Audiokniha Příšerné zlobilky

S Baťou v džungli
Nový život v nových podmínkách. J. A. Baťa v nuceném exilu. Životopisný román o Janu Antonínu Baťovi, který vznikl na základě vyprávění jeho vnučky. Obdivuhodné vzkříšení firmy v exotických podmínkách fascinuje dodnes. Po válce je Jan Antonín Baťa, nevlastní bratr Tomáš…

Profil zabijáka
Midnight Jonesová má nevšední jméno i zaměstnání – pracuje pro korporaci vyvíjející nejmodernější biotechnologie a s pomocí AI vyhodnocuje profily uchazečů o studium na vysoké škole. K zásadnímu zvratu dojde, když narazí na profil Z, jehož iniciála značí „zabijáka“. Ví,…

Život Válečníka
Ti, co věděli, mu říkali Nezrozený. Ti, co tušili, říkali, že spálí svět na popel. Tohle je jeho příběh. Tohle je jeho život. Život válečníka. Sebasttyen byl od útlého věku veden k boji. Sám produkt magických genetických manipulací, jež mu propůjčují rychlou regeneraci…

Gump
Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Se psem mě baví svět je organizace, která vnímá zvířata, jako nejbližší přáte…

Němčina pro mírně pokročilé B1, část 1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky němčštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to znam…

Zlato Arkony – kniha první
Touha po pokladech přivádí na ostrov nové hrdlořezy. Kniha plná soubojů, zrady, násilí a nebezpečí, ale i tajemna, kouzel a zázračných uzdravení. Juraj Červenák, mistr fantasy, je opět tu. Na Rujánu míří hrdlořezové ze severu, aby se zmocnili pokladů svatyně. Pobřežní …

Sulek maluje
Pavel Kosatík si za objekt své knihy vybral osobu svérázného malíře Svatopluka Sulka. Narozen v roce 1921, studoval po druhé světové válce na prestižní Akademii Montmartre v Paříži, v ateliéru Fernanda Légera. Doma směl poprvé vystavovat až v roce 1958, na přímluvu prof…

Železný plamen
Všichni, včetně Violet samotné, očekávali, že během prvního ročníku na Basgiathské válečné akademii zemře. Přežila, ale skutečný výcvik – brutální a extrémně vyčerpávající – je teprve před ní. A spolu s ním i výzva v osobě nového zástupce velitele, který si dal jediný c…

Verne: Cesta kolem světa za 80 dní
Předlohou pro naši dramatizaci byl dobrodružný román Julese Verna Cesta kolem světa za 80 dní, příběh usedlého anglického džentlmena Philease Fogga, který se vsadí v Reformním klubu prakticky o celé své jmění, že objede svět za 80 dní. Na cestě zažívá se svým věrným slu…

Neviditelný
Jen málo českých spisovatelů dokázalo dát svým příběhům tak hutnou a působivou atmosféru jako Jaroslav Havlíček, nejvýznamnější představitel tuzemského psychologického románu 20. století. Právě pro znepokojivý spodní proud, kterým autor podemílá životy postav, se dodnes…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Klub nenapravitelných optimistů
Píše se rok 1959 a dvanáctiletý Michel Marini prožívá první krizi v rodině. Rodiče se nemohou na ničem shodnout a bratr Franck přes jejich odpor narukuje do války v Alžírsku. Michelovým jediným útočištěm se stávají knihy a utajený šachový klub ve čtvrti Montparnasse, kd…

Riešime vraždy
Riešime vraždy je prvým dielom novej série od autora úspešného a šarmantne úsmevného detektívneho cyklu Štvrtkový klub detektívov. Osobnú strážkyňu Amy Wheelerovú pošlú na súkromný ostrov pri brehoch Južnej Karolíny, aby chránila slávnu spisovateľku, excentrickú divu Ro…

Polish Your Rusty English
Polish Your Rusty English - komplet dílů 1 - 5 - audiokniha je unikátní a ojedinělou sbírkou autentických rozhovorů anglických rodilých mluvčích. Nahrávka je celá v angličtině. Ojedinělá a unikátní sbírka až 50 autentických rozhovorů mezi rodilými mluvčími v angličtině.…

Případy soudce Ti. Jak zpracovat podezřelého a kachnu na medu
Když krásná konkubína dovozce západních koberců zmizí ze svého příbytku, kde ve vší diskrétnosti přijímala milence, soudci Ti je jasné, že ji stihnul tragický osud. Na seznamu podezřelých figurují tři muži, kteří se navzájem neznají. Soudce Ti doufá, že během cesty lodí…

Hovory o józe a mystice č. 5
Vnitřní pránájáma, výklad a praktická ukázka cvičení. Hovory č. 5 jsou namluveny tak, že je podle nich možno cvičit vnitřní pránájámu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Arizona
První český trampský román. První český trampský román. Sugestivní líčení opojení svobodou, dálkou, přírodou, kamarádstvím... Autentický záznam volného trampského života. Okouzlení svobodou, dálkami, přírodou a kamarádstvím, příznačné pro volný, ničím neomezovaný tram…

České okamžiky
Vybrané odvážné a hrdinské skutky či naopak ošemetné a nepříliš lichotivé chvilky z historie 20. století mohou posloužit jako námět k diskusím o Češích, češství a o českém národním charakteru. "Okamžik" je v historii vlastně fikcí. Letopočty, které se děti učí ve školác…

Putinovi agenti
Jmenuji se Rachardžo. Robert Rachardžo. Jsem ruský agent ve službách (Jeho Veličenstva) Putina. Úkoly jsou jasné: podkopat vratkou demokracii v České republice. Vnést do ní chaos. Zmocnit se všech tajemství. Moje mise však byla prozrazena! Věděli jste, že Rusko z našeho…

Křesťanská konference 2020 - Bůh jedná
Záznam z Křesťanské konference 2020, která se konala výjimečně pouze online. Pořádala ji KMS ve spolupráci s ČEA. Součástí jsou tyto promluvy: David Novák: Bůh jedná, Ďábel taky Janette Oubrechtová: Bůh jedná mezi nevěřícími Pavel Plchot: Mužská spiritualita Vlasta Š…

Spasitel
6. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Píše se srpen 1991. Na letním táboře Armády spásy je znásilněna čtrnáctiletá dívka. O 12 let později… v Oslu panuje nejen adventní atmosféra, ale také největší mráz za posledních čtyřiadvacet let. Armáda spásy pořádá na nám…

Heine: Píseň písní a další básně
Heinrich Heine (*13.12.1797 – †17.2. 1856) druhý největší německý básník po Goethovi, byl také prozaik, publicista a esejista, představitel hnutí Junges Deutschland v období romantismu. Původní titul SP 20301 s jeho básněmi vydal Supraphon v roce 1965 - titul nyní vychá…

Angličtina do ucha 3 - pokročilí
Angličtina do ucha je poslechová učebnice angličtiny, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační f…

Jih proti Severu II.
Yankeeové ji ve válce neporazili. A nepodaří se jim to ani tentokrát! Ubránit domovskou Taru byl pro Scarlett odjakživa cíl veškerého snažení, jelikož rodná hrouda je pro Jižana posvátná. Nic na tom nezmění ani nouze za poválečné rekonstrukce Jihu (1865–1877) během prez…

Rybářská chata
Staneš se součástí něčeho, co tě přesahuje. Krásná a hluboká knížka pro všechny, kdo někdy ztratili v životě směr. Možná ho společně s Jonem a Ivarem při veslování v rybářském člunu znovu najdou. Příběh o předávání životních zkušeností. „Staneš se součástí něčeho, co t…