Obrázek podcastu Případ nitravské mince

Audiokniha Případ nitravské mince

Délka:

7 hod 57 min

Čte:

David Kaloč

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Business Risk Buster Intervenes 10

Business Risk Buster Intervenes 10

Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successful, but even a seemingly small mistake can sometimes cause big trouble. The tenth part takes place again in a hotel, only due to the fact that it deals with a businessma…

Obrázek podcastu Ve znamení Kon-tiki

Ve znamení Kon-tiki

„Hranice? Sám jsem nikdy žádné neviděl. Ale slyšel jsem, že existují v myšlenkách některých lidí.“ THOR HEYERDAHL. 28. dubna 1947 vyplul z Peruánského Callaa balzový vor se šesti muži a papouškem. Jeho kapitánem byl tehdy třiatřicetiletý Thor Heyerdahl a jejich cílem b…

Obrázek podcastu Bylo to na váš účet

Bylo to na váš účet

V ruce právě držíte nahrávku jedné z nejvýznamnějších českých rozhlasových her, Aškenazyho a Horčičkovu hru Bylo to na váš účet. Na ploše jedné celovečerní inscenace jsou doslova nakupeny veškeré inscenační a herecké postupy „zlatých šedesátých“ v tom nejkladnějším slov…

Obrázek podcastu Pinocchio

Pinocchio

Drahý nosáčku Pinocchio, čteme tvůj napínavý příběh a bez dechu sledujeme, jak se protloukáš nebezpečným světem. Tvůj tatínek Geppetto tě vyřeže ze zázračného špalíku a ty od něj vzápětí utečeš, touláš se světem a vůbec ti nevadí, že všichni mají o tebe strach. Oklameš …

Obrázek podcastu Jan Žižka

Jan Žižka

Život a doba husitského válečníka od lapkovských let po velká vítězství Jana Žižku zná historie jako nepřemoženého vojevůdce a geniálního stratéga. V podání historika Petra Čorneje vystupuje však mnohem plastičtěji jako polní velitel, charismatická osobnost vybízející …

Obrázek podcastu Německá konverzace

Německá konverzace

Německá konverzace: Cestujete často do Německa či Rakouska? Tento kurz je určrn pro mírně a středně pokročilé uživatele, kteří chtějí zlepšit úroveň komunikace při cestování. Skládá se z okruhů: pozdravy, představování, restaurace, rozhovor se zahraničním návštěvníkem, …

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Obrázek podcastu Deník 1938-1945

Deník 1938-1945

Příběh dívky, která přežila holocaust. Vůbec první vydání autentického deníku pražské židovské dívky vychází s předmluvou Zdeňka Mahlera a doslovem Ivana Klímy. Deník Helgy Weissové je autentickým svědectvím dívky z pražské židovské rodiny, která přežila hrůzy druhé svě…

Obrázek podcastu Cesta na sever

Cesta na sever

Pohádku Selmy Lagerlöfové, nositelky Nobelovy ceny za literaturu, o putování zlobivého Nilse Holgressona Švédskem, zná už několik generací čtenářů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stala v roce 1995. V hlavních rolích se představí Vladimír Brabec, Ivan Trojan, Mi…

Obrázek podcastu Gulliver's Travels

Gulliver's Travels

Audiokniha Gulliver's Travels namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C1 pro velmi pokročilé posluchače. Gulliver is a doctor on a ship. He travels from England to many places. He meets little people and giants, he meets people from the past and horses who can talk.…

Obrázek podcastu Teorie lásky

Teorie lásky

Elsie Hannawayová žije v multivesmíru: mimo svou (mizerně placenou) práci teoretické fyzičky si vydělává ještě jako falešná přítelkyně. Svým klientům dokáže většinou vyjít maximálně vstříc. Pečlivě oddělené světy se však náhle protnou a vše se začne hroutit… Ukáže se to…

Obrázek podcastu Koza rohatá a jež

Koza rohatá a jež

Koza rohatá a jež - audiokniha obsahuje rozprávky a pesničky, ktoré napísal Dušan Brindza. „Volajú ma ježko pichliač, lebo ihly z kožucha mi vytŕčajú na chrbte i na hlave Cupkám tíško nenápadne, hneď som tu hneď zasa tam, všetko o tom, čo som zažil, porozprávam iba v…

Obrázek podcastu Život víry 2021/09

Život víry 2021/09

Život víry 2021/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Jarmila Beková: Vždycky jsem měla přetlak tvořivosti Samu sebe popisuj…

Obrázek podcastu Pán Boh daj šťastia, lavička

Pán Boh daj šťastia, lavička

Hanka si žije pokojne v domčeku so svojím ovdoveným otcom, až kým sa na ich majetok neulakomí istá vdovica s dcérou Dorou. Od chvíle, čo tie dve vstúpia pod ich strechu, nastanú pre Hanku kruté časy - stane sa slúžkou vo vlastnom dome. Jedného dňa, keď už je príkoria vy…

Obrázek podcastu Řád není všechno

Řád není všechno

Další dávka pravidel proti chaosu. Dlouho očekávané pokračování knihy 12 pravidel pro život, které se po celém světě prodalo více než 5 milionů výtisků. Oceňovaný komentátor a psycholog nás vyzývá k hledání rovnováhy mezi dvěma zásadními principy – řádem a chaosem – a…

Obrázek podcastu Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila

Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila

Nahrávka obsahuje rozhlasové vsuvky, fejetony a povídky, jejichž autorem i interpretem je František Nepil, dále účinkují Rudolf Hrušínský, Luděk Munzar a Eduard Cupák.

Obrázek podcastu Jak se zbavit starostí a začít žít

Jak se zbavit starostí a začít žít

Jak si jednoduše změnit život k lepšímu Starostem se nevyhnete. Ani kdybyste byli kouzelníci. Občas jim zkrátka čelíme každý. Proto je důležité umět se starostem postavit, čelit jim. Tento skvělý rádce obsahuje návod k lepšímu a klidnějšímu životu. Tato audiokniha obsah…

Obrázek podcastu Album pohádek "Supraphon dětem" 20. (O lékaři Hanouskovi, který vyléčil slunce, Rozum a Štěstí..)

Album pohádek "Supraphon dětem" 20. (O lékaři Hanouskovi, který vyléčil slunce, Rozum a Štěstí..)

Z naší původně zamýšlené miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" se časem stala docela početná řada titulů se známými i méně známými pohádkami z archivu Supraphonu. Tento již 20. díl představuje svým malým i velkým posluchačům pohádky poprvé digitalizované, jež byly "…

Obrázek podcastu Čaroděj ze země Oz

Čaroděj ze země Oz

„Nikde není tak dobře jako doma.“ Legendární příběh o Dorotce a jejích přátelích, kteří se vydají na dobrodružnou cestu za Velkým kouzelníkem do země Oz, aby získali to, po čem touží. Malá Dorotka žije u svého strýce Jindřicha a tety Emy uprostřed kansaské prérie. Jedno…

Obrázek podcastu Mirandolina

Mirandolina

Italský dramatik Carlo Goldoni svou Mirandolinu napsal v roce 1753 a od té doby, obrazně řečeno, mazaná benátská hostinská neslezla z jeviště.Jiří Štěpnička ztvárnil v tomto nestárnoucím příběhu barona Ripafrattu, jednoho z nápadníků rázné Benátčanky, který nakonec dost…

Obrázek podcastu Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Armádní generál Emil Boček, žijící válečný hrdina druhé světové války, vypráví svůj životní příběh. Život Emila Bočka je fascinující. Jeho příběh se začal psát na konci roku 1939, kdy tajně uprchl z protektorátu balkánskou cestou přes Bejrút až do Francie a Británie, kd…

Obrázek podcastu Čarodějky z Eastwicku

Čarodějky z Eastwicku

„Tři čarodějnice seděly tiše a uvědomovaly si, že jsou očarovány někým mocnějším…“ K uzoufání pokrytecké maloměsto Eastwick v americkém státečku Rhode Island nabízí trojici bájných čarodějnic jako z Macbetha přímo ideální rejdiště. Povětrnice Alexandra, Jane a Sukie, na…

Obrázek podcastu Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Autor životopisů legendárních mužů jako Steve Jobs, Benjamin Franklin a Albert Einstein oživuje v nové biografii postavu génia všech dob – Leonarda da Vinciho. S pomocí rozsáhlých Leonardových deníkových záznamů dokázal Walter Isaacson rekonstruovat životní příběh renes…

Obrázek podcastu Moudrost lesa

Moudrost lesa

Moudrost lesa je audiokniha o tom, že les má schopnost dostat z lidí to nejlepší. Napsal Peter Wohlleben, čte Aleš Procházka. Procházka lesem s nejproslulejším německým hajným.

Obrázek podcastu 11. Maďarština - cestovní konverzace

11. Maďarština - cestovní konverzace

11. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.