Audiokniha Přemyslovská epopej II. Jednooký král

Letuška z economy
Audiokniha je shrnutím roku jedné letušky v Dubaji. Objeví se v ní pár trapných a nemístných vtipů a poznámek, trocha rasismu a sexuálních narážek, špetka pomluv a stereotypů. Na druhou stranu se nejedná o nic šokujícího ani revolučního. Bukowski nejsem, ani Hemingway. …

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Angličtina pro středně pokročilé B2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina – slovní zásoba pro pokročilé B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou slovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to z…

Sebeléčba
Sebeléčba - audiokniha obsahuje slovem vedenou meditaci, jejíž autorkou je Alita Zaurak. Co vlastně znamená být zdravý? Co znamená léčit se?Skutečně je třeba přenášet zodpovědnost za své zdraví na někoho jiného, jak jsme to doposud často dělali? Pomoc druhých, zkušenýc…

Nebojte se klasiky! 24 George Gershwin: Porgy a Bess
Příběh starého mrzáka Porgyho a krásné Bess poznáte díky dramatizaci Jana Jiráně podle libreta Iry Gershwina a DuBose Heywarda. Zazní v podání známých českých herců s ukázkami hudebních pasáží jednoho z nejslavnějších děl světové operní literatury.

Neumannovy Poděbrady 1974
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Nyní první díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0513 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští umělci - Jeden z…

Volám sa Greta
Čo znamená slovné spojenie zmena klímy? Aké sú a najmä aké budú jej dôsledky? Čo musia urobiť vlády jednotlivých štátov a čo môžeme urobiť my sami, aby sme túto zmenu zastavili? Táto knižka pomôže čitateľovi s pomocou vedy pochopiť, čo sa deje s našou planétou a kto je …

Treasure Island
Ostrov pokladů patří mezi nejznámější díla skotského spisovatele Roberta Louise Stevensona (1850–1894). Slavná kniha se dočkala mnoha divadelních a filmových zpracování. Zjednodušenou audio verzi připravil tým internetové jazykové školy www.anglictina.com. Díky ní se se…

Hoď je za hlavu
„Ty nechceš mít děti? Co z tebe bude? Tohle ti vůbec nesluší! Jak to, že nic nestíháš? Snaž se a pospěš si! Já ti to říkala! My to s tebou myslíme dobře!“ To jsou jen některé věty, které v sobě mají skrytý jedovatý osten. Slýcháme je od rodičů, kamarádů, kolegů i partne…

Anglická gramatika B2
Děkujeme za Váš zájem o kurz Anglická gramatika B2 od vydavatelství Audioacademyeu. Kurz je určen pro pokročilé, tedy ty, kteří mají za sebou tři až čtyři roky studia angličtiny a volně navazuje na předchozí kurzy Anglická gramatika A1, A2 a Anglická gramatika B1. Někte…

Dobrodružství žížaly Jůlie
Původní LP a MC album 11 0901-1,4 811 vyšlo v Supraphonu v roce 1990, v roce 1995 vydal Bonton CD album pod kat.číslem 71 0296-2 Nyní vychází titul Dobrodružství žížaly Jůlie poprvé digitálně

Hrdina zapadákova
John Millington Synge se řadí mezi velké irské autory 20. století, a ač ne tolik znám jako James Joyce či Samuel Beckett, je téhož rodu. Sarkastický humor a záliba v extrémních situacích zároveň poukazují na spřízněnost se současnou hvězdou irské a světové dramatiky Mar…

Stop prokrastinaci
Prokrastinujete? Neustále odkládáte úkoly, důležité povinnosti a rádi byste se tohoto návyku zbavili? Právě toto si klade za cíl audiokniha Stop prokrastinaci. Dílo je opatřeno technickým prostředkem umožňujícím identifikaci kupujícího.

Technická polština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technické polštiny. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i…

Žena, která odjela na koni
Anglický spisovatel David Herbert Lawrence v povídce vykreslil tragický příběh Američanky, která se rozhodla opustit pohodlný stereotypní život v manželství se dvěma dětmi. A z touhy po nových zážitcích se vydala mezi domorodé indiány. Lawrenceovy názory si vysloužily m…

Viděla jsem vraždu
„To není hloupost!“ bránila se Joyce. „Viděla jsem vraždu! Viděla!“ Ariadne Oliverová se na halloweenské party náctiletých ocitla vcelku náhodou, nicméně mnozí vědí, že je slavnou autorkou detektivek. Jedna z pozvaných dívek – snad aby si získala pozornost – se proto př…

Koza rohatá a jež
Koza rohatá a jež - audiokniha obsahuje rozprávky a pesničky, ktoré napísal Dušan Brindza. „Volajú ma ježko pichliač, lebo ihly z kožucha mi vytŕčajú na chrbte i na hlave Cupkám tíško nenápadne, hneď som tu hneď zasa tam, všetko o tom, čo som zažil, porozprávam iba v…

Španělská gramatika B2, C1
Kurz Španělská gramatika B2/C1 je určen pro pokročilé, tedy ty, kteří mají za sebou tři až čtyři roky studia španělštiny. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i věty, ve kterých můžete daná slovíčka použít. V tomto kur…

Jak si lidé hrají
Přestaňme hrát hry, začněme autenticky žít! Když kniha Jak si lidé hrají vyšla před bezmála padesáti lety poprvé, stala se revolučním psychologickým textem, umožňujícím porozumět tomu, co se skutečně děje mezi lidmi během základních sociálních interakcí. Všichni hraje…

Lada: Mikeš u cirkusu Díl 2.
Původní audio kazetu 71 0309-4 "Josef Lada Kocour Mikeš u cirkusu Díl 2.." vydal Bonton Music v roce 1995. Pokračování vyprávění "o kocourkovi, který mluvil" v podání Nadi Gajerové, vydává nyní Supraphon poprvé digitálně.

Deník Bridget Jonesové
Bridget je svobodná třicátnice, která by – asi jako každý – ráda našla pravou lásku. Jen si musí dát pozor na určité typy mužů: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky, muže, co mají přítelkyni nebo jsou ženatí, misogyny, megalomany, šovinisty, citové vyděrače, paraz…

Eben, Fischer: Elce pelce kotrmelce
Petr Eben zhudebnil padesát tři písniček s veselými, jednoduchými texty Václava Fischera. Písničky pak propojil vyprávěním pohádky Marek Eben. Soubor hravé hudby, zpěvu a vyprávění je určen nejen k poslechu. Samy texty písniček jsou již návodné, takže vybízejí děti ke h…

Zdravá střeva
ZDRAVÁ STŘEVA Poznejte tajemství mikrobioty a získejte dlouhodobou kontrolu nad svou váhou, náladou a zdravím. Věděli jste, že ve svých střevech máte větší počet mikrobů, než kolik má vaše tělo buněk? Zdravá střeva shrnují nejnovější poznatky o spojitosti mezi vašimi …

Mrs Dalloway
Audiokniha Mrs Dalloway namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C1 pro velmi pokročilé posluchače. London 1923. The First World War has been over for five years, but the effects are still being felt all round the metropolis. A ocialite and politician’s wife prepares…