Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Prokletí hradu Mydlovar

Audiokniha Prokletí hradu Mydlovar

Délka:

10 hod 10 min

Čte:

Martin Zeman

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Nagaraja: Buddhovy pohádky

Nagaraja: Buddhovy pohádky

Devatenáct pohádek se zajímavými a neobvyklými příběhy o zvířátkách, princeznách a princích je v podstatě vyprávěním, skrývajícím v sobě jednoduchá základní ponaučení, pomáhající pochopit základy buddhismu. Příběhy vedou svého posluchače k poznání vnitřního klidu, rados

Obrázek podcastu Nepatrná ztráta osamělosti

Nepatrná ztráta osamělosti

Nelehké osudy Petra Steina, mladíka židovského původu, který se po útěku z pochodu smrti vrací v květnu 1945 do rodné Prahy. Knižní předloha získala v roce 2024 cenu Magnesia Litera za debut. Rozhlasová nahrávka z roku 2025.

Obrázek podcastu Mne soudila noc

Mne soudila noc

Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv

Obrázek podcastu Píseň proroka

Píseň proroka

Temný deštivý večer na tichém dublinském předměstí. Eilish, mikrobioložka a matka čtyř dětí, otevře dveře rodinného domku a vidí venku dvě postavy. Příslušníci nově ustavené tajné policie přišli vyslýchat jejího manžela Larryho, odboráře. Irská demokracie se rozpadá, ze

Obrázek podcastu Obchodníci s vesmírem

Obchodníci s vesmírem

Klasika zlatého věku sci-fi. Píše se rok 2050 a právě se rozjíždí největší kšeft lidské historie – právo kolonizovat Venuši. Úkolem získat co nejvíce dobrovolníků je pověřen Mitch Courtenay z velké reklamní agentury. Reklamní byznys však ovládá svět a konkurence jde Mit

Obrázek podcastu Kdoule

Kdoule

Audiokniha Kdoule obsahuje závěrečnou část trilogie Ivany Chřibkové. Automobilová nehoda, při níž hlavní hrdinka Anna narazí do betonového odpadkového koše v majetku hlavního města Prahy, způsobí dvě věci. Uvědomí si, že žije tak pohodlně, až přestala vnímat detaily kol

Obrázek podcastu Opojení z proměny

Opojení z proměny

Román z autorovy pozůstalosti zahrnuje zkušenosti z politického vývoje a společenské atmosféry v Rakousku 30. let 20. století. Příběh dívky, která se z jednotvárného života v malé obci dostává na čas do prostředí společenské smetánky. Tam se z nenápadné slečny z pošty s

Obrázek podcastu Idiot

Idiot

Dostojevského román Idiot se řadí k nejznámějším dílům ruské literatury. Mladý kníže Myškin, zcela zchudlý a postižený epilepsií, prožije po návratu ze švýcarského sanatoria tak podivuhodné příběhy, že upadne znovu do své duševní nemoci. Autor představuje svého hrdinu j

Obrázek podcastu Návod k použití železnice

Návod k použití železnice

Osobitě poetický průvodce pro všechny železniční lidi… Nechybělo moc a česká i německá literatura mohla být o jednoho talentovaného spisovatele chudší. Jaroslava Rudiše to k železnici táhlo odjakživa, jenže kvůli oční vadě ho nakonec k „modré armádě“ nevzali – na rozdíl

Obrázek podcastu Škola robinsonů

Škola robinsonů

Méně známý Vernův dobrodružný román, ve stylu tzv. robinzonády ovšem s vědeckofantastickými prvky z cyklu Podivuhodné cesty. Česky byl román vydán také pod názvem Dva Robinsoni. Příběh knihy začíná v San Franciscu dražbou tichomořského ostrova Spencer ležícího asi 860

Obrázek podcastu V pekle jsme všichni Hébert

V pekle jsme všichni Hébert

Pro dítě chce přece každý to nejlepší. A tak když už se matka o své ratolesti starat nedokáže, bude pro ně tím správným řešením ústavní péče, bez ohledu na to, že otec stále žije. Vše je posvěceno vírou, takže je to v pořádku. Nebo by mělo být… Jak to vypadalo v kanadsk

Obrázek podcastu Ledová generace

Ledová generace

Jednoho srpnového dne roku 2023 zaplní oblohu po celém světě mimozemská plavidla. A ze všech televizí, rádií, počítačů, telefonů se začne ve všech jazycích ozývat neúprosná výzva: lidé mají třicet dní na to, aby se dostali na jediné místo na Zemi, kde jim bude umožněna

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Roviny bytí

Roviny bytí

Pátý krok k temnotě nese název Roviny bytí a jde o sólo hlavního autora celé série ve třech partech. Howard Phillips Lovecraft, za života díky vlastní neprůbojnosti prakticky nečtený, leč díky přátelům a oddaným fanouškům posléze jeden z nejvlivnějších spisovatelů zabýv

Obrázek podcastu Čtvrté křídlo

Čtvrté křídlo

Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou elitu: dračí jezdce. Violet chybí trénin

Obrázek podcastu Dodatky

Dodatky

Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p

Obrázek podcastu Kukučkový dedko

Kukučkový dedko

Kde bolo tam bolo, bol raz jeden obyčajný svet. V tom svete boli obyčajné mestá, obyčajní ľudia a obyčajné veci. Alebo nie? Posúďte sami – slniečko dostalo zo studenej zmrzliny angínu, dážďovka lietala na dáždniku, šijací stroj zbieral po lese huby a dedkovi malého škôl

Obrázek podcastu Hlavně o mamince...

Hlavně o mamince...

"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold

Obrázek podcastu Anne z ostrova

Anne z ostrova

„Myslím, že jsem se opravdu naučila dívat se na každou malou překážku jako na žert a na každou velkou jako na předzvěst vítězství.“ Anne ze Zeleného domu balí kufry, loučí se s dětstvím a vydává se na univerzitu v Redmondu, kde ji čekají další dobrodružství. S přítelkyn

Obrázek podcastu Nic nebude jako dřív

Nic nebude jako dřív

Po lyžáku na gymplu se všechno změní Rozhlasová nahrávka z roku 2025 Lyžák na gymplu. Pro někoho může být spojený s první láskou, pro někoho možná s první nevěrou, a někomu dalšímu může změnit celý život. Laura je třídní kráska a miluje Kryštofa. Toho miluje i její kama

Obrázek podcastu Přítelkyně z domu smutku

Přítelkyně z domu smutku

Popisem každodenního života v Ruzyni, chování spoluvězenkyň a bachařů, vytváří Kantůrková dokonalou atmosféru nápravně výchovného zařízení počátku osmdesátých let v Československu. Všechno toto v rozhlasové podobě zůstává. Bezmoc, surovost, násilí, lež, ale i lidskost,

Obrázek podcastu Tygr pana Boška

Tygr pana Boška

První díl trilogie o humorných příhodách pana Boška, který si koupil Tygra – červený automobil úctyhodného stáří a velikosti. Od první vyjížďky a prvních pokusů o zkrocení Tygra, které dopadly velmi neslavně, neměla rodina Boškova klidnou chvilku. Vypravila se na tomto

Obrázek podcastu Kniha pro ženy

Kniha pro ženy

Jste často unavená a přestaly vás bavit věci, které vás dříve naplňovaly? Berou ostatní jako samozřejmost všechno, co pro ně děláte? Bouchnete někdy při hádkách jako papiňák a pak si to vyčítáte? Olga Studničková Šípková a Milan Studnička vám ukážou, jak vystoupit z toh

Obrázek podcastu Proluky

Proluky

Četba na pokračování z autobiograficky laděné prózy českého spisovatele, v níž vypravěčkou je autorova žena Eliška, a události jeho života, jeho rodina a přátelé jsou nahlíženy jakoby jejíma očima. Román Proluky je třetí částí trilogie (první část Svatby v domě, druhá V

Obrázek podcastu Hrdinný kapitán Korkorán

Hrdinný kapitán Korkorán

Každý kluk chce mít sílu, odvahu a bystrou mysl Korkorána. Dobrodružný román z roku 1867. Kapitán René Korkorán je vtipný, vzdělaný a neohrožený. Lyonská akademie věd ho vyšle do Indie, aby tam našel vzácnou posvátnou knihu Gurukaramtu. Na kapitána Korkorána si hned ta