Audiokniha Případ hrozníčkové náušnice

Barabizna
Mates a jeho kamarádi mají vlastní youtubový kanál, ale moc lidí jejich videa nesleduje. Pak ale dostanou skvělý nápad – budou se natáčet, jak plní skautské bobříky! To, co zprvu vypadá jako velká legrace, se ale brzy změní v noční můru. Jaká tajemství ukrývá rozpadlý s…

Dodatky
Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…

Stopou toulavou
Čtivou a vtipnou formou popisuje nejrůznější příhody i postupnou proměnu vandrácké výbavy. Podařilo se mu zmapovat a přiblížit ten zvláštní, pro mnohé těžko pochopitelný úkaz, kterým je ve světě ojedinělý, téměř sto let starý český a slovenský tramping. Miki Ryvola dopr…

Děti Duny
Potomci božského otce zdědili nejen jeho schopnosti, ale i vizi budoucnosti... Paul Atreides, spasitel Duny, zmizí v poušti a za sebou zanechává Arrakis ve stavu, který jen zčásti odpovídá jeho představám – v pustině se sice objevuje stále víc zeleně, ale bují také kněž…

Průvodce ztracených
Páté pokračování série Sedmý smysl. I dvojčata Mojeranova se musejí poprat se svým osudem v poněkud netradiční magické škole.

Akord a jiskry
Martin Patřičný je výtvarník, který dělá krásné věci ze dřeva. Dřevo má rád a vypráví o něm v knihách i v televizním pořadu o Kusu dřeva ze stromu. Kromě toho je ale také autorem mnoha fejetonů a povídek. Do výboru Akord a jiskry jsme kromě těch nových zařadili i povídk…

České snění
O čem všem český národ snil v uplynulých sto padesáti letech? Šestnáct esejů ze souboru České snění stojí na počátku rozsáhlejšího „českého cyklu“, v němž autor odkrývá historické kořeny naší současnosti. Úvahy pojednávají o kolektivních snech českého národa v 19. a 20…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Vila v Itálii
Lia vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Tenhle její sen ale nikdy nezahrnoval setkání s vlastním otcem, o jehož existenci neměla ani tušení. Teď však stojí před branami nádherné vily v Itálii, do které ji odmítají pustit. Díky staré fotografii …

Nepříliš šťastná rodina
Brecken Hill je drahá adresa. Musíte mít hodně peněz, abyste tu mohli bydlet. Tak jako Fred a Sheila Mertonovi. Žádné bohatství vás však neochrání, když vám u dveří zazvoní vrah. Manželé Mertonovi byli brutálně zabiti pár hodin poté, co přivítali na velikonoční nedělní …

Spalující rivalita
Spalující rivalita je legendární MM romance ze série Game Changers, která dobyla svět – a teď přichází jako audioknižní zážitek, co vám rozpálí sluchátka! Shane Hollander je hvězda světového formátu. Nejenže má výjimečný talent, ale také bezchybnou pověst. Hokej je pro …

Tma
Triler, z ktorého vás zamrazí až do špiku kostí! Jozef Karika nám už neraz dokázal, že má jedinečný talent na vybudovanie mrazivej atmosféry, ktorý sa snúbi s rozprávačským majstrovstvom. Aj preto je jeho knihy tak ťažké odložiť. Napriek tomu, že nám pri nich behá mráz …

Zajatci polárního moře
Dramatizace jedné z Vernových povídek, která původně vyšla v souboru nazvaném Doktor Ox. Povídky a novely z této sbírky autor do svého cyklu Podivuhodné cesty nezařadil, přesto je dnes zejména titulní novela v rámci tohoto cyklu samostatně vydávána. Vydejte se s rozhla…

Vyprávění a čtení o víně
Audiokniha, která potěší nejen milovníky vína! Výběr literárních textů na téma víno od známých českých autorů interpretují pánové Josef Somr, Miroslav Táborský, Rudolf Křesťan a Ivan Kraus. Vinařské povídky a fejetony z pera Karla Čapka, Miroslava Horníčka, Adolfa Hoff…

Pan Romantik
Paul Riley je mužem vašich snů. Nebo alespoň bude… za odměnu. Paul Riley je, stejně jako jeho alter ego Pan Romantik, trošku jiný společník. Žádný sex, jen dokonalé schůzky, kvůli kterým stojí za to i zemřít… Chcete miliardáře, zlobivého kluka se zlatým srdcem nebo sex…

Vládce vzduchu
Desetidílná četba na pokračování z knihy francouzského spisovatele André Laurieho nese hrdý název Vládce vzduchu.Někdejší spolupracovník Julesa Verna se v tomto vyprávění vydal po stopách svého slavného učitele: hrdinové jeho příběhu sestrojí s pomocí tajemného kovu irk…

Špitál
Zkušený lékař, jemuž náročná operace nedá spát. Starý pacient, který najde spřízněnou duši v laskavé medičce. Rodiny, které stmelí až vážná nemoc. To jsou jen některé ze širokého spektra příběhů, s nímž kardiolog a spisovatel Josef Veselka přichází v nové povídkové sbír…

Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?
Ahoj! Tady Hayley Morris, vášnivá přemýšlivka. Mojí životní misí je jednou provždy dokázat, že JSTE NORMÁLNÍ. I pokud vedete imaginární hádky ve sprše nebo nevíte, jak se chovat, když k vám přijde instalatér. Většinu života jsem strávila tím, že jsem říkala a dělala tra…

Naučte mě zabít draka
Závěrečný desátý díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?

Čtvrtek: Rumcajsova loupežnická knížka & Vánoce u Rumcajsů
Padesát let Večerníčků o loupežníku Rumcajsovi oslavíme nově objevenými pohádkami načtenými vynikajícím Vojtěchem Kotkem Letos oslaví televizní Večerníčky s postavou loupežníka Rumcajse padesát let od svého prvního zfilmování. Klasické příběhy z lesa Řáholce a města Ji…

Vladana a prasopes II
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Vladana pochází z malé planetky Zeměmě (nepovedené kopie naší Země), právě ukončila školu a je tím pádem vlastně dospělá. Má tedy nejvyšší čas zažít nějaké pořádné dobrodružství. Poslechnete…

Všichni sou trapný
Žižkov osmdesátých let, svět sám pro sebe. Do Prahy se chodí jenom výjimečně. Estébáci, šlapky a veksláci možná překračují hranice oběma směry, ale děti, kriplové a týraná zvířata jsou doma jenom na Žižkove. V próze Všichni sou trapný se odchlipují okraje společnosti. S…

Polské uši
První část Sidonova románu Boží osten vyšla pod názvem Polské uši společně s novelou Brány mrazu pod titulem Dvě povídky o utopencích v Kolíně n. Rýnem 1988. Po vypjatě autentickém autobiografismu Snu o mém otci a Snu o mně (1970) se Sidon soustředil na výpověď, která …

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka II.
Pokračování četby světově proslulého románu Jaroslava Haška v interpretaci nejpopulárnější, v podání Jana Wericha. Voják Švejk zabloudí při cestě ke svému pluku, omylem se dostane místo do Budějovic do Putimi, kde je podezříván ze špionáže, posléze ze zběhnutí. Nakonec …

Vlasta – román o králi komiků
Starý svět se rozpadl – a on věděl, že lidi se přesto potřebují smát. A tak je bavil dál, i kdyby to občas znamenalo ohnout hřbet… Vlasta Burian (1891–1962) byl improvizátor, furiant a živel s velkým charismatem, bez něhož se v meziválečné Praze neobešla žádná zábava. C…