Obrázek podcastu Příběh koně

Audiokniha Příběh koně

Délka:

1 hod 1 min

Čte:

Jan Faltýnek

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 5 - Alibaba a štyridsať lúpežníkov & Studňa zlodějov

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 5 - Alibaba a štyridsať lúpežníkov & Studňa zlodějov

Alibaba a štyridsať lúpežníkov, Studňa zlodějov - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců. Ali Baba je náhodným svědke…

Obrázek podcastu Zoo v kufru

Zoo v kufru

Nejdřív zvířata, až potom zoo! Kniha vypráví o šestiměsíční cestě, kterou v roce 1957 podnikli Gerald Durrell s manželkou do západní Afriky, aby získali zvířata pro vlastní zoo. Kniha vypráví o šestiměsíční cestě, kterou v roce 1957 podnikli Gerald Durrell s manželkou d…

Obrázek podcastu Zákrok

Zákrok

Když situace vyžaduje okamžitý zákrok… Je to více než třicet let, co newyorský soudní lékař Jack Stapleton viděl naposledy své spolužáky Shawna Daughtryho a Jamese O’Rourka. Jejich cesty se opět protnou, když renomovaný archeolog Shawn učiní v Káhiře velkolepý objev, kt…

Obrázek podcastu The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket

The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket

Audiokniha Frankenstein namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro posluchače začátečníky. His name is Arthur Gordon Pym. He comes from Nantucket. Nantucket is a town in America, near the sea. People from Nantucket are often sailors. His grandfather is a lawyer.…

Obrázek podcastu Zakletý klášter

Zakletý klášter

Muž, co přichází z dálek Oblíbený autor přichází s novým hrdinou. Adam Šarkan se po letech strávených v Americe vrací domů na střední Slovensko, aby své sestře pomohl najít zmizelého manžela. Dobrodružný příběh lze brát i jako poctu westernovým rodokapsům. Adam Šarkan, …

Obrázek podcastu Rok v Provenci

Rok v Provenci

„Vítejte v krajině levandule, výborného vína a lanýžů.“ Humorné vyprávění, ze kterého dýchá provensálská atmosféra plná skvělého jídla, místních zvyků a svérázných postaviček. Rok v Provenci je první částí volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nejvybraněj…

Obrázek podcastu Princeznovská pravidla II.: V hlavní roli princ

Princeznovská pravidla II.: V hlavní roli princ

Květuše se ani nenadála a má brášku. Naštěstí ani on není žádné ořezávátko. Pošta se zase vyznamenala: popletený čáp doručil do Sedmi království nadělení v podobě miminka pro úplně jinačí aristokraty. Klouček pojmenovaný Balíček se má přesto k světu a roste jako z vody,…

Obrázek podcastu Vinnetou

Vinnetou

Svět, kde čest a přátelství stále něco znamenají. Nejslavnější náčelník Apačů vstupuje na scénu. A s ním jeho přítel Old Shatterhand. Dva muži hájí spravedlnost a čest bílých i rudých bratrů proti všem zlosynům. Nejslavnější náčelník Apačů vstupuje na scénu. A s ním j…

Obrázek podcastu Všecky krásy světa

Všecky krásy světa

Rozmarné i teskné prózy a úvahy ze 70. let. V drobných vzpomínkách a příbězích Jaroslav Seifert evokuje dávno zmizelou atmosféru milované Prahy svého dětství a mládí, mladých umělců kolem Devětsilu, a vyznává se z přátelství k nim a z úcty a lásky k osobnostem generace …

Obrázek podcastu Mise Afghánistán

Mise Afghánistán

Mise Afghánistán - Český chirurg v zemi lovců draků - audiokniha obsahuje soubor záznamů lékaře Tomáše Šebka, který pobýval v Afghánistánu a pomáhal zachraňovat lidské životy během válečných konfliktů. Desetiletý Rahmudin přišel s proraženou lebkou. Nevěřil jsem, že se …

Obrázek podcastu Červený stan

Červený stan

Z písku pouště povstal pohnutý příběh, před nímž se skloní i Sinuhet… Dína, jediná dcera židovského praotce Jákoba, se odmítá smířit s rolí potupené chudinky, kterou jí ve 34. kapitole Knihy Genesis přisoudily letopisy Izraelitů. Dobrotivá pomocnice rázné matky Ley, při…

Obrázek podcastu Václav Havel

Václav Havel

Václav Havel znal spisovatelku Edu Kriseovou z disentu. Prožila s ním nejbouřlivější revoluční týdny a stala se nejprve jeho poradkyní a potom ředitelkou Odboru stížností a milostí na Pražském hradě. To, co se dělo tenkrát, se už nikdy nebude opakovat: vlády se chopili …

Obrázek podcastu Smečka

Smečka

Horor si stále nese stigma jednotvárnosti a braku. Ve skutečnosti je jako malířská paleta s mnoha barvami a odstíny. Antologie Smečka má ambici tuto škálu vykreslit. Od romaneta přes bizarro, duchařskou historku, temnou fantasy nebo třeba body horor. Jiří Sivok nahnal …

Obrázek podcastu Grófka

Grófka

Prsty princezny, oči tygřice, rysy světice, pohled generála, úsměv přítelkyně. Čím platíme za zásadní životní rozhodnutí? Cena nemusí být tak vysoká, když v pravý čas potkáme svou dobrou vílu. Skvěle napsaný román plný tajemství od autorky žijící ve Francii. Kdo je ta…

Obrázek podcastu Tajná historie

Tajná historie

Co by dokázalo dohnat pět rozumně uvažujících lidí k vraždě? Richardovi se na univerzitě podaří zařadit mezi elitní kroužek pěti studentů klasické řečtiny a užívá si idylu intelektuálního přátelství v uzavřené skupince. Následný rozklad sounáležitosti mu tedy připadá o …

Obrázek podcastu Odkaz zpovědníka z Loudunu

Odkaz zpovědníka z Loudunu

Souboj dvou mágů o syna. Pole, ze kterého sklízí úrodu jen vyvrženci. Přestup dospívajícího čaroděje na novou školu. A nebo vás zajímá, co se stane, když se mladé čarodějky ocitnou ve středověkém klášteře? Povídková sbírka je tématicky laděná směrem do klasické, humorn…

Obrázek podcastu Buď jako řeka

Buď jako řeka

Některé řeky plynou poklidně a tiše, některé divoce, všechny ale míří vpřed. Poetický román o nezlomnosti lidského ducha. Sedmnáctiletá Victorie Nashová, jediná žena v rodině plné problematických mužů, vede domácnost na rodinném statku s broskvoňovým sadem v malém farmá…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Hvězda-01

Hvězda-01

Drsná kyberpunková detektivka "Hvězda 01" z prostředí chudinských slumů i luxusních soukromých asteroidů vám vyrazí dech – a občas až brutální scény jsou dalším barvitým doplňkem skvěle promyšleného příběhu. Protože Robert Fabian prostě ví, jak se píšou skvělé příběhy. …

Obrázek podcastu Soudce Jack

Soudce Jack

Padouch je sice znám, ale jde o to, dokázat mu vinu? Podaří se to soudci Jackovi, což ale není ctihodnost v soudcovském taláru, nýbrž tajemná bytost, která se zjevuje v nečekaných chvílích. V rozhlasové hře podle románu Edgara Wallace "Křížový spodek" účinkují Miroslav …

Obrázek podcastu Babička

Babička

Zatímco většina herců se k hlavním rolím dopracuje dříve či později a poté spěje k postupnému útlumu, Jarmila Kurandová se ke své životní a zároveň poslední roli dostala ve věku osmdesáti let, a to v divadle i před kamerou a v rozhlasovém zpracování.V roce 1971 ztělesni…

Obrázek podcastu Jsem tu novej

Jsem tu novej

Tonami, Brasilia, Sarajevo, Praha. Jak obtížné je začít znovu, na novém místě, v nové práci, v novém jazyce nebo s novými lidmi? Od chvíle, kdy vystoupil z tramvaje číslo 22 na Malostranském náměstí, je britský velvyslanec Matt Field v České republice nadšeným hostem a …

Obrázek podcastu Mariňáci II.

Mariňáci II.

Jaderné exploze, guerilová taktika a vemírné bitvy, to je velkolepé završení příběhu vesmírných mariňáků v daleké galaxii. Všichni, kdo je tam poslali, věděli, že jejich šance na přežití jsou nulové. To však pro členy vesmírné pěchoty není důvod, aby si to mysleli taky.…

Obrázek podcastu Na druhý pokus

Na druhý pokus

Tristana Milese jsem poznala na jednání, při němž se snažil převzít mediální společnost – moje dědictví po zesnulém manželovi. Tristan je bohatý, mocný – a taky arogantní a naprosto nesnesitelný. Nenávidím ho každou buňkou svého těla! Tak proč je, ksakru, tak neuvěřitel…

Obrázek podcastu Atlasův paradox

Atlasův paradox

Atlasův paradox je dlouho očekávané pokračování bestselleru Atlasova šestka – zaručeně obsahuje ještě víc touhy, podrazáctví, zrady a chaosu. Šesti čarodějům se naskytla životní příležitost. Pět z nich je nyní členy Společnosti. Před nimi leží dvě cesty. Všichni si musí…