Audiokniha Proč chodíme

Nightflyers
Sci-fi horor od autora Hry o trůny Sci-fi horor od autora bestselleru Hra o trůny napsaný svižným jazykem, vtipem a pečlivě vybudovanými pointami. Devítičlenný tým akademických vědců se vydává na výpravu za volkryny, mýtickou rasou mezihvězdných nomádů, a jedinou lodí, …

Tanečník
Hledá se zabiják. Zvláštní znamení: tetování smrtky tančící se ženou před rakví. Profesionální nájemný vrah zvaný Tanečník se chystá během pětačtyřiceti hodin zlikvidovat tři nepohodlné svědky v případu vlivného obchodníka se zbraněmi. Dokáže mu v tom zabránit ochrnutý …

The Adventures of Tom Sawyer
Audiokniha The Adventures of Tom Sawyer namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Meet Tom Sawyer, a boy with a good heart who’s always in trouble with everyone: at home, in school and in church. With his best friends, Joe, Ben and H…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Neodvratný skon maratónského běžce
Děj hry Jiřího Vilímka Neodvratný skon maratónského běžce se začíná odvíjet na samém sklonku války, v ilegální redakci jakýchsi novin. Skupinka mužů různého charakteru a různé válečné zkušenosti tu přepisuje a postupně vydává deník hrdiny, jemuž všichni říkají Atéňan. T…

Temné hlubiny
Některá tajemství mají raději zůstat hluboko skryta... Když dostane detektiv šéfinspektor Erika Fosterová tip, že by klíčový důkaz ve velkém drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna, nařídí jeho prohledání. Z hlubin však její kolegové vyzdvihno…

Bohatí musejí zemřít
Někdejší hvězdný fotbalista a podnikatel zemře v luxusní kryosauně. Zdá se, že smrt Jesúse Martíneze uvnitř milánského mrakodrapu způsobila technická závada. Jenže vyšetřovatelka Colomba Caselliová ví, že náhody ve světě bohatých neexistují. Spolu s Dantem Torrem, exper…

Vzkaz v láhvi
Jak dlouho se nese volání o pomoc na mořských vlnách? Může ještě někoho zachránit? Na policejní stanici v zapadlém koutě Skotska stojí téměř zapomenutá láhev se sotva čitelným dopisem uvnitř. První slovo vzkazu psaného krví je dánsky a znamená POMOC. Když se tahle podiv…

Není přání jako přání
Samostatná rusovlasá Londýňanka Heather se stále vyrovnává s nevěrou bývalého přítele, po němž jí zůstaly jen hořké vzpomínky a nesplacený byt. Jednoho dne v dešti potká cikánku, která jí vnutí vřes pro štěstí, který prý splní všechna přání. A svět se jako mávnutím kouz…

18. Norština - cestovní konverzace
18. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Ryba viděná
Povídka Ryba viděná z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

Kukačky
Moje dítě není moje. Martinovi s Terezou, dvěma mladým rodičům šestiletého Jakuba, zní ta slova v hlavě od chvíle, kdy jim Karel s Olgou, rodiče šestiletého Tomáše, řekli, že v porodnici došlo k záměně. Že si rodiny odvezly domů toho nepravého. Na takovou situaci není n…

Sharko
Sharko vždycky přirovnával první dny vyšetřování k lovecké výpravě. Byli jako smečka psů poháněná zvukem loveckých rohů, která vyráží za kořistí. S tím rozdílem, že tentokrát jsou kořistí oni sami. Působivé a brutální, jako všechny thrillery s komisařem Sharkem! V tomto…

Kočičí král
Pohádky (nejen) pro dětské uši a srdce. Na motivy anglických, irských, skotských a velšských pohádek vypravuje Pavel Šrut. Básník Pavel Šrut se inspiroval pohádkami ze všech končin ostrovního království – anglickými, irskými, skotskými i velšskými. A protože pohádky ze…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Takový sníh už nepadá
Herec Roman Štolpa v něm čte povídky ze stejnojmenné knížky prozaika a publicisty Ilji Kučery ml. (vnuka příbramského básníka Fráni Kučery) za doprovodu písní rockového šansoniéra Ravena. Pořadem provází autor. V průběhu večera bude slavnostně pokřtěno audio CD s vybran…

Jmenuji se Martina
Martina vyrůstala pouze se zamindrákovanou matkou. Veškerá výchova směřovala k tomu, aby se z dcery nestala boubelka. Nesmí být tlustá, osamělá a nešťastná jako máma. Martina tedy kopíruje matčiny nepřetržité diety, až se odmítáním jídla dostane na okraj propasti. Ač se…

Příšerní nezbedníci
{'cs': 'Byli jednou chlapečkové a ti pořád zlobili. Jeden zásadně nezdravil, další byl zlomyslný, třetí stále nakukoval, kam neměl. Jiný spoustu věcí zapomínal a tamhleti dva snad neumějí ani chodit – tenhle dupe a druhý do všeho jen kope. Ovšem ti ostatní nejsou o nic …

Dívky na kopci
Kdesi v Canterbury leží na ztichlé stráni dvě dívky. Ve vlasech mají diadém, každá v ruce svírá rudou růži. Mohlo by se zdát, že spí… ale mají podříznutá hrdla. Policie záhy zjistí, že jde o dvě ze tří sester a ta poslední se pohřešuje. Pro inspektorku Lexi Bennettovou …

Poslední Mohykán
Tenhle příběh uchvacoval, uchvacuje a bude uchvacovat děti i dospělé. Howgh. Slavný dobrodružný příběh na motivy skutečných událostí francouzsko-indiánské války z roku 1757, který proslavil film s Danielem Day-Lewisem a Madeleine Stoweovou. Poslední Mohykán, nejznámější…

Běs bohů
Pradávní bohové opět kráčejí po Vigrídu a všechno spěje k rozhodující bitvě! Dračí bohyně Lik-Rifa, po dlouhých staletích osvobozená z magických pout, stanula v čele hordy svých poskvrněných potomků, které chce dovést k vládě nad světem. Vedle trollů, skraelingů, vaesen…

Marek Wollner - Reportér na odstřel
Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli…

Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána
Toto je příběh ze Sedmimoří… … vlastně teda jako druhý příběh ze Sedmimoří. A jako takový má určitá pravidla: Všeho víc! Víc výbuchů, víc přestřelek, víc dostaveníček holek s klukama… ale to by asi nebyl ten příběh ze Sedmimoří, ne? Tak alespoň moře šermířských soubojů,…

Pohádky přednosty Drahoráda
Zamilovali jste si kouzelné vlakové vyprávění Josefa Somra o mašinkách, výpravčích, kolejích a nádražích? Přednosta stanice Záhořice zná pohádek opravdu hodně, a tak se můžete těšit na další poslouchání. Pohádky přednosty Drahoráda jsou pokračováním Pohádek pana přednos…

100 statečných - Host č. 58 - Radana Štěpánková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Štěpánková (partnerská psycholožka)