Obrázek podcastu Příběh služebnice

Audiokniha Příběh služebnice

Délka:

11 hod 57 min

Čte:

Martin Myšička

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu

Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu

Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Ani jedna z povíd…

Obrázek podcastu Slyšíš, jak mluví stromy?

Slyšíš, jak mluví stromy?

Slyšíš, jak mluví stromy? Co všechno můžeš objevit v lese: audiokniha autora oblíbené knihy Tajný život stromů, Petera Wohllebena, provádí životem lesa tentokrát děti a odpovídá i na ty nejzvídavější dětské otázky o tom, co se v lese děje. S dětmi čte Martin Preiss. Maj…

Obrázek podcastu Pověz mi, jak žijete

Pověz mi, jak žijete

Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Obrázek podcastu Príbeh detektíva

Príbeh detektíva

Jedinečný true crime román, aký na Slovensku ešte nebol. Očami detektíva prežijete vyšetrovanie najznámejšej a najbrutálnejšej série vrážd po roku 1989. Kriminálne podhubie divokých deväťdesiatok nedefinovala len mafia, ale aj krimi scéna, ktorá dovtedy nemala obdobu. R…

Obrázek podcastu Dekameron: Den třetí

Dekameron: Den třetí

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Obrázek podcastu 50 nejznámějších bajek

50 nejznámějších bajek

Nejznámější bajky v interpretaci oblíbených českých herců Krátké pohádkové příběhy ze zvířecí říše obsahující užitečné ponaučení. Převyprávěné bajky Ezopa, La Fontaina a Krylova jsou přístupné i nejmladším posluchačům předškolního věku, mohou být zdrojem poučení i pro …

Obrázek podcastu Moyzesová: Pověsti slezských hradů a zámků

Moyzesová: Pověsti slezských hradů a zámků

Závěrečný díl trilogie pověstí českých, moravských a slezských hradů a zámků, doprovázený písněmi kapely Čechomor. Tajemná místa ve Slezsku opřádají strašidelná a podivuhodná vyprávění o zlatých pokladech, skřítcích, čertech a záhadných bytostech. Mystika baladických př…

Obrázek podcastu Proč jsem tady doma

Proč jsem tady doma

Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v…

Obrázek podcastu Carmilla

Carmilla

Mysteriózní hrabě Drákula v ženské podobě. Slavná gotická novela z roku 1872 líčí příběh mladé ženy, jež podlehla vlivu upírky jménem Carmilla. Vyprávění je opředeno tajemnou, mráz nahánějící atmosférou. Slavná gotická novela z roku 1872 vypráví příběh mladé dívky Laur…

Obrázek podcastu Veštica

Veštica

Detektívi z oddelenia vrážd sa už stretli so všetkými možnými aj nemožnými typmi vrahov – muži, ženy, mladí, starí, malí, veľkí, štíhli, tuční, šikovní, hlúpi, nohatí, čapatí, holohlaví, vlasatí, ale aby mal zákerný zabijak postihnutý chrup presne ako jeho obeť, s tým s…

Obrázek podcastu Divadelní profily - historický archiv

Divadelní profily - historický archiv

Digitální titul sestavený z historických snímků vydaných původně pod značkou Ultraphon představuje písničky a ukázky scén z inscenací Národního divadla a divadla Větrník (1941 - 1946) Byť je kvalita záznamu poplatná přepisu ze standardních desek, představují se vám hlas…

Obrázek podcastu Ano, jsem robot

Ano, jsem robot

Píše se rok 2032 a na Měsíci, na osmé translunární dálnici nedaleko kráteru Collin, došlo k události, která odporuje všem fyzikálním zákonům. Co se vlastně stalo, se bude snažit vypátrat zpravodaj agentury Zprávy dne, který bude o svých zjištěních neprodleně informovat …

Obrázek podcastu Nebojte se klasiky! Hudební škola 13 - Lazebník sevillský

Nebojte se klasiky! Hudební škola 13 - Lazebník sevillský

PŘEVYPRÁVĚNÉ PŘÍBĚHY SLAVNÝCH OPER S HUDEBNÍMI UKÁZKAMI Cíle a zaměření projektu Nebojte se klasiky!!! – Slavné opery Jedním z hlavních cílů projektu je otvírat dětským posluchačům zdánlivě uzavřený a odtažitý svět opery. Tyto převyprávěné příběhy slavných oper (v úprav…

Obrázek podcastu Magnetová hora

Magnetová hora

Dvanáctidílná dramatizovaná četba na pokračování z knihy francouzského spisovatele druhé půle 19. století André Laurieho nese poněkud tajemný název Magnetová hora. André Laurie, někdejší spolupracovník Julesa Verna v tomto díle vymyslel něco vskutku originálního: zatímc…

Obrázek podcastu Zinnerová: Indiáni z Větrova

Zinnerová: Indiáni z Větrova

Úspěšná dětská knížka osvědčené autorky se dočkala několika vydání, ale i filmového zpracování. Pro Supraphon ji s osobitým půvabem převyprávěl Petr Nárožný. Klukovské hry na Indiány, bitvy v "písčáku", úsilí o získání čtvernohého kamaráda - to všechno je jedno velké do…

Obrázek podcastu Don Quijote de la Mancha

Don Quijote de la Mancha

Audiokniha ve španělštině nabízí sedm stěžejních kapitol románu Miguela de Cervantese, vyprávějících o putování známého rytíře. Nebudou chybět souboje s bídnými obry (větrnými mlýny), nebezpečnými černokněžníky (mnichy) či pohanskými vojsky (se stády ovcí a skopců). Tex…

Obrázek podcastu Mudrc, surfař a byznysmenka

Mudrc, surfař a byznysmenka

Knížka autora světoznámého bestselleru Mnich, který prodal své ferrari vypráví příběh Jacka Valentina, jehož životní cesta se v mnohém podobá životní pouti každého z nás. Jack se cítil lidsky hluboce nespokojený a nenaplněný, a proto se vydal pátrat po moudrosti, která …

Obrázek podcastu Co mě naučil tučňák

Co mě naučil tučňák

Překvapivé jihoamerické dobrodružství s neobvyklým parťákem vyprávěné s britským humorem. Když Angličan Tom přijme místo učitele na argentinské internátní škole, ještě netuší, že si tam z výletu do Uruguaye propašuje tučňáka, jehož zachrání z ropné skvrny. Rychle se vša…

Obrázek podcastu Silnější než smrt

Silnější než smrt

Dramatická rekonstrukce příběhu čs.horolezecké expedice v Peru 31.5.1970.Jedenatřicátého května 1970 postihlo Peru silné zemětřesení, při kterém zahynulo přibližně 75 tisíc lidí. Několik měst a vesnic bylo srovnáno se zemí. V osudný den stanovala na úpatí hory Huascarán…

Obrázek podcastu Nepil: Dobrou a ještě lepší cestu

Nepil: Dobrou a ještě lepší cestu

Po úspěších titulů Františka Nepila Jak se dělá chalupa a Dobré a ještě lepší jitro vychází poprvé na zvukovém nosiči archivní nahrávka z roku 1989, v níž František Nepil vypráví o svých cestovatelských zážitcích. Snad každý cestovatel zná okamžiky, kdy s nadšením sděl…

Obrázek podcastu Výběr z pohádkových příběhů Melity Denkové

Výběr z pohádkových příběhů Melity Denkové

Pohádky z růží, Loudavý vlak, Hašteřivé pohádky a Ušatý pan Albert a jeho druhý kufr... To jsou pohádkové příběhy Melity Denkové, které si oblíbili děti i dospělí v rozhlasovém seriálu pohádek na dobrou noc Hajaja. Ať se líbí i vám...

Obrázek podcastu Wabi Sabi

Wabi Sabi

Tady a teď! Naprosto nový pohled na náš život a svět kolem, inspirovaný starou japonskou moudrostí. Wabi sabi je japonské slovní spojení vyjadřující krásu prostého, nedokonalého a měnícího se v čase. Spojení wabi sabi je na Západě populární především jako estetika bytov…

Obrázek podcastu Svatí kacíři svazek 1.

Svatí kacíři svazek 1.

První díl sudioverze románu, jehož ústředními postavami románu na pomezí literatury faktu a beletrie jsou soluňští bratři Konstantin (Cyril) a Metoděj. Příběh jejich velkomoravské mise je zde podáván jako součást historicky věrného obrazu doby. Ve velkolepé fresce pozná…

Obrázek podcastu Smutek poručíka Borůvky

Smutek poručíka Borůvky

Vtip, nadhled, smutné oči – a vyšetřování zločinů. Soubor vtipně napsaných detektivních povídek z šedesátých let, které spojuje postava melancholického vyšetřovatele – poručíka Borůvky. Josef Škvorecký se asi musel dobře bavit při psaní příběhů postaršího melancholick…