Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Prévert: Lyrika

Audiokniha Prévert: Lyrika

Délka:

33 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Žánr:

Poezie

Obrázek podcastu Pražský kavárník

Pražský kavárník

Dalimil Klapka čte z knihy esejisty a historika umění Josefa Kroutvora. Kroutvorovy toulky historií se nesoustředí pouze na samotný prostor kaváren, ale právě skrze ně a společnost v nich sedící jsou akcentovány změny kulturní, společenské i politické. Nabízí se tak jed

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 11

Hovory o józe a mystice č. 11

Obsahuje nové pojednání autora "Vědomí je vše, vše je vědomí", o důležitosti a moci vědomí, a o způsobech, kterými je můžeme poznat. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Čuk i Gek

Čuk i Gek

Dojemný příběh o cestě malých chlapců a jejich maminky za tatínkem, který pracuje daleko na severu, je protkán neuvěřitelně světlou a dobrou atmosférou. Autor knihy, Arkadij Gajdar, s láskou píše o malých šibalech a neposedech a podrobně popisuje jejich malé pranice a v

Obrázek podcastu Dvojí život

Dvojí život

Nadaná houslistka Julie nenávidí sovětské skladby, které musí hrát kvůli svému otci – komunistickému funkcionáři. Je druhá polovina sedmdesátých let a šestnáctiletá Julie miluje džíny a rock – a kytaristu Romana. Poté, co ji přizve jako zpěvačku do undergroundové kapely

Obrázek podcastu Proč máma nadává

Proč máma nadává

Humorný román pro všechny rozčílené mámy. Děti už úplně zdivočely, dům vypadá jako po výbuchu a manžel nikdy není doma. Jako by toho nebylo málo, máma si našla novou výzvu – práci v kolektivu plném mladých a nadějných lidí. To jí působí starosti, jestli ve svých dvaačty

Obrázek podcastu Láska ku*evská

Láska ku*evská

Od autora světového bestselleru Odse*te se přichází další audiokniha, tentokrát na téma vztahy a láska. Co stojí za úspěšným a dlouhodobým vztahem? „Láska je trpělivá, láska je slepá. . .“ Dokud není. A pak co? Bez ohledu na to, kolik rad dostaneme nebo jak moc na sobě

Obrázek podcastu Mateří doušky z Kytice K. J. Erbena

Mateří doušky z Kytice K. J. Erbena

Původní EP album 0 39 9855 vydal Supraphon v roce 1969 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Opouštím ostrov

Opouštím ostrov

Mohl jsem být uklízečem v nemocnici. Mohl jsem utonout v hluboké noci uprostřed přehrady. Kormidlovat plachetnice na Jadranu, hrát na klavír v koncertních sálech nebo být gynekologem. O tom, že se tak nestalo, rozhodovaly životní náhody a příhody, které směřovaly a prot

Obrázek podcastu Rychlejší než vítěz

Rychlejší než vítěz

Nejdelší cyklistický závod z pohledu českého ultracyklisty a spisovatele Daniela Polmana, který dojel i přes těžký pád a zranění do cíle jako první s náskokem 500 km! Po návratu domů byl ovšem z výsledkové tabulky přesunut do neklasifikované kategorie. Ryzí svědectví o

Obrázek podcastu Hotel Pastis

Hotel Pastis

Romantický příběh s kriminální zápletkou plný humoru i napětí. Simon Shaw, šéf dobře prosperující londýnské reklamní agentury, se vydá na dlouho odkládanou dovolenou do slunné Francie. Potřebuje nabrat síly po nedávném rozvodu, věčných tahanicích s chamtivou exmanželkou

Obrázek podcastu Čapek: O princezně solimánské. Z knihy Devatero pohádek

Čapek: O princezně solimánské. Z knihy Devatero pohádek

Původní titul DM 15209 Čapek,K O princezně solimánské. Z knihy Devatero pohádek vydal Supraphon v roce 1964 - nyní tuto dramatizovanou pohádku vydáváme digitálně

Obrázek podcastu Divočina v zahradě

Divočina v zahradě

Divokou přírodu máme přímo pod nosem - v zahradách a parcích, v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu, vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy a osud celého lidstva neodděliteln

Obrázek podcastu Černá tma zapomnění

Černá tma zapomnění

Don Miller žije ve šťastném manželství se ženou, která je pro něj vším. Zároveň však celý život trpí záhadnými výpadky paměti a jen zřídkakdy se rozpomíná na některé podivné příhody z jejich společné minulosti. Teprve na sklonku života Don odhaluje, proč se vlastně bojí

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Pruhovaná truhlice

Pruhovaná truhlice

Hlavním hrdinou detektivního příběhu Parazit je racionálně založený vědec. Na večírku u přátel se setká se starší dámou nadanou mimořádnou schopností vnutit svou vůli druhým. Experiment, kterého je svědkem, ho zaujme tak, že zatouží schopnosti slečny Penclosové vědecky

Obrázek podcastu Vedli jsme si dobře, hochu

Vedli jsme si dobře, hochu

Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj

Obrázek podcastu Rapa Nui

Rapa Nui

Muž, který naučil chodit sochy na Velikonočním ostrově. Pavel Pavel v roce 1986 naučil „chodit“ sochy moai přímo na Velikonočním ostrově jako člen expedice Thora Heyerdahla. O své daleké cestě napsal tuto knihu-deník. Mladý, ani ne třicetiletý muž z komunistického Česk

Obrázek podcastu Zeman: Cesta do pravěku

Zeman: Cesta do pravěku

Kultovní filmový příběh v podobě audioknihy s vypravěčem Oldřichem Kaiserem s využitím originální zvukové stopy z filmu. Cesta do pravěku filmového kouzelníka Karla Zemana se stala průlomovým filmem a dobrodružnou legendou české i světové kinematografie. Celé generace

Obrázek podcastu Carmen

Carmen

Literární příběh Carmen je prodchnut nezadržitelnou vášní a neúprosnou osudovostí. Základ příběhu si Mérimée podle vlastního doznání odnesl z vyprávění své přítelkyně hraběnky de Montijo, obsahujícího mj. skandální rodinnou aféru o milostném vzplanutí šlechtice k dělnic

Obrázek podcastu PAX VII.: Dech smrti

PAX VII.: Dech smrti

Nebojte se čarodějnic. Hlavně ne těch, které máte v sobě. Ačkoliv se blíží Štědrý den, atmosféra v Mariefredu není vánoční ani trochu – z města se stalo nebezpečné místo. Šíří se zvěsti o zabijáckých psech a strašidlech, ale hlavně stále víc a víc obyvatel trápí nemoc

Obrázek podcastu Hezký, ale narovnej se!

Hezký, ale narovnej se!

Audiokniha Hezký, ale narovnej se! – generační příběh od autorky knižního bestselleru Devadesátky Johany Fundové. Čte Martha Issová, Václav Neužil a Anna Kameníková. Z DEVADESÁTEK AŽ DO SOUČASNOSTI Aneta, Kryštof a Nela jsou třicátníci se zcela odlišnými životy. Když ji

Obrázek podcastu Syndikát

Syndikát

Tohle není sci-fi. Tohle je příběh, co se stane. Kriminální. Nový detektivní příběh z pera autora Sudetenlandu ožívá i jako audiokniha v podání Vasila Fridricha. Zaposlouchejte se do příběhu z budoucnosti tak blízké, že než knihu dočtete, určitě se stane. Možná, že každ

Obrázek podcastu Měsíc s dýmkou

Měsíc s dýmkou

Minulost nás vždycky dožene. Horác a Vašátko se představují. Měsíc s dýmkou, 6 + l a Zvláštní případ. Amatérský detektiv malíř Horác a kriminalista Vašátko hrdiny výtečných detektivních povídek. Tři zapeklité příběhy řeší Horác, sympaťák a smolař, malíř na volné noze, k

Obrázek podcastu Hřbitov trpaslíků

Hřbitov trpaslíků

Co svede dohromady trpaslíka, kterému unesli přítelkyni, odborníka na hřbitovy a pohřbívání, sužovaného despotickou matkou, a zoufalého otce, jemuž někdo z hrobu ukradl tělo zavražděné dcery? Jakou roli v tom všem hraje mystický Lovec, ghúlové a trpasličí magie? Mohou m

Obrázek podcastu 25 strašidelných pověstí

25 strašidelných pověstí

25 známých českých strašidel představuje audiokniha pověstí určených malým i velkým posluchačům! Herec Jan Kanyza vypráví příběhy z různých míst Čech i Moravy plné strašidel a nadpřirozených bytostí. Bílá paní, bezhlavý rytíř, vodník, bludičky, čert, divoženky, vlkodla