Audiokniha Případ s alchymistou

Elon Musk
Když v Silicon Valley hledali po Stevu Jobsovi nový idol, našli jej ve svérázném Elonu Muskovi. Ve své investigativní biografii přináší reportér Ashlee Vance vyvážený pohled na život podnikatelského titána. Jako jediný novinář strávil desítky hodin se samotným Muskem, s…

Ivan Mládek zase uvádí Luďka Sobotu
Ivan Mládek: "Vážení přátelé, dalším důvodem, proč s Luďkem Sobotou natáčíme už druhou desku, je to, že máme stejný smysl pro humor. Líbí se nám stejný druh vtipů. Nám se třeba nelíbí vtipy složité, neinteligentní, nesrozumitelné. Nelíbí se nám, mně i Luďkovi Sobotovi, …

Můj dlouhý běh
Ikona českého ultramaratonu Daniel Orálek (1970) vypráví o touze objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Podíváte se s ním do rozpálené pouště v Badwateru, přiblíží vám atmosféru jedinečného závodu s mexickými indiány z km…

Neviditeľná
Populárna slovenská spisovateľka Lucia Sasková v najnovšej próze s názvom Neviditeľná nadväzuje na svoje úspešné romány s témou narušenej psychiky a ponúka čitateľom príbeh o živote na hrane. Ten istý cudzí byt. Samota. Zatiahnuté závesy dvadsaťštyri hodín denne. Týždeň…

Dialogy nad životem
Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j…

Divočina v zahradě
Divokou přírodu máme přímo pod nosem - v zahradách a parcích, v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu, vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy a osud celého lidstva neodděliteln…

Tunel 29
V lete 1962 mladý študent Joachim Rudolph vykopal tunel pod Berlínskym múrom. Na druhej strane vo východnom Berlíne čakali desiatky mužov, žien a detí – ochotní riskovať všetko, aby mohli utiecť. Dokumentárny román Tunel 29 od uznávanej autorky podcastu BBC Radio 4 Hel…

Dům u kanálu
Další případ detektivní dvojice Tommyho a Pentličky Román dům u kanálu vydala Christie v roce 1968 v pokročilém věku a zestárli i oba její hrdinové, kteří po posledním válečném dobrodružství v románu N či M vychovali tři děti a pomalu se chystají na odpočinek. Do záhlav…

Lotta z Rošťácké uličky
Malá Lotta bydlí s rodiči a dvěma sourozenci v hezkém žlutém domě v uličce, která se správně jmenuje Pošťácká. Možná že kdysi v téhle ulici pošťáci žili, prohlásil jednou Lottin tatínek, ale protože tu teď již dlouho řádí jenom rošťáci, překřtil ji na Rošťáckou. A oprav…

Hurvínkovy večerníčky - podzim-zima
Tvůrčí kolektiv Divadla S+H natočil pro Ceskou televizi nový "večerníkovský" seriál. My Vám nabízíme jeho zvukovou podobu obohacenou o lehce zapamatovatelné písničky, na něž v televizním provedení už nevyzbyl čas. Seriál představuje "Hurvínkův rok" a jeho první část - p…

Krvavé pohraničí
Na pohraničí mezi územím lidí a skřetů zuří nepřetržitá válka. Tady již nejde o spravedlnost, ale o půdu a peníze. V boji o ně dokážou být lidé zákeřnější a krutější než skřeti.

Naděje: autobiografie
Tato výjimečná kniha, která je vůbec první autobiografií, jakou kdy papež sepsal v době svého úřadu, spatřila světlo světa ve Svatém roce, jehož poselstvím je naděje. Papež František na knize pracoval šest let a ve svém vyprávění se vrací na počátek dvacátého století k…

Život: Moje cesta dějinami
Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,…

Ahoj, dievčatko
Najlepšia kniha roka podľa The New York Times Book Review, The Washington Post, Time, Vogue, Glamour, Harper's Bazaar, New York Post a ďalších... William Waters vyrastal v dome poznačenom tragédiou, vychovávaný rodičmi, ktorí sa naňho sotva dokázali pozrieť, nieto ho eš…

Bulšit. O žvanění v organizacích, médiích, politice a vědě
Nová kniha Františka Koukolíka Bulšit je určena širšímu okruhu čtenářů a pojednává o nenápadné součásti naší kultury, o žvanění. Žvanění je staré jako lidstvo samo, nicméně jeho současný dosah je díky internetu a sociálním sítím globální a nesrovnatelně vyšší. Žvanění j…

Jak Hurvínek do lesa volá, tak se Spejbl ozývá
Původní LP album 1118 2505 Jak Hurvínek do lesa volá, tak se Spejbl ozývá vydal Supraphon v roce 1979, na CD SU 5840-2 pak vyšel titul mírně zkrácen v roce 2007. Na přání našich zákazníků posíláme nyní do digitálních obchodů titul z řady S+H v plné délce a s původním ob…

Neumannovy Poděbrady 1975
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Druhý díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0542-44 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští umělci - Moje Prah…

Na západ od ráje
„Když dinosauři vládli Zemi..." V tomto díle, vysoce hodnoceném čtenáři i kritikou, jí stále ještě vládnou. Vesmírná katastrofa, která před 65 miliony let ukončila éru praještěrů, se ve světě tohoto románu nikdy nestala. Vývoj obřích plazů pokračoval dál a vyvrcholil Yi…

Jiří Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchem
Veselé příběhy ze života významného českého divadelního i filmového herce a komika Jiřího Sováka, který se ve svých vzpomínkách vrací nejen ke svému tatínkovi hostinskému, jenž tlumil jeho herecké touhy, ale i k mamince, která naopak k ochotnickému divadlu tíhla.Slavný …

Packallovi
Seznamte se nejzmatenější a nejroztomilejší rodinkou v dějinách! Vzbudili jste se někdy a zjistili, že všechno jídlo v domě sežral pštros? Ne? My jsem si to mysleli. Něco takového se může stát jedině Packallům. TAK TOHLE JSOU PACKALLOVI. Jsou nejzpackanější rodina ve zp…

Miroslav Moravec
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čte: Miroslav Moravec.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a silná žena. Pro osud Oty Pavla a jeho bratří Jiřího a…

Sliepočka Rabona
Kdesi celkom ďaleko žila sliepočka Rabona, na ktorú si už dlhý čas brúsila zuby vyhladnutá líška. O líškach je známe, že sú prešibané. No tá z našej rozprávky od samého hladu nedokázala poriadne uvažovať a tak to bola práve sliepočka, kto líšku prekabátil, čím si zachrá…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Hana
„Lidem, které mám ráda, nosím neštěstí.“ Devítiletá Mira zlobila a za trest nedostala na rodinné oslavě zákusek. Řízením osudu je právě tohle zlomový moment, který spoutá její budoucnost s životem podivínské nemluvné tety Hany a odhalí pohnutou rodinnou historii. Co se …