům asi nejpevněji utkvěl v paměti coby herec a zpěvák, ale byl i ředitelem reklamní agentury a vyráběl křišťálové lustry. Byl filmovým princem a jeho hity si zpíval celý národ, ale také psal, většinou texty a divadelní h…

Obklopený psychopatmi
Určite to poznáte – niekto vás ohúri svojím šarmom, a skôr než sa nazdáte, zistíte, že si s vami robí, čo chce. Veríte jeho slovám, pretože znejú dobre, hoci sú to často lži. Ťahá za vaše nitky až do posledného dychu. Pravdepodobne máte jedného z nich vo svojom okolí – …

Válka na Ukrajině: kontext
Analýza Putinova Ruska bez servítků a s humorem. Ti, kteří neznají historii, jsou odsouzeni ji opakovat. Nechte se uvést do kontextu a pochopíte příčiny i východiska aktuální ruské invaze na Ukrajinu. Zaskočilo vás ruské válečné tažení na Ukrajinu? Chcete uvést do kont…

Dokonalé městečko
Když se Emě naskytne možnost bydlet v městečku vytvořeném pro hrstku vyvolených, zdá se, že se jí splnil životní sen. Každý však musí nejdřív projít přísným výběrovým řízením, podepsat smlouvu a dodržet pár zvláštních pravidel. A pak už je k dispozici vše, co si jen člo…

Na zlaté hraně
Možná nemá slavné jméno, finanční zdroje ani podporu rodiny, ale Katarina Shawová vždy věděla, že je předurčena k tomu stát se olympijskou krasobruslařkou. Když potká Heatha Rochu, osamělého chlapce vyrůstajícího v pěstounské péči, jejich spojení z nich na ledové ploše …

Neřízená střela
Další strhující akční thriller ze série Šedý muž! Bývalý špičkový zabiják CIA Court Gentry věřil, že najde útočiště v amazonském pralese. Ale jeho krvavá minulost si ho najde, když ho ruský mafiánský boss donutí dát se znovu na útěk. Court se rozhodne odcestovat k jedin…

Den, kdy se rozdělil svět
Okamžik, kvůli kterému Elaine trénovala mnoho let, právě nastal. V Novém Londýně se koná velkolepý Závod vortexu a ona je jednou z mála vyvolených, kteří v něm změří své síly, aby se mohli stát běžci Kuratoria a udržovat tak ve světě mír. Mladí lidé z celého světa se vy…

Óda na život
>> „Stále věřím v lidi. Kdysi to byla má největší slabost. Dnes je to zdroj mé síly.“<< ## O audioknize Když byla osmašedesátiletá Gisèle Pelicot předvolána na policii, netušila, že její dosavadní život právě končí. Manžela, s nímž strávila padesát let, přistihla ostra…

Bílé noci
Osamělý mladík narazí jednoho dne na břehu řeky na půvabnou dívku, k níž vzplane touhou. Dívka ale čeká na svého nastávajícího, který by měl každým dnem dorazit do města. Čas ovšem běží, snoubenec o sobě nedává vědět a zamilovaný mladík se rozhodne jednat.

Vychováváme děti a rosteme s nimi
Knižní bestseller o výchově, o dětech, ale ze všeho nejvíce o nás samotných. Nezaměnitelný přednes Jaroslava Duška a Yellow Sisters.

Jak chutná Mozart
{'cs': 'Je to sedmá kniha skladatele, zpěváka, malíře, spisovatele a moderátora Richarda Pachmana, která poprvé vychází také jako audiokniha. Zamýšlí se v ní nad podstatnými životními hodnotami prostřednictvím příběhů ze svých cest a ze své tvorby. Jde o autorské čtení,…

Květiny a zvířata
K tomu, abychom našli svou rovnováhu, se doporučuje žít v souladu s přírodou. O tom, že to není vždy snadné, svědčí příběhy z knížek Ivana Krause. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pra…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Rozhlasová historie
Ještě nikdy na žádném zvukovém nosiči nevyšly historické nahrávky z rozhlasového archivu v takovém rozsahu a v tak rozmanitém výběru! Nyní vám nabízíme záznamy rozvržené do pěti kapitol postihující zásadní epochy naší historie v rozmezí let 1923 až 2013. Upřímně řečeno…

Můj život v Severní Koreji
Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v…

Vládcové ostatků I.
Další příběhy Martina ze Stvolna, odehrávající se v polovině 14. století, zavedou českého rytíře a obchodníka s ostatky svatých opět za hranice Českého království. Když Karel IV. potvrdí jeho sňatek s bývalou manželkou třeboňského kata Johankou, Martin ze Stvolna se pro…

Líheň II. - Královna smrti
Pokračování úspěšného dobrodružného příběhu z Prahy, v níž se mísí upíři, mafie, miliardář spisovatel Rulhánek, tajné služby z celého světa – a tomu všemu vládne stále pevnější rukou Marika. A v jejím boji za záchranu světa, či minimálně Prahy, jí pomáhá nejdrsnější tým…

Petiška: Řecké báje a pověsti
Petiškovy Staré řecké báje a pověsti jsou už pro několik generací vstupní branou do bohatého světa antické mytologie, jejíž ozvuky najdeme v umění všech slohů i staletí. Bájný Olymp, sídlo Diaa jeho manželky Héry i celá plejáda dalších bohů a hrdinů ožívá v autorově vyp…

Večer s Bohumilem Bezouškou 1
Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem byl asi podruhé, nebo potřetí hostem svého přítele národního umělce Eduarda Kohouta v jeho pořadu "Eduard Kohout Viole", řekl mi E…

Z pamětí dr. Watsona
Další z rozhlasových dramatizací příběhů Sherlocka Holmese. V první případu nazvaném Záhada na Thorském mostě požádá senátor slavného detektiva o nalezení pachatele vraždy jeho ženy. V případu Tři Garridebové Holmes řeší záhadu trochu podivného dědictví, k jehož vyplace…

Přetíženy
>> „Užitečná kniha plná hlubokých vhledů a praktických technik. I mě pohladila.“ – Daniela Vodáčková, psycholožka a psychoterapeutka << >> Vyskládat myčku, nachystat svačiny, partnerovi připomenout nákup, vyřešit sourozeneckou hádku... a to vše ještě před snídaní. Pak …

Už zase skáču přes kaluže
Příběh statečného chlapce s velkou touhou. Román australského spisovatele Alana Marshalla Už zase skáču přes kaluže, který prvně vyšel v roce 1955, se brzy stal světovým bestsellerem a oslovuje čtenáře i dnes. Autor v něm zachytil zkušenosti ze svého dětství. V šesti l…

Proč sníme
>> Bez snů by lidstvo nebylo tam, kde je.

Kočka vs. Pes
Psi a kočky se odjakživa nesnáší. A basta! Teda dokud nejde o život... Oskar je rozjařené štěně a zapálený psí skaut. Díky své rodině dobře ví, že nafoukané kočky se nehodí k ničemu jinému než k nahánění na stromy. Molly je chytré kotě, jistá budoucí slavná filmová hvěz…