Audiokniha Příběhy Pata Hobbyho

Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni 11-24
Pohádkové vyprávění o jičínském ševcovském tovaryši Kubovi, který musel na vojnu až do Vídně, o domýšlivém knížecím správci Kolomajzníkovi, o vodnících, samotném císaři pánu i o Stázině, které náramně slušela červená sukně. Dokončení seriálu rozhlasových večerníčků, kte…

A Faraway World
Audiokniha A Faraway World namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Marquat, born in Cardiff, but with Nigerian parents is a typical teenager. He’s an intelligent, inquisitive boy but also sometimes insecure and shy. He hopes to do …

Macourek: Pohádky 1
CD album s pohádkami autora Miloše Macourka v podání Martina Dejdara vydal Supraphon v roce 1998. Roztomilé příběhy O Kryštůfkovi, který se schoval v mixéru, Barborka a cucavé bonbóny, Zuzanka a písmenka, O makarónech, které šly na procházku a dalších sedm pohádek nyní …

Tomeček: Můj život v přírodě
Původní LP album 1218 0485 "Jaromír Tomeček Můj život v přírodě" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul s ukázkami z díla Jaromíra Tomečka v interpretaci Otakara Brouska vychází JAROMÍR TOMEČEK (*30. 9. 1906 – †15. 7. 1997) byl český spisovatel věnující se ve svém díl…

Sám čtyřmi oceány
Petr Ondráček uskutečnil v roce 2012 jedinečnou plavbu, při níž bylo jeho cílem překonat rekord z roku 1968 a dokončit osamělou plavbu kolem světa pouze za pomoci plachet za méně než 313 dnů. Vyrazil na 8 metrů dlouhé lodi Singa, kterou si sám postavil. Po cestě se muse…

Čechura: Medvěd 09
Rudolf Čechura (*5.2.1931–†7.10.2014 byl český spisovatel, věnující se dětské a detektivní literatuře. Veřejnosti je zejména znám jako autor televizních večerníčků pro děti (Maxipes Fík, Hugo z hor, Dva ve fraku, Medvěd 09...). Supraphon v roce 1989 vydal LP album 11 08…

Zemí šelem
Přitápíme pod kotlem. Parní slon, táhnoucí dvojici pojízdných domů vyráží na dobrodružnou a nebezpečnou cestu. Dobrodružný román představí další Vernův vynález - obojživelný dopravní prostředek, obrovského ocelového slona poháněného párou. Strhující příběh se tentokrát…

Mráz
První díl francouzské bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem.Pracovníci elektrárny v Pyrenejích najdou jednoho dne mrtvolu koně zavěšenou na stožáru lanovky, která je tu jedinou přístupovou cestou. K vyšetřování je povolán Martin Servaz, velitel jednotky …

Vládce vzduchu
Desetidílná četba na pokračování z knihy francouzského spisovatele André Laurieho nese hrdý název Vládce vzduchu.Někdejší spolupracovník Julesa Verna se v tomto vyprávění vydal po stopách svého slavného učitele: hrdinové jeho příběhu sestrojí s pomocí tajemného kovu irk…

Obdivuhodný svět vín
Právě se vám dostává k poslechu první část edice o tuzemském a evropském vinařství. Je určena všem obdivovatelům vín, pravidelným či příležitostným konzumentům z řad laické i odborné veřejnosti. Poslouží k snadné orientaci při nákupu vína ve vinotéce, v obchodní síti, k…

Podivuhodná dobrodružství výpravy Barsacovy
Rozhlasové zpracování Verneova románu, v němž se cestopisné poznatky střídají se s technickými fantasiemi, předstihujícími svou dobu. Příběh nás zavádí do pouště Západní Afriky. Tam, opevněn téměř neproniknutelnou pustinou, vybudoval pološílený zločinec za pomoci geniá…

Stýskání zakázáno
Málokdy se stává, že se někdo rozhodne vydat příběh o příběhu, který tomuto příběhu předcházel. Nakladatelství Academia bylo lehčeji, když nemuselo v roce 2018 váhat mezi prvním a druhým dílem mého divadelního děje-spisu a země-spisu, ale vydalo obě knihy společně (druh…

Nové zbraně vlivu
>> Manipulativní techniky a jak se jim bránit – tváří v tvář i na internetu.<< # O audioknize Pojišťovákovi jste sympatičtí, zkusí vám vyjednat speciální nabídku. Lékárnici sympatičtí nejste: co vás to napadlo, chtít jiné dětské vitamíny než ty nejdražší? E-shop má skl…

Skoro modlitby
Karel Čapek mluví mnoha hlasy. N ěkteré se modlí, n ěkteré rouhají, n ěkteré ře ší v ěci jakoby zcela neduchovní. N ěkteré jsou hlasy postav, n ěkteré vyprav ěčů. N ěkdy mluví autor mlad ě bou řliv ý, n ěkdy dozrále usazen ý, n ěkdy tragicky prohlouben ý blízkým koncem.…

Zlaté tajemství
V pohádce Zlaté tajemství se vypravíme na španělský zámek Alhambra a budeme pátrat po starém maurském pokladu, který se prý podle pověsti ukrývá v jeho podzemí.

Lysistrate
Aristofanes. Rozhlasová adaptace klasické starořecké komedie, ve které autor líčí svérázný boj žen proti válce. Dramaturgie Jaroslava Strejčková. Režie Alena Adamcová. V roli Lysistrate Jiřina Švorcová. Dále účinkují Jana Dítětová, Klára Jerneková, Antonie Hegerlíková,…

Spejbl's herzliche Metaferosen, Der Wiehnachtskarpfen. Der Weihnachtsgeschichte mit einem Weihnachtsgruss von Spejbl & Hurvínek
Spejbl und Hurvínek gehören zu den populärsten dramatischen Helden des tschechoslowakischen Theaters und es stört auf keinen Fall, dass es sich nur um Helden aus Lindenholz handelt und dass ihnen Andere Leben verleihen. Auch Marionetten können das Recht auf Unsterblichk…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

David Copperfield
Audiokniha David Copperfield namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středněpokročilé posluchače. David Copperfield looks back on the first twenty-five years of his life. He is only eight years old when his mother, a young pretty widow, remarries. Unfortunate…

Tříkrálová hra z Rosic
Rozhlasová úprava dramatického textu z pera neznámého českého vzdělance, dochovaného v pozdní variantě obchůzkové hry z Rosic u Brna. Hra je ovlivněna znalostí evangelií i ohlasy školského dramatu, barokní symbolikou, ale také tradicí vánočních písní a kantorských pasto…

Album pohádek "Supraphon dětem" 1. - Popelka, Stolečku, prostři se, Kocour v botách....
Obsahem prvního dílu naší nové miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" jsou dvě pohádky ve verších Popelka a Pohádka o zlaté kuličce, dále dvě klasické pohádky Stolečku, prostři se! a Kocour v botách. Tyto pohádky jsou určeny spíše starším dětěm, které se mohou zaposl…

Sněhurka a sedm trpaslíků
Archivní nahrávka známého pohádkového příběhu s Hanou Maciuchovou v hlavní roli z r. 1973.Osoby a obsazení: Sněhurka (Hana Maciuchová), zlá královna (Věra Kubánková), chůva (Libuše Havelková), princ (Jiří Plachý), Miloš Hlavica, Josef Velda, Svatopluk Skládal, Josef Blá…

Cesta kolem Měsíce
Jules Verne téměř věšteckým způsobem předpověděl řadu prvků, které později lidé při cestě na Měsíc využili, konfrontoval protichůdné vědecké názory a vždy se včas zastavil, když vyprávění začalo být až příliš neuvěřitelné. Humorem a ironií pak maskoval nedostatek lidský…

Mozart a Salieri
Literárně-dramatická kompozice o tragickém konci ruského romantika s použitím motivů ze života obou géniů a Puškinovy hry Mozart a Salieri. Mezi Mozartem a Puškinem vskutku je možno nalézt paralely - geniální nadání, které se uplatňuje v konvenčním a konzervativním pro…

100 x TGM
100 moudrých i vtipných, slavných i neznámých, ale vždy zajímavých výroků T. G. Masaryka, které mohou být užitečné a posloužit k zamyšlení i v současnosti. Malá čítanka Masarykových výroků s komentářem a výkladem, která TGM přibližuje dnešním čtenářům.