Obrázek podcastu Puškin: Lyrika a epika

Audiokniha Puškin: Lyrika a epika

Délka:

1 hod 16 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Žánr:

Poezie

Obrázek podcastu Temná noc

Temná noc

Před devíti lety učinili rodiče očekávající druhé dítě běžné rozhodnutí – dovolili své dceři přespat venku v zahradním domku. Netušili ovšem, jaké děsivé následky to bude mít. Holčičku už nikdo nikdy neviděl. Když je pak po letech během policejní razie objeveno dívčino …

Obrázek podcastu Mne soudila noc

Mne soudila noc

Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv…

Obrázek podcastu Mapa z kostí

Mapa z kostí

Otevírá se další případ pro speciální jednotky Sigma Force. Během bohoslužby v Kolíně nad Rýnem rozpoutala skupina ozbrojených mnichů běsnění plné krve a smrti, když popravila kněze i shromážděné věřící. Tito zabijáci ale nepřišli pro zlato ani cenná umělecká díla. Přiš…

Obrázek podcastu Uteč, než doroste měsíc

Uteč, než doroste měsíc

Na počátku bylo slovo. A to slovo bylo tma… Christian byl hodný kluk, který se ocitl ve špatnou chvíli na špatném místě. Takové věci se stávají – a následky bývají tragické. Jenže místo aby jako spořádaná mrtvola hnil v zemi, dostane Christian druhou šanci. Je vržen do …

Obrázek podcastu Kelley aneb První sčítání holubů v Čechách

Kelley aneb První sčítání holubů v Čechách

Tvrzení slovutného alchymisty o nemožnosti uměle vyrobit zlato způsobilo v 16. století v jistých kruzích poprask. Právě jeho první oficiální pokus o výrobu zlata totiž dopadl skvěle. A tak jsou na Kelleyho nasazeni špehové... Ve hře se všechno děje s humornou nadsázkou.…

Obrázek podcastu Mudrc, surfař a byznysmenka

Mudrc, surfař a byznysmenka

Knížka autora světoznámého bestselleru Mnich, který prodal své ferrari vypráví příběh Jacka Valentina, jehož životní cesta se v mnohém podobá životní pouti každého z nás. Jack se cítil lidsky hluboce nespokojený a nenaplněný, a proto se vydal pátrat po moudrosti, která …

Obrázek podcastu Můj bratr albatros a jiná rodinná zvěrstva

Můj bratr albatros a jiná rodinná zvěrstva

Že je bratr proutník a jsou s ním jenom problémy, věděla Sylva, vypravěčka prvního debutového románu populární blogerky Zuzany Hubeňákové, vždycky. Jenomže ani tak by ji nenapadlo, že když se tento podařený sourozenec rozhodne z pohnutek veskrze čistých a upřímných vzdá…

Obrázek podcastu Magická Praha

Magická Praha

V magických mýtech nacházíme pravzorce lidského chování, odpovědi na základní otázky týkající se smyslu života, zrcadlo lidské duše. Jejich uvědomováním vytváříme neviditelné pouto s minulostí, oživujeme tradice, abychom pochopili, jakou úlohu na světě máme. Praha je ja…

Obrázek podcastu Humor

Humor

„A tento poznáte?“ Pýta sa novinár psychoanalytika: „Keby k vám chodil van Gogh na terapiu, odrezal by si ucho?“ „Asi áno,“ odpovie analytik, „ale vedel by prečo!“ Gelotológii, teda vede o humore sa nevenujú len psychológovia a psychiatri, ale aj evoluční biológovia, so…

Obrázek podcastu Vraždy podle abecedy

Vraždy podle abecedy

{'cs': 'Všechno začalo zdánlivě bláznivým anonymním dopisem s\xa0podpisem A B C. Po něm následovala vražda staré trafikantky A. Ascherové z\xa0Andoveru. Na pultě trafiky ležel rozevřený Abecední jízdní řád, známý pod zkratkou ABC. Předtuchy, které nad přijatým dopisem p…

Obrázek podcastu To je gól..duchovni slovo

To je gól..duchovni slovo

To je gól...duchovní slovo v podání Jana Bobčíka. Autor v audioknize vypráví na základě svých osobních zkušeností o sportu a o víře v Boha. Pokud se říká, že Bůh je přítomen všude, tak proč by neměl mít své pevné místo i na fotbalovém hřišti? Mnoho fotbalových hvězd se …

Obrázek podcastu Berylová korunka

Berylová korunka

Ztráta nesmírně vzácné berylové korunky by pro rodinu bohatého pana Holdera znamenala naprostou katastrofu. Přestože ji chrání jako oko v hlavě, jednoho dne je poničena. Kdo za tím stojí? Jaký měl motiv? Případu se ujímá Sherlock Holmes.Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav …

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu Babička

Babička

Ta první velká próza Boženy Němcové vznikala pod zataženou oblohou. Sotva si lidé kultury v Čechách začali v roce 1848 zvykat na svobodné jednání, už jim úřady šlapaly na paty. Nad „bídností našich dnů a nad nestydatostí duchamorů“ lamentoval z Brna v dopise Boženě Němc…

Obrázek podcastu Miliónový jeep

Miliónový jeep

Debutoval sbírkou povídek Striptease Chicago a za svůj první román Milionový jeep byl nominován na Pulitzerovu cenu. Z knihy českoamerického spisovatele o cestě z českého maloměsta do zámořského exilu a o jednom nenaplněném americkém snu čte František Derfler.

Obrázek podcastu Dobrá práce, Jeevesi

Dobrá práce, Jeevesi

Bertieho Woostera neustále zbavují klidu blázniviny přátel a příbuzných. Ať už se jedná o náhlá citová vzplanutí jeho přítele Tuppyho či strýce George, nezbednosti bratránka Thomase, nápad Bobbie Wickhamové darovat psíka tety Agáty synkovi amerického impresária nebo srd…

Obrázek podcastu Tri nevesty

Tri nevesty

Príbehy o nevestách z rôznych kútov sveta inšpirované bulharskou, mongolskou a vietnamskou ľudovou rozprávkou. Žil raz v ďalekej krajine mocný kráľ, ktorý sa rozhodol, že už je čas oženiť sa. Ale za koho? Hútal a hútal, ale za vcelý svet si nevedel prdsatviť, aká by ma…

Obrázek podcastu Nejhorší děti na světě 1

Nejhorší děti na světě 1

Sbírka deseti báječně zlomyslných historek o děsných dětech jako Slinta Sam, Špindíra Štěpka, Všivák Véna, Brečivá Berta nebo Dlouban Dan… Seznamte se s pěti příšernými kluky a pěti hroznými holkami! Třeba s Žofkou, která stojí jen o jedno: válet se celý den na pohovce …

Obrázek podcastu Sen Ockerwee

Sen Ockerwee

Strach o život je tou nejmenší starostí … Hororový příběh odehrávající se v kalných vodách Misissippi. Kapitán Marsh a loďař York se musí vyrovnat se zlem, které na ně na jejich plavbě čeká. Pravou jižanskou atmosféru tu můžete doslova krájet. Vzduch se tetelí horkem, …

Obrázek podcastu Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé Toto jsou konverzační otázky a odpovědi a navazují na úspěšnou úroveň pro středně pokročilé. Tato audiokniha je o jednu úroveň náročnější a o 6 minut rychlejší. Tempo je už hodně podobné tomu, jako kdyby na vás někd…

Obrázek podcastu Jak jsem se zbláznila

Jak jsem se zbláznila

Pracovní zatížení, hluční sousedé a další sled událostí ji totiž dovedli až do blázince. Ale v tom našla inspiraci, a tak spatřila světlo světa kniha, která líčí celou dlouhou cestu, jež ji do tohoto zařízení přivedla, a samozřejmě také to, co tam zažila. Autorka s lask…

Obrázek podcastu Pečuj o své démony

Pečuj o své démony

Starobylá moudrost pro vyřešení vnitřního konfliktu Autorka poprvé přizpůsobuje revoluční moudrost největší tibetské duchovní učitelky západnímu vnímání, a zpřístupňuje tak nesmírně účinnou metodu pro vypořádání se s vnitřními nepřáteli, kteří podkopávají ty nejlepší zá…

Obrázek podcastu Pohádka o polepšené sani

Pohádka o polepšené sani

Jsme sedmihlavá saň a každá hlava má stejné právo. Ale jakmile se přestane diskutovat a za čne se hovořit v heslech, s královstvím to jde z kopce.

Obrázek podcastu Tři kapitáni – Díl třetí: Korzárská čtverylka

Tři kapitáni – Díl třetí: Korzárská čtverylka

Audiokniha Tři kapitáni III. - Korzárská čtverylka obsahuje pokračování ryze české akční a dobrodružné space opery, kterou napsal Michael Bronec a čte Jiří Pobuda. Trojice kapitánů se rozdělila. Arnošt Kodex zůstává na Zemi, kde řeší problémy vládce Republiky a nenápadn…

Obrázek podcastu Humorná kuchařka

Humorná kuchařka

Humorná kuchařka - Václav Faltus představuje audiokuchařku s recepty prokládanými anekdotami. Účinkuje mnoho známých hlasů české herecké historie v podání jedinečného imitátora. Václav Faltus se svými dnes již více než 150 imitovanými hlasy populárních herců, zpěváků i …