Audiokniha Pruhovaná truhlice

Marco Polo
Existuje celá řada nedoložitelných vysvětlení, proč se vyprávění Marka Pola jmenuje Milion. Tento název se vysvětluje buď velkým jměním rodiny Polových, nebo jako důkaz toho, že vypravěč často hovoří o vysokých číslech. Vyřčena byla také teorie, že Milion byl odvozen po…

Moudrost koní
Všechno, co v životě opravdu potřebujete znát, se můžete naučit od koní. „Před koňmi nic neskryjete, mají vůči nám takovou úroveň citlivosti, jakou nemáme ani jeden pro druhého,“ říká zaříkávač koní a kouč Grant Golliher. Během své dlouholeté zkušenosti s prací s koňmi …

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm
Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny…

Madeleine the Little Pike and a rainbow ball
Obtížnost četby A2. Pro děti ve věku 6-9 let, mírně pokročilí. Knihu čte rodilý mluvčí. Hlas je doplněn přenádhernými hudebními melodiemi. Pohádkový příběh se šťastným koncem. Madeleine the Little Pike is a rascal. She gets her teeth into anything that moves and is resp…

Lichožrouti navždy
V úvodu třetího, závěrečného dílu pohádkového románu o tvorech, kteří nám kradou ponožky a dělají z páru licháče, se už dospělejší Hihlík a jeho přátelé Ramík, Kawa a Bumka vracejí z Afriky zpět do Prahy. A v téhle džungli velkoměsta čelí naši hrdinové mnohem většímu ne…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (prvá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Pohádky II. Jeníček a Mařenka, O vlku a kůzlátkách
Klasická pohádka o perníkové chaloupce a neposlušných kůzlátkách.

Rychlopalba
Od autora Asfaltu, Štěpána Kopřivy – a od narátora Asfaltu, Ludvíka Krále! Rychlopalba je vtipný, syrový a hlavně skvělý román! Po úspěšném detektivním thrilleru Mrtvá šelma (Procházka, Smolíková) vám nakladatelství Walker & Volf přináší drsný detektivní román ze součas…

Hurvínek mezi hvězdami
Mladý scénárista Roman Kopřivík napsal pro protagonisty Divadla S+H muzikálovou férii, v níž se nejprve Hurvínek a Mánička a posléze i Spejbl a paní Kateřina ocitnou v útrobách radiomagnetofonu zvaného "jezevčík", aby postupně nahlédli za dveře různých hudebních žánrů. …

Příběh o Královně jitra a Sulajmánovi, knížeti duchů
Strhující vyprávění "prokletého básníka" Nervala o Králi Šalamounovi, královně ze Sáby a staviteli chrámu Híramovi. Četba na pokarčování, účinkuje Pavel Soukup.

Sedmilhářská půlhodinka 3
Další setkání s původní rozhlasovou "sedmilhářskou" partou před mikrofonem. Historky ze života vyprávěné tak, jak je už dnes nikde neuslyšíte. Připravila Dita Skálová. "...Ten pořad je jednoduchý a v tom je jeho kouzlo. Několik lidí si povídá a přitom se natáčí. Pořad …

Princ se žlutou hvězdou
Život a podivuhodná putování Petra Ginze … z Prahy přes Terezín a Birkenau do Vesmíru a dál. Kniha přibližuje život a tvorbu literárně a výtvarně neuvěřitelně nadaného pražského chlapce, který byl jako židovský míšenec v roce 1942 internován v terezínském ghettu. Zde s…

Vzpomínka na poníka
Tragikomický příběh Ludvíka Aškenazyho sledující osudy tří mužů a poníka, putujících po demobilizaci s kolotočem po protektorátních Čechách.Osoby a obsazení: vypravěč (Petr Pelzer), Kubala (Jan Skopeček), Kosina (Lubomír Lipský), Hirsch (Ivan Trojan), hostinský (Antonín…

O Dudáskovi
Pohádkový seriál Jaroslavy Pechové nejen pro děti v původním skvělém hereckém obsazení.1. Jak Dudásek budil křepelky, 2. Kvítkové slavnosti, 3. Obláčkový výlet, 4. O kvítkových hodinách, 5. O lučním koníkovi, 6. O sedmikrásce Osoby a obsazení: vypravěč (Vladimír Ráž),…

Strážci brány
Rok 2012 byl omyl. Staří matematici a astrologové se osudně spletli. Konec světa teprve přijde. Kdy a kde ten mejdan tisíciletí vypukne? Na rok 2017 čekali přes 400 let. Chvíle, kdy se v Praze otevře trans dimenzionální díra mezi světy mimo čas a prostor, se blíží. Kar…

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Putování za Svatým Grálem
Četba na pokračování Putování za Svatým Grálem vznikla ze čtvrté části rozsáhlého cyklu středověkých prozaických románů, vzniklých v letech 1215–1235. Knihu vydalo v roce 2006 v překladu Jiřího Pelána nakladatelství Triáda. Cyklus Svatého Grálu se dochoval v řadě rozdí…

Dousková: Hrdý Budžes & Oněgin byl Rusák
Kniha Ireny Douskové Hrdý Budžes vyvolala hned po svém vydání v roce 1998 obrovský zájem. Ten ještě narostl poté, co dílo autorka zdramatizovala a v premiéře je uvedlo Divadlo v Příbrami (uvádí je s velkým úspěchem doposud). Za excelentní výkon v hlavní roli získala v r…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Woyzeck
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé. Georg Büchners Drama Woyzeck gehört zu den meistgespielten Bühnenstücken der deutschen Literatur. Infolge seines frühen Todes im Jahr 1837 – Georg Büc…

Země sněhuláků
Tenhle pozoruhodný pohádkový příběh pro vás vypráví oblíbený herec MARTIN STRÁNSKÝ. V prvních pěti kapitolách zažijete cestu do Flokonduly – království sněhuláků – a budete žasnout nad popisem světa věčné zimy. Poznáte sněžné obry, Sněhové peřiny, vulkán chrlící bílé v…

Čtvrtek: Pohádky z pařezové chaloupky
Tento komplet Vám nabízí na třech albech 27 dnes už klasických pohádek Václava Čtvrtka známých především ze stejnojmenného seriálu TV večerníčků v neodmyslitelné půvabné interpretaci Jiřiny Bohdalové.Vizuální podobu vtiskl oběma skřítkům výtvarník Zdeněk Smetana, jehož …

Chytrá vdova
Jedna žena a několik ctitelů, to je oblíbený komediální námět. Italský dramatik Carlo Goldoni ovšem pojednal tuto klasickou zápletku nejen mistrně, ale i originálně. O mladou a chytrou vdovu se ucházejí hned čtyři muži čtyř národností - Francouz, Němec, Angličan a Ital.…

Po dobrém, nebo po zlém?
Renomovaný dětský psycholog Zdeněk Matějček si se zamýšlí nad tím, jak prohřešky dítěte nikoli trestat, ale jak je předvídat a jak jim zabránit. Význam odměn a trestů je ve výchově zřejmě stále týž. Jen v různých dobách a společnostech se jedno nebo druhé více nebo méně…

Ztracen v zemi mamutů
Boj o přežití v době ledové. Dobrodružný příběh pro mládež. Čtivé dramatické vyprávění podložené současnými antropologickými poznatky přibližuje období, které zpracoval klasik tohoto žánru Eduard Štorch. Dospívající chlapec Niam žije v jednom z největších sídlišť lovců …