Audiokniha Princeznovská pravidla 1

Všech 15 her a texty, na které se nedostalo
Za čtyřiačtyřicet let své činnosti uvedlo DJC patnáct divadelních premiér, sehrálo nespočet představení v Praze i na zájezdech, stalo se neodmyslitelným kulturním fenoménem moderních dějin českého humoru a svými hrami ve zvukové podobě potěšilo miliony posluchačů. A tak…

Kniha pěti kruhů
Kniha neporaženého bojovníka a nezávislého učitele bojových umění Mijamoto Musaši byl nezávislý samuraj, který svou kariéru vybudoval jako nikdy neporažený bojovník a samostatný učitel bojových umění. Narodil se ve středověkém Japonsku, které toužilo zcelit rány po více…

Wuthering Heights
Audiokniha The Call of the Wild namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro středně pokročilé posluchače. Cathy’s life is changed forever when her father brings home an abandoned child he names Heathcliff. As Cathy and Heathcliff grow up, their love for each othe…

Večer s Milošem Kopeckým
"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

Život s hudbou
Souběh konkurzu na licenci městského kolovrátkáře a soutěže klavírních virtuózů vyústí v tragické důsledky. Miloš Rejnuš patřil k největším dramatickým talentům své generace, bohužel jeho tvorbu ukončila tragická smrt. Přesto stačil dvaatřicetiletý autor napsat několik …

...Mluviti stříbro - Josef Vinklář - Vzpomínkové vyprávění
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Vzpomínkové vyprávění předního českého herce Josefa Vinkláře, které poodhaluje nejen jeho soukromí, ale život vůbec.

Indiánský lovec objevuje Prahu
Jednou ze senzací, které Praha zažila v roce 1908, byl pobyt indiánského chlapce Čerwuiše. Přivezl ho sem cestovatel Alberto Vojtěch Frič, aby ho vyléčil ze záhadné choroby a zároveň ho mohl "demonstrovat" jako živou ukázku svých výzkumů.Šestidílná četba na pokračování …

Zrušený rok – Deník 2020
Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Umění odolnosti
Kde jsou hranice, které skrývá lidská mysl a tělo? - 157 dní na moři - 2 884 kilometrů - 1 nezničitelný člověk Extrémní dobrodruh Ross Edgley se už léta věnuje extrémním experimentům, při nichž se jeho tělo dostává až na samé hranice možností. Stal se prvním člověkem v …

Stopařem na této zemi
Audiokniha známého salesiánského kněze a pedagoga a biblisty, je volným pokračováním autorovy úspěšné a moudré knihy Exotem na této zemi. Příběhy z Heryánovy kněžské služby plné setkání s nejrůznějšími lidmi všech společenských vrstev prolíná autor se svým osobitým výkl…

Advokát zo zadného sedadla
Michael "Mickey" Haller je právnik bez kancelárie. Úraduje na zadnom sedadle svojho Lincolna, a tak je vždy nablízku svojim klientom - motorkárom, podvodníkom, drogovým dílerom. Zákon je pre neho málokedy o vine alebo nevine - je o vyjednávaní a manipulácii. Keď si ho a…

Politická filozofie
Co je to politika a kdy, kde a za jakých podmínek je možná? Má nebo nemá vliv na politiku moje právo volit politické představitele? A kdo je to vůbec občan? To je malý výběr z otázek, které ve vzdělávacím cyklu Politická filozofie zodpoví doc. Štěpán Holub z Katolické t…

Otčenáš
V modlitbě stále znovu opakujeme prosbu Ježíšových učedníků: „Pane, nauč nás modlit se.“ Stejně jako apoštolům Ježíš celé církvi dává modlitbu Otčenáš. Nesytí duši spousta vědomostí, ale vnitřní procítění a zakoušení pravdy. V Otčenáši najdeme podněty, které pomáhají up…

Tři auta
Čím se v noci baví auta zaparkovaná u chodníku na ulici, to nikdo z nás neví? Vůbec první rozhlasová pohádka Zdeňka Svěráka z roku 1963. V hlavních rolích Eduard Kohout, Ljuba Hermannová a Petr Haničinec.Starý americký vůz Mr Ford se jednou v noci zkusil nastartovat jen…

Krev na sněhu
Sedmdesátá léta v Oslu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamilovává, v afektu ztrácí hlavu a je mizerný v matematice. Něco málo přečetl, ale moc toho neví a rozhodně nemá takové znalosti, které by byly k něčemu užitečné. …

Cena krve
Gene Hawkins přichází do kontaktu se zločinem dnes a denně, strach ovšem nemá. Od chvíle, kdy ztratil milovanou ženu, pro něj život pozbyl smyslu a smrti se vyhýbá vlastně jen proto, aby dostál profesním povinnostem. Zčásti i proto, aby ho odvedl od sebedestruktivních m…

Honicí psi
Sedmnáct let starý případ vraždy mladé dívky je znovu otevřen a nové důkazy vedou konečně k usvědčení pravého pachatele. Důkazy ukazují na Williama Wistinga, někdejšího šéfa vyšetřovacího týmu. Někdo důkazy zfalšoval a William teď musí sám na vlastní pěst očistit své jm…

Sjezd abiturientů
Soudní rada Sebastian se setkává s mužem podezřelým z vraždy prostitutky. Postupně zjišťuje, že je to zřejmě jeho bývalý spolužák z gymnázia. Přátelili se kdysi, ale byla mezi nimi i jakási řevnivost. Nadaný spolužák pak předčasně gymnázium opustil. Možná na tom má svůj…

Zlatý chrobák
K napsání slavné povídky Zlatý chrobák (překládáno též jako Zlatý skarabeus) vedla Edgara Allana Poa jeho záliba v šifrách, hmyzu, tajuplných příbězích a tíživá finanční situace. Vznikla jedna z prvních světových detektivních povídek o hledání tajemného pokladu, ale tak…

Vídeňské zločiny I.
První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…

Skandální aféra Josefa Holouška
Rozhlasová dramatizace Čapkovy povídky o štvavé mediální kampani, která obviní nevinného a váženého občana z "nejzvrhlejších zločinů proti mravopočestnosti a proti bezpečnosti života". S humorem i krutou důkladností v ní autor postihuje fenomén falešných zpráv, vůči kte…

Sedmá pohroma
Profesor Harold McCabe zmizel při hledání důkazů deseti egyptských ran z Mojžíšových časů. Když se po dvou letech znenadání objeví, zemře dříve, než stačí odvyprávět svůj příběh. Následná pitva ale odhalí děsivou věc – někdo jej začal mumifikovat zaživa a lékařský tým, …

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…