Audiokniha První parta

Nejlepší špatný táta
Další z řady rozhlasových her Miloně Čepelky, tentokrát na aktuální společenské téma v zákulisí jednoho rodinného života.Osoby a obsazení: MUDr. Bořivoj Vágner (Vladimír Ráž), Alena, jeho žena (Libuše Švormová), ing. Lukáš Dobeš (Petr Pelzer), Román Vágner (Otakar Brous…

Jsem tu novej
Tonami, Brasilia, Sarajevo, Praha. Jak obtížné je začít znovu, na novém místě, v nové práci, v novém jazyce nebo s novými lidmi? Od chvíle, kdy vystoupil z tramvaje číslo 22 na Malostranském náměstí, je britský velvyslanec Matt Field v České republice nadšeným hostem a …

Bratři
Cirkus je kouzelný svět. Akrobat je tak trochu klaunem. Právě to tvrdí bratři Gianni a Nello, synové potulného kejklíře a komedianta a krásné cikánky. Snaží se přesvědčit nejen cirkusové diváky, že svými stále novými a obtížnějšími akrobatickými čísly dokáží každého pře…

Zrůdní mrtví
Keira by si opravdu přála, aby se její život konečně vrátil zase do normálu. Je však velice těžké být normální, když díky své schopnosti vidět duchy dostala práci hrobnice a navíc bydlí přímo na městském hřbitově. Když Keira jednoho dne obdrží pozvánku na večeři do chát…

Rothschildova flaška
Rothschildova flaška je příběh takřka detektivní, napsaný autorovým nezaměnitelným a vyzrálým stylem. Příběh ze současnosti a o současnosti zavede posluchače do Anglie, do jedné velké londýnské herny. Najde pozoruhodný proutkař ztracenou dívku a poradí si s výherními au…

Tři mušketýři (1960)
Jeden za všechny, všichni za jednoho!Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrů a jejich mladého přítele d´Artagnana se dočkala několika filmových podob…

Karel IV. a koruna římských králů – Vzkříšené srdce Evropy
Karel Lucemburský se jako nový panovník navrací z vítězného tažení proti Ludvíku IV. Bavorovi, čímž si upevnil postavení římsko-německého krále. Přichází do vydrancovaných Čech, kde mu patří snad jen ta koruna, kterou se – až bude dokončena – chystá dát korunovat za krá…

Life is Awesome!
Filip is a young, beginning teacher. He lives in a modern two-room apartment at the edge of a small city with his dog Aron. He recently got broken up with by his girlfriend Elis. Thankfully, she left for England for a part-time job. It's difficult to forget someone, who…

Století Miroslava Zikmunda
Bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. Tato audiokniha není životopisem Miroslava Zikmunda. Je to pozvánka do světa pověstného archivu. Je to posezení u stolu s Miroslavem Zikmundem. Nalejete si hlteček slivovice do kameniny anebo sklenku …

Osmý život (pro Brilku)
Strhující příběh o lásce i nenávisti, o vzestupu a pádu komunismu. Na začátku 20. století se rodinným pokladem jedné gruzínské rodiny stává recept na nevšední horkou čokoládu, který si prapradědeček Nicy přivezl z Vídně. Její konzumace sice mívá tragické následky, ale o…

Krev na kapradí
Audiokniha navazuje na úspěšnou sérii povídek z různých okamžiků a míst české historie. První část obsahuje osm příběhů z období vlády krále Přemysla Otakara II. Hlavním vyšetřovatelem je královský prokurátor Oldřich z Chlumu, kterého provází nerozluční pomocníci panoš …

Genesis
Umělá inteligence, naděje a lidská kreativita. Kniha respektovaných amerických odborníků v oblasti počítačových technologií doplněná názorem Henryho Kissingera hledá odpovědi na otázku, jak pohlížet na AI. Je AI hrozbou, nebo účinným pomocníkem? Jak pohlížet na umělou i…

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení
Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Posledný jednorožec
Odnepamäti žila jednorožka v lese, kam ani smrť nedočiahla svojimi pazúrmi. Panny, ktoré boli požehnané zazrieť aspoň záblesk jej krásy, zažili také očarenie, že naň nikdy nezabudli. Ale za hranicami jej zázračnej ríše sa šírili temné šepoty a zvesti, ktoré si nemohla n…

Za hranici nemožného
koruny Himálaje. Za hranici nemožného je autobiografický příběh dnes už legendárního nepálského horolezce Nirmala Purji (známého jako Nimsdai) a nabízí podrobný popis jeho životní cesty od dětství do okamžiku před jeho posledním velkolepým úspěchem, historicky prvním zi…

Ptáci odlétají
Elišku Krásnohorskou sledujeme na stránkách knižky Heleny Hodačové od útlého dětství, které prožívá v Praze a později i za sedmiletého pobytu v Plzni. Příběh je zajímavým svědectvím o cestě mladé Elišky k umění, představuje ji jako začínající libretistku, spisovatelku a…

Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já
První díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího sv…

Syn čarodějnice
Jan Kepler, muž, který odhalil tajemství vesmíru. František Gel přibližuje ve své reportáži o osudech císařského matematika a astronoma Jana Keplera legendami opředenou dobu vlády Rudolfa II. Církvi nepohodlný štvanec Tycho de Brahe opustil své rodné Dánsko a na pozvání…

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Pasáček vepřů
Jedna z klasických nedělních pohádek Hanse Christiana Andersena, které si oblíbilo několik generací posluchačů...V nahrávce z roku 1981 účinkují mj. Marcel Vašinka, Sylva Sequensová, Eduard Cupák, Vlastimil Brodský a další. Režii má Karel Weinlich

Michail Strogov aneb Carův kurýr
Michail Strogov aneb Carův kurýr je považován za jeden z nejlepších románů Julese Verna. S odvážným kurýrem projedete napříč Ruskem, zažijete nájezdy divokých Tatarů a po napínavém souboji si vydechnete v náruči krasavice Nadi.

Berta a Dušičky
Hřbitov může být tak trochu strašidelné místo, zvlášť za sychravého počasí o Dušičkách. Dokonce i když se jedná o školní akci – v některých zákoutích si člověk připadá, jako by byl na hřbitově úplně sám. A když Berta odloží zapálenou svíčku na dávno zapomenutý hrob, oci…

Alenka a Krakonoš
Půvabné vyprávění v podání Nadi Konvalinkové o malé holčičce a jejích zvířecích kamarádech potěší každého malého posluchače. Alenka a její nerozlučná psí kamarádka jako horské zachránkyně! Malou Alenku už delší čas trápí kašel. Čím dříve se stmívá a blíží se zima, tím…

Nepil: Lipová alej
Lipová alej, zajímavá, příjemná, vtipná a naučná procházka po městech, vesničkách, přírodních i technických památkách Československa, při které se setkáváte s životními příběhy obyčejných lidí a nahlédnete i do historie naší a slovenské země. František Nepil vypráví svý…