Audiokniha Princezna Psycho

Lovec
Lov sa začína. Korisť nie je len jedna a nie len tak niekto. Z tieňa vystupuje Organizácia, ktorá už dlho zasahuje do Ajrišovho života. Objavuje sa nový nepriateľ. Spojenectvá sa premiešajú a vlastné záujmy musia ísť opäť bokom. Ajriš sa nechá naverbovať na záchrannú mi…

Hrob
Skupinka bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučila se zesnulou kamarádkou, která byla součástí jejich party. Výlet, který má zároveň sloužit jako přátelské setkání po letech, se však náhle proměňuje v děs…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Půlnoční pacient
Hrdinou šestidílného seriálu Půlnoční pacient napsaného na motivy stejnojmenné prózy českého spisovatele Egona Hostovského, je český lékař žijící v emigraci v Americe. Širší kulisy jeho příběhu tvoří doba tzv. studené války mezi Západem a Východem. Hlavní postava se prá…

Meteorit z Mušlovky
Všechno jde jak po drátku, když máte v kapse meteorit! Co stojí za tajemnou září nad Petřínem? Své vědí tři kamarádi, kteří našli neobyčejný kámen v Dalejském údolí. Svižně napsaná knížka plná napětí a dobrodružství. Tři spolužáci Tom, Matouš a Bětka se rádi brouzdají v…

O princezně solimánské
Jedna z Devatera pohádek Karla Čapka. Princezna Zubejda onemocní a její otec, sultán solimánský, hledá doktora. Nakonec princeznu vyléčí Dr. Voštěp. Zajímá vás, co je tohle za zvláštního doktora?V režii Jiřího Horčičky účinkují přední čeští herci: Jiří Sovák, Jiří Cízl…

Sněhová královna
V jednom z nejhezčích, ale i velmi smutných příběhů dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena se vypravíme s Gerdou hledat malého Kaje, kterého uvěznila Sněhová královna ve svém zámku. Poetická pohádka o krutosti, pýše a nenávisti, ale také o síle přátelství a lásky…

Sucho
Rozpraskaná půda odhalí i dávno pohřbená tajemství… Australský policista Aaron Falk z melbournského oddělení hospodářské kriminality se po dvaceti letech vrací do městečka Kiewarra sužovaného děsivým suchem. Do rodného venkovského kraje ho však nepřivedla pohroma, kvůli…

Vévoda a já
Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmysl…

Malý Muk
Poslechněte si vyprávění o strastiplných příhodách osamělého chlapce na dvoře vznešeného sultána a jeho pyšné dcery. Na motivy pohádky Wilhelma Hauffa pro rozhlas napsala Jitka Škápíková. V hlavní roli: Ivan Trojan. Režie: Maria Křepelková

Průšvihy Billa Madlafouska
10 příběhů z úspěšné knížky pro děti čte Oldřich Kaiser. Ahoj, já jsem Bill, a tohle je deník o naší partě. Teda o vaší ne, vy v ní přece nejste. Nebo jste, když budete poslouchat, co se nám všechno stalo? No, ať je to, jak je to, tak já vám chci říct, jaký jsme letos …

Nejhorší děti na světě 1
Sbírka deseti báječně zlomyslných historek o děsných dětech jako Slinta Sam, Špindíra Štěpka, Všivák Véna, Brečivá Berta nebo Dlouban Dan… Seznamte se s pěti příšernými kluky a pěti hroznými holkami! Třeba s Žofkou, která stojí jen o jedno: válet se celý den na pohovce …

Třešně v rumu
{'cs': 'Co všechno způsobila bezmála měsíční cesta s cholerickým dědou (!) komunistou (!), kterého vzala jeho vnučka na vysněnou dovolenou na Kubu? Svérázné a humorné zápisky z cest, jež ve výsledku nejsou cestopisem, ale spíš deníkem bizarních situací v kubánských kuli…

Zlý začátek
Zajisté jste někdy prožili nějakou událost, která vás přiměla k pláči. Pokud ne, v tom případě nevíte, že po pořádném, dlouhém pláči se obvykle cítíte lépe, a to dokonce i tehdy, když se vaše situace ani trochu nezmění. Že jste o sirotcích Baudelairových ještě nikdy ne…

Dech
Na základě tisíciletých lékařských textů a nedávných špičkových studií v pulmonologii, psychologii, biochemii a fyziologii člověka kniha Dech konfrontuje naši znalost toho, co víme o své nejzákladnější biologické funkci. Dechu. Po poslechu této audioknihy už nebudete ni…

Kronika mého života
V Kronice mého života se Josef Lada vrací do svého dětství v rodných Hrusicích a s pokorou a lehkým úsměvem na tváři nás vede krok za krokem po cestách svého plodného života. V rozhlasovém zpracování našel vynikajícího interpreta v přednesu Ladislava Peška.

Manželé odvedle
NIKDY NEVÍTE, CO SE DĚJE NA OPAČNÉ STRANĚ ZDI. Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho…

Jeruzalémský masakr
Svůj svět si musíme zasloužit! Podaří se agentovi JFK opět udržet křehkou rovnováhu světů? Agent John Francis Kovář je v Jeruzalémě, kde je motorovou pilou rozřezán samotný papež Benedikt. Byl to jediný cíl atentátníků? Atentát na papeže je pro válečného veterána a býva…

Posmrtná predace
ANOTACE Básník české akční fantastiky se vrací na místo činu v deštivém krimi noiru. V životě každého soukromého vyšetřovatele se objeví případ, po kterém už nic není jako dřív. Před Vincentem Krhavým se jeden takový zvedne ze dna věčně prázdné lahve, a když se ho nezba…

Cesty, krajiny, lidé
Vzpomínky na události a setkání, které formovaly autorův vztah k životním hodnotám i české krajině. Čte Pavel Soukup.Cesty vinoucí se krajinou Podbrdska, Příbramska a okolím řeky Berounky. Poválečný skauting, vandry a přátelství, na která se nezapomíná...

TERIBEAR - Tajemství modré krabice
Je malý a kapku neohrabaný. Zato dobroty má na rozdávání! Z jedenácté krabice, která Tomově mamince nedopatřením vypadla v zahradě u lesa, vylezlo malé chlupaté stvoření. Je to medvídek Teri, příjmením Bear, dohromady Teribear – ale červený, a proto se obává, že mezi le…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Sedm a půl kapitoly o mozku
Už vás někdy napadlo, k čemu vlastně máme mozek? Známá neurovědkyně Lisa Feldman Barrettová přináší nejnovější poznatky neurovědeckého výzkumu. V sedmi stručných kapitolách a jednom příběhu o vývoji mozku vrhá světlo na tento tajemný objekt, který máme uložený v lebce. …

Muž, který spadl na Zemi
Baladický příběh o mimozemšťanovi, jemuž se lidé dostali příliš pod kůži. Thomas Newton by mezi lidmi vyčníval, i kdyby nepocházel z jiné planety. Jeho dvoumetrová, nevídaně útlá postava, neochlupená, téměř průsvitná pokožka či vlasy bílé jako padlý sníh z něj dělají ne…

Kalibánova válka
Obyvatelé Sluneční soustavy si jdou po krku, skutečná hrozba však číhá za jejími hranicemi… Seržantka Marťanské vesmírné pěchoty se na Jupiterově měsíci Ganymedu stala svědkyní krvavého masakru, při němž dva těžce vyzbrojené oddíly bojovníků rozprášil jediný supervoják …