Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Případ Aleny Struskové

Audiokniha Případ Aleny Struskové

Délka:

9 hod 18 min

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Indiáni z Větrova

Indiáni z Větrova

Indiáni obsadili zámeček bývalých pánů z Větrova! Nejsou to sice praví indiáni a zámeček slouží jako dětský domov, i tak ale nebude nouze o dobrodružství a vtipné příhody. "Větrováci", tak si totiž říkají děti z dětského domova na jižní Moravě. Knížku Markéty Zinnerov

Obrázek podcastu Neřeš to

Neřeš to

Dvě jednoduchá slova změní pohled na celý váš život. Pokud se snažíte dosáhnout svých cílů nebo se cítit trochu šťastnější, problém nemusí být ve vás. Problém je v moci, kterou dáváte ostatním lidem. V této knize se dozvíte, jak vás dvě slova mohou osvobodit. Osvobodit

Obrázek podcastu Slepá místa medicíny

Slepá místa medicíny

> Medicína se často mýlí ne proto, že ví málo, ale protože si je až příliš jistá.

Obrázek podcastu Slzy zítřka

Slzy zítřka

Dokáže být člověk na Marsu lepší? Osm letmo provázaných povídek nabídne prostředí smyšlené alternativní budoucnosti. Dálky už nejsou nepřekonatelným limitem, cesta na Mars se zpomalovačem metabolismu netrvá běžným spojením déle než letní prázdniny. Bohatství a moc leží

Obrázek podcastu Víš, kde bydlí zvířata?

Víš, kde bydlí zvířata?

Peter Wohlleben vás vezme za zvířaty, která žijí docela blízko - v lese, na zahradě, u vody, ale třeba i u vás doma. Povypráví vám například o tom, jak to vypadá, když divoká prasata přivedou na svět mladé, když se vydají shánět si potravu nebo se začnou bránit či onemo

Obrázek podcastu Nekromant Johannes Cabal

Nekromant Johannes Cabal

Johannes Cabal, geniální vědec a notorický snob, je posedlý jediným cílem – oživit mrtvé. Jenže k tomu potřebuje i svou duši, kterou kdysi bez váhání prodal Satanovi výměnou za tajemství nekromancie. Aby ji získal zpět, musí přijmout ďábelskou sázku: má jeden rok na to,

Obrázek podcastu Putování za švestkovou vůní - Pitrýsek

Putování za švestkovou vůní - Pitrýsek

Knížka plná poezie, vtipu a dobrodružství vypráví o dlouhém putování trpaslíka Pitrýska, který se vydal do světa hledat spřízněnou duši. Spřátelil se s taxikářem Srdcem, stal se hercem v divadle pro děti, zamiloval se do princezny Pipiny, kraloval v africké říši Bambuti

Obrázek podcastu Amber 5 - Dvory Chaosu

Amber 5 - Dvory Chaosu

Americký spisovatel, držitel literárních cen HUGO, NEBULA a LOCUS, Roger Zelazny dovedl šlechtice Corwina na závěr jeho spletité a krvavé poutě. Pátým dílem fantasy ságy Tajemný svět Amberu se uzavírají proslulé „Corwinovy kroniky“. Vstupte s námi naposled do Amberu a v

Obrázek podcastu Vladana a Prasopes 3

Vladana a Prasopes 3

Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země

Obrázek podcastu Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány

Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány

Na hostině pro vrány je mnoho hostí - ale jen pár jich nakonec přežije... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje. Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe. Sedm mocností je po staletích krutých zápasů nuceno žít v tísnivé

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Tři spravedliví

Tři spravedliví

Hranatý, Holohlavý a Habán jsou názvy tří kopců v běloveských rovinách. Nejsou to však kopce obyčejné! Jsou pohádkové, a proto mají své kouzlo. Jen oni mají svrchovanou moc rozhodnout, zda je lidem souzeno, co si žádají. Přesvědčí se otom dva poutníci, které na tu správ

Obrázek podcastu Čtrnáctero zastavení

Čtrnáctero zastavení

Bedřich Fučík načrtává monumentálními tahy životní i básnické portréty svých oblíbených autorů - v jednotlivých osudových zastaveních zachycuje, jak se s nimi sblížil a jak jejich dílo zanechalo v jeho životě nesmazatelnou stopu.Literární kritik a esejista Bedřich Fučík

Obrázek podcastu Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek

Jeden z nejoblíbenějších knižních bestsellerů britské spisovatelky Jane Austenové je zábavným, lehce ironickým a zároveň snovým návratem do Anglie konce 18. století. Pětici sester Bennetových vede jejich všetečná a klevetivá matka pevnou rukou k životnímu názoru, že žen

Obrázek podcastu Svět levného dopaminu

Svět levného dopaminu

Mimochodem… Víte, jak instantní štěstí ovlivňuje váš život? Proč chceš to, co chceš? Co ovlivňuje tvé motivace, touhy a potěšení? Jedním z hlavních vyjednavačů v mozku, který se podílí na rozhodování o tom, co považujeme za důležité, je neuropřenašeč dopamin. Má vliv na

Obrázek podcastu Husitská epopej III.

Husitská epopej III.

Husitská epopej III. Za časů císaře Zikmunda (1425–1437) Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta dob

Obrázek podcastu Bludiště

Bludiště

„Je to povídka o setkání s mimozemšťany. Věnoval jsem tomuto tématu nejeden příběh a také rozepsal několik scénářů, jak by takový kontakt mohl vypadat. Jsem v této věci krajně pesimistický. Při kontaktu by měl vždy jeden partner navrch a to by nemohlo dopadnout jinak ne

Obrázek podcastu Myšlení, rychlé a pomalé

Myšlení, rychlé a pomalé

Opravdu jste si jisti, že se rozhodujete racionálně? Převratná a průkopnická kniha o fungování naší mysli od jednoho z největších a nejvlivnějších myslitelů současnosti - Daniela Kahnemana. Poslechněte si povídání o desítkách let autorových výzkumů, které navždy mění

Obrázek podcastu Dveře do léta

Dveře do léta

Nejpůvabnější kniha velmistra žánru Roberta A. Heinleina stále zůstává čtivým dobrodružstvím a je po právu řazena mezi klasiku žánru sci-fi. „Byl jednou jeden kocour a ten neměl rád déšť. A sníh ho studil do tlapek. Ale choval pevné přesvědčení, že když se otevře dostat

Obrázek podcastu Emilovy další skopičiny

Emilovy další skopičiny

Ve švédské vesničce Lönneberze zná rošťáka Emila každý. Ano, to je ten roztomilý kluk ze statku Kocouří, který vypadá jako andílek a provádí ty neuvěřitelné kousky. Možná že ho znáte i vy z knížky Emilovy skopičiny. A už jsou tu další, a pěkně vykutálené! Však Emil zase

Obrázek podcastu Jak se hladí duše

Jak se hladí duše

Autorská četba z knihy Jak se hladí duše (2020), souborů drobných textů a básní oblíbeného spisovatele a moderátora Františka Novotného, jako např. Studánky v srdci, Chvála otázek, Jak číst myšlenky, O hradech z písku, Jak jsem ani tentokrát neporazil Františka Nepila,

Obrázek podcastu Madeleine the Little Pike and a rainbow ball

Madeleine the Little Pike and a rainbow ball

Obtížnost četby A2. Pro děti ve věku 6-9 let, mírně pokročilí. Knihu čte rodilý mluvčí. Hlas je doplněn přenádhernými hudebními melodiemi. Pohádkový příběh se šťastným koncem. Madeleine the Little Pike is a rascal. She gets her teeth into anything that moves and is resp

Obrázek podcastu Studie v šarlatové

Studie v šarlatové

První detektivní román vydal Doyle v roce 1887, jmenoval se Studie v šarlatové a poprvé v něm představil slavnou dvojici – geniálního detektiva Sherlocka Holmese a jeho věrného přítele a zároveň vypravěče Holmesových případů doktora Watsona. U čtenářů však více zabrala

Obrázek podcastu Hanba

Hanba

Rushdieho Hanba má spletitý děj: V honosném sídle spojeném se světem pouze nákladním výtahem se třem zhanobeným sestrám narodí syn Omar Chajjám Šakíl. Když se konečně odpoutá od jejich vlivu, vydá se z domu na pouť jakéhosi dychtivého voyeura všech metamorfóz hanby, pře