Audiokniha Pravdivý příběh Plastic People

Muž z vysokého zámku
V pochmurné alternativní vizi roku 1962 si vítězné mocnosti Osy – Velkoněmecká říše a císařské Japonsko – rozdělily USA a začínají dobývat vesmír. Mezi porobenými Američany, kteří si v každodenním zmaru navykli svá rozhodnutí konzultovat s věštbami staročínské Knihy pro…

Verschluss
Málokdo tušil, jak dramaticky se Československo změní, když v roce 1927 v prezidentských volbách zvítězil Bohumil Němec, Rudolf Beran se stal ministerským předsedou a izolacionisté převzali v zemi vládu. Poznejte zevnitř to, co je dnes označováno za nejrozsáhlejší sociá…

Umění prostého života
100 zenových aktivit pro klidnější život. Zen je dokonalým lékem na chaos moderního života. Renomovaný buddhistický mnich Shunmyo Masuno čerpá ze sto let staré moudrosti, aby vám ukázal, jak do moderního života vnést podstatu zen buddhismu. Pomocí jasných, praktických…

Prokletí hradu Mydlovar
Na nově budovaném hradu Mydlovar, vystavěném ve druhé polovině 13. století, dochází k podivnému úmrtí oblíbeného psa hradního pána. Pan Jan se s jeho smrtí nehodlá tak snadno smířit, chce odhalit viníka, aby ho mohl náležitě potrestat. Jeho vypátráním je pověřen Martin,…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Spotify
Příběh nejslavnějšího švédského startupu. To, jakým způsobem dnes posloucháme hudbu se zdá samozřejmostí, vývoj současných možností avšak trval téměř dvě desetiletí. A není u konce. Hledání investorů, boj o práva, vyjednávání s Markem Zuckerbergem, vstup na akciové trhy…

Chaloupka na vršku
Další příběhy z večerníčku! Vraťte se do doby, která na vás dýchne svou mírností, hlubokým spojením s přírodou a duchovním odkazem předchozích generací! Vyprávění o dětech z malé podhorské vesničky působí v dnešní době trochu jako z pohádky. Do příběhu se promítá prosto…

Cristobal Colón
Novější nastudování Kožíkovy slavné rozhlasové předlohy s Jiřím Adamírou v hlavní roli. Hra Františka Kožíka Cristobal Colón získala v soutěži o nejlepší hru sezóny 1933/34 hlavní cenu. Krátce po té ji převzal i pařížský rozhlas a byla zařazena do cyklu Nejlepší rozhlas…

Zachýsek Rumělka
Víla a čarodějnice Rosabelverda zosnovala pomstu knížecímu dvoru i nevinným lidem. Zrzavého kocoura proměnila v hejska, který postupně začne manipulovat lidskými osudy. Obdařila ho talentem přivlastňovat si schopnosti a zásluhy druhých lidí, a získávat tak nezasloužené …

Peter a Lucia
Peter a Lucia je jemný príbeh lásky dvoch mladých ľudí na pozadí prvej svetovej vojny. Náhodné stretnutie študenta a amatérskej maliarky postupne prerastie v silné puto, ktoré ich izoluje od vonkajšieho sveta, vojny a jej dôsledkov. Pod vplyvom Lucie sa v Petrovi, synov…

Tereza Ramba: DobroDruhům
Neplánujte cesty… prožijte je! / Cestování si nikdy nenaplánujete na sto procent – vždy vás něco překvapí. Ví to i oblíbená herečka a cestovatelka Tereza Ramba (Voříšková). Za dva roky navštívila dvacet zemí a rozepsala se o jejich známých i nečekaných podobách. Ať už m…

Doba z druhé ruky
Četba z knihy oceněné Nobelovou cenou za literaturu za rok 2015. Text je mozaikou skutečných příběhů, které běloruská spisovatelka Světlana Alexijevičová sestavila z mnoha rozhovorů. Ženy vyprávějí o tom, jak věřily v sovětský komunistický systém, o tom, jak v něm žily…

Životopisy císařů
Životopisy římských císařů od Caesara po Domitiana zachycují osobní život a povahové rysy jednotlivých panovníků. Suetonius se narodil v r. 70 n. l. a působil jako římský císařský archivář. Jeho nejznámějším dílem jsou tyto životopisy.Životopisy mají podobnou strukturu,…

Sluneční stát
Sluneční stát, který poprvé vychází jako audiokniha, je utopické dílo, které prostřednictvím dialogu popisuje ideálně uspořádanou společnost. Příběh je vystavěn jako vyprávění cestovatele, jenž se dostane do zvláštního města vystavěného na kruhovém principu, kde je vše …

Maigret a jeho mrtvý
Nový případ, který vůbec poprvé vychází jako audiokniha! Jednoho únorového dopoledne vyruší komisaře na stanici podivný telefonát. „Odpusťte, prosím… Mé jméno by vám nic neříkalo. Neznáte mě, ale znal jste mou ženu Ninu… Haló! Musím vám to všechno říct strašně rychle, p…

100 statečných - Host č. 28 - Pavel Kožíšek 07.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Kožíšek (český kouzelník a iluzionista)

Císařovy nové šaty
Příběh o marnivém císaři, který se nechá napálit a před své poddané předstoupí docela nahý. Pohádku na motivy Hanse Christiana Andersena pro rozhlas napsal dramatik František Pavlíček.

Zrušený rok – Deník 2020
Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Imunita (CZ)
Průvodce imunitním systémem, který vám změní pohled na vlastní tělo, od autora oblíbeného populárně-vědeckého youtubového kanálu KURZGESAGT – IN A NUTSHELL Ráno se probudíte a trochu vás šimrá v krku. Bolí vás hlava. Chystáte děti do školy, sebe do práce a maličko brbl…

Dobrodružství pavouka Čendy
Pavouk Čenda a jeho kamarádka dřevěná kukačka spolu žijí ve starém opuštěném domě. Zaběhnutý řád však jednoho dne naruší zloděj a pak i lopaty buldozérů, které začnou dům bourat. Všechno zlé ale bývá pro něco dobré. A Čendův útěk z bezpečí starých hodin doprostřed nezná…

Hovory o józe a mystice č. 23
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Vědomí Já. Promluvy a úvahy. Záznam promluv, které předcházely nebo provázely meditace přátel na společných setkáních. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Tramvaj plná strašidel
Bojíte se tmy? Co když se v ní schovávají strašidla? Davidovi rodiče pracují dlouho do noci, a on tak musí trávit večery v bytě pod Vyšehradem sám. Je rozmrzelý a strašně se nudí. To ovšem skončí ve chvíli, kdy se mu za oknem v pátém patře začne zjevovat – tramvaj plná …

Metro 2034
Kdo hledá světlo, musí dojít až na konec tunelu… Po jaderné válce, která zpustošila zemský povrch, se přeživší uchýlili do rozlehlých sítí moskevského metra, kde vytvořili zvláštní civilizaci. Její existence je však ohrožena. Obyvatelé odlehlé stanice Sevastopolskaja js…

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala
Láska, sex a radnice! Řekněte své ANO pořádné dávce zábavných historek o vztazích, které (ne)skončily před oltářem. Zažili jste někdy svatbu jako řemen, bláznivou rozlučku se svobodou anebo kuriózní žádost o ruku? Populární stand-up komička Lucie Macháčková je věčná dru…