Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Princezna se zlatou hvězdou na čele

Audiokniha Princezna se zlatou hvězdou na čele

Délka:

45 min

Čte:

Jiří Langmajer

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Medvědí prázdniny

Medvědí prázdniny

Jsou prázdniny a medvědí rodinka Brumlů z Medvědí Lhoty se vypravila na výlet až na planetu Brumlinuši, odkud kdysi dávno pozemští medvědi přiletěli. Malý Brumlík i jeho sestřička mají spoustu otázek, táta Brumla trpělivě vysvětluje, jak funguje raketa, proč je kolem Br

Obrázek podcastu Ruce nad vodou

Ruce nad vodou

Po havárii vězeňského auta se v rozbouřené řece octnou odsouzený a jeho dozorce. Má člověk vždycky povinnost pomoci bližnímu a pro čí život má cenu riskovat svůj vlastní? Experimentální text má rámec rekonstrukce dramatické události, v níž se po havárii vězeňského auta

Obrázek podcastu První dámská detektivní kancelář

První dámská detektivní kancelář

Zábavné i napínavé příběhy první soukromé detektivky v Botswaně, jihoafrické zemi, kde život je tak odlišný od našeho - a vášně a zločiny jsou často stejné. Knihu zimbabwsko-britského spisovatele čte Jana Stryková. Sympatická Precious Ramotswe zakládá první ženskou dete

Obrázek podcastu V překrásném měsíci máji (Družina májová)

V překrásném měsíci máji (Družina májová)

Původní EP album 1039 9776 "V překrásném měsíci máji (Družina májová)" vydal v roce 1979 Supraphon jako přílohu stejnojmenné knihy, souboru básní a dokumentárních textů většiny autorů, kteří se v r. 1858 představili v almanachu Máj. Na gramofonovou desku byly nahrány bá

Obrázek podcastu Zmizet

Zmizet

Tři příběhy vyprávěné z pohledu dětí, které se snaží vyrovnat s osamělostí, nepochopením a neuspořádanými rodinnými poměry. První se zaměřuje na křehkého a posléze i hendikepovaného Kubíka, který trpí nezájmem otce a šikanováním staršího bratra. Drobné šarvátky bují i m

Obrázek podcastu Příběhy památných stromů

Příběhy památných stromů

„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m

Obrázek podcastu Moderní komedie

Moderní komedie

Pokračování předchozího rozhlasového zpracování: Ságy rodu Forsytů v dramatizaci Františka Pavlíčka a režii Ivana Chrze. Děj se odvíjí ve dvacátých letech 20. století a líčí osudy třetí a čtvrté generace Forsytů. Hlavním hrdinou je mladý liberální aristokrat Michael Mo

Obrázek podcastu Digiděti

Digiděti

Jak pečovat o děti, o něž současně pečují digitální technologie? Všechny děti a rodiče spojuje láska. Láska přeskakuje též mezi člověkem a světem. A také mezi dětskýma očima a Youtubem nebo počítačovou hrou. O takové lásce se v této audioknize mluví jako o lásce k pozná

Obrázek podcastu Národní umělkyně Jiřina Petrovická - Portrét herečky

Národní umělkyně Jiřina Petrovická - Portrét herečky

Z původního komentáře Jana Procházky k původnímu LP album 1118 2650 "Národní umělkyně Jiřina Petrovická - Portrét herečky" vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Portrét národní umělkyně JIŘINY PETROVICKÉ, členky činohry Národního divad

Obrázek podcastu Vůně kávy a chuť absintu

Vůně kávy a chuť absintu

Alissa Snowdenová měla odjakživa pocit, že se narodila do nesprávné doby. Miluje historii a četbu, a tak je šťastná, že může pracovat jako knihovnice v Londýnské královské knihovně. Její pokojný život nad stránkami knih však skončí, když se jí mezi reagály zjeví tajemný

Obrázek podcastu Muž z vysokého zámku

Muž z vysokého zámku

V pochmurné alternativní vizi roku 1962 si vítězné mocnosti Osy – Velkoněmecká říše a císařské Japonsko – rozdělily USA a začínají dobývat vesmír. Mezi porobenými Američany, kteří si v každodenním zmaru navykli svá rozhodnutí konzultovat s věštbami staročínské Knihy pro

Obrázek podcastu Záhada mrtvého netopýra

Záhada mrtvého netopýra

Napínavá detektivka z rudolfinské Prahy. Dcera alchymisty Giovanniho da Ponte Fiorella spolu se svými přáteli vyšetřuje vraždu dalšího z alchymistů na dvore Rudolfa II., mistra Guldrama z Oybinu. U jeho těla se nalezl mrtvý netopýr, proto se o případ zajímá taky inkvizi

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1984

Neumannovy Poděbrady 1984

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0641-43 v roce 1983 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Velký bílý práz

Obrázek podcastu Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t

Obrázek podcastu Pikantní astrologie

Pikantní astrologie

Chcete víc poznat své přátele a pobavit se na účet svých nepřátel? Chcete se o nich dozvědět něco, co vám astrologičtí lichotníci nikdy neřeknou? Chcete se podívat na rubovou stránku všech dvanácti znamení? Pak jste na správné adrese. Daniela Fischerová využila čtyřicet

Obrázek podcastu Rázová vlna

Rázová vlna

Závěr akční postapokalyptické trilogie Spad, Poločas rozpadu... Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… V jeho troskách řádí

Obrázek podcastu Magnolie a démon

Magnolie a démon

Nekromantka či telepatka? Od všeho něco, plus sexappeal a vražedný instinkt kobry královské, to je Magnólie. Díky svým psychickým schopnostem a jazyku ostrému jako břitva se zatím dostala z každé šlamastiky. Nyní však narazila na tvrdší protivníky, než je ona - na zombi

Obrázek podcastu Pečeť smrti

Pečeť smrti

Oldřich z Chlumu se sice ocitl v nemilosti českého krále, ale přesto je povolán do Prahy, aby vyřešil na první pohled jednoduchý případ. Malostranský špitál vlastní darovací listinu na tři vesnice vystavenou Václavem I., otcem Přemysla Otakara II. a jeho předchůdcem na

Obrázek podcastu Významné inscenace Vinohradského divadla

Významné inscenace Vinohradského divadla

Komentář k původnímu LP 0 58 0404 z roku 1972: Předkládáme veřejnosti studiové nahrávky výňatků z inscenací pražského Divadla na Vinohradech z posledních let. Jsme přesvědčeni, že i tenhle ryze akustický záznam tvorby umělců Vinohradského divadla má svůj pozitivní smysl

Obrázek podcastu Krysař

Krysař

Cyklus Literatura do ucha vám přináší dramatizace světové i české klasiky ve zkrácené podobě, neochuzené o to podstatné a s citacemi. Uslyšíte nejen samotný příběh, ale dozvíte se i přehledně shrnuté informace o autorovi, jeho životě a díle i dobovém kontextu. Poslechně

Obrázek podcastu Havířovina

Havířovina

Spisovatelka pátrá po minulosti tajemného domu v rodné vesnici. Co všechno při pátrání objeví? Havířovina je nevzhledný a zanedbaný dům v malé vesnici. Povídá se o něm, že přitahuje špatné věci - lidé tu umírají nebo přinášejí neštěstí ostatním. A kdoví, možná se tu dok

Obrázek podcastu Warren XIII. a prokleté třináctiny

Warren XIII. a prokleté třináctiny

Vítejte v Hotelu Warren, který se proměnil v obří loď a vyplul na širé moře! Poslední, strhující a dobrodružná plavba je tady. Ale klidně můžete zůstat v pohodlí svého pokoje. Velkolepý hotel Warren se totiž stejně čile dokáže pohybovat po lese i plout po vodě. A tak s

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Rozmarné léto

Rozmarné léto

V době první republiky, v náladě poetismu napsal autor tuto navýsost zajímavou a zvláštní knížku, o které Ivan Olbracht prohlásil, že je to vedle Haškova Švejka jedna z nejpůvabnějších knih, které byly v Čechách napsány.Byla rovněž téměř doslovně zfilmována, a to i se z