Audiokniha Pozvánka

Luk královny Dorotky
Šest rozmarných milostných příběhů zdůrazňuje Vančurovo mistrovské vypravěčství.

Bystřejší mozek
>>„Tuto knihu potřebujeme všichni – mladí i staří.“ – Walter Isaacson #O audioknize Zahoďte představu, že stáří znamená úpadek intelektu. Věda přináší dobré zprávy! Mozek si můžeme zlepšovat v každém věku: posilovat neuronové sítě, stimulovat růst nových mozkových bu…

Barvy mého Londýna
Postřehy zpravodaje z britské metropole. Postřehy bývalého zpravodaje České televize ve Velké Británii, které se nevešly do reportáží. Dolanský líčí své dojmy, zachycuje atmosféru míst a okamžiků. Bývalý zpravodaj České televize zaznamenával ve svých reportážích událost…

Faraon
Ramses je mladý následník egyptského trůnu, tak trochu horká hlava, zapálený válečník. Před sebou má vidinu trůnu, chce na něj usednout po svém otci, chce vládnout dobře. Jenže to, s čím se jako nový vládce Egypta musí utkat, je nepřehledný propletenec vztahů a vazeb, m…

Růžička a duhový princ
Pohádkový příběh o princezně Růžičce a jejích nápadnících. Původní rozhlasovou pohádku na starofrancouzské motivy napsala Markéta Zinnerová.Osoby a obsazení: vypravěč (Miroslav Moravec), král (Svatopluk Beneš), Růžička (Hana Maciuchová), Růžový princ (Luděk Munzar), Pav…

František Nepil
Tiché rozmlouvání. Hovoří spisovatel František Nepil a autor pořadu Vladimír Príkazský. Intimní, osobní zpověď oblíbeného spisovatele a fejetonisty, který se svěřuje rozhlasovému mikrofonu.

Sluneční stát
Sluneční stát, který poprvé vychází jako audiokniha, je utopické dílo, které prostřednictvím dialogu popisuje ideálně uspořádanou společnost. Příběh je vystavěn jako vyprávění cestovatele, jenž se dostane do zvláštního města vystavěného na kruhovém principu, kde je vše …

Šimek & Sobota Komplet 1977-1983 - Klasika a objevy
Hovoří a zpívají Miloslav Šimek, Luděk Sobota, Petr Nárožný, Jana Svobodová, Luboš Svoboda, Uršula Kluková, Valerie Čižmárová, Viktor Sodoma, Pavel Bobek, Zuzana Burianová, Miluše Voborníková, Miroslav Paleček, Michael Janík, Hana Zagorová, Petra Černocká, Jitka Molavco…

Hranice
"Máte len silu zmeniť seba. Nemôžete zmeniť iného človeka." V bestselleri New York Times s názvom Hranice vám doktor Henry Cloud a John Townsend pomôžu naučiť sa, kedy povedať áno a vedieť povedať nie, aby ste prevzali kontrolu nad svojím životom a stanovili si zdravé …

Svěrák: Radovanovy radovánky
Radovan se vlastně nejmenuje Radovan - původně je to zahradnický kluk Bohoušek. Ale má takovou zvláštnost, že se ze všeho raduje, a tak mu jeho rodiče říkají Radovan. Například se Radovan spálí o kopřivu, jiné dítě by začalo plakat, ale Radovan má radost z pupínků, kter…

Její pastorkyňa
Víte, koho z mlynářských bratrů Buryjů miluje na počátku příběhu půvabná vesnická dívka Jenůfa a kterého si nakonec vezme za manžela? A znáte strašné tajemství, které v sobě ukrývá Jenůfina pěstounka, vdova Kostelnička? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Jiráně …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Strakonický dudák
Klasika plná hereckých legend: Petr Štěpánek, Iva Janžurová, Jana Hlaváčová, Blanka Bohdanová nebo například Taťjana Medvecká. Natočeno v roce 1980. Jsou dudy zlořečeným nástrojem, nebo patří k poctivé staročeské muzice? Peníze hýbaly světem i za časů Švandy dudáka. I …

Jiří Suchý: Osudy
Rozhlasové vzpomínky herce, zpěváka, textaře, spisovatele a zakladatele divadla Semafor. V životním příběhu Jiřího Suchého je obsaženo vše, čím rozkvetla česká divadla malých forem, i to, jak v 70. a 80. letech 20. století také zvadla, či spíše změnila se z míst, kde se…

Zoo v kufru
Nejdřív zvířata, až potom zoo! Kniha vypráví o šestiměsíční cestě, kterou v roce 1957 podnikli Gerald Durrell s manželkou do západní Afriky, aby získali zvířata pro vlastní zoo. Kniha vypráví o šestiměsíční cestě, kterou v roce 1957 podnikli Gerald Durrell s manželkou d…

Ledové povídky Jana Welzla
Další rozhlasová klasika. Karel Höger a vzpomínkové povídky polárníka Jana Eskymo Welzla. Jan Welzl (narozen 1868), známý spíše pod jménem Eskymo Welzl, byl proslulým a tajemným polárním lovcem a zlatokopem. Živil se jako zlatokop, rybář, potulný kramář, a dokonce se n…

Čertov mlynček
Audiokniha Čertov mlynček - obsahuje čertovské príbehy z fínkych rozprávok. Hoci v nich čerti priamo nevystupujú, sú plné figliarov a čertovsky dobrých príučiek pre všetkých lakomcov, neprajníkov a podvodníkov.

Svetlo v nás
Jednoznačné riešenia veľkých životných výziev ani vyčerpávajúce odpovede neexistujú, no Michelle Obama verí, že každý je schopný nájsť a využívať súbor určitých nástrojov, pomocou ktorých si zachováme odstup a budeme vedieť statočne čeliť časom plným zmien. V audioknihe…

Poletování jednoho ptáčka
Jedinečnou příležitost nahlédnout do životního příběhu Josefa Kroutvora, známého esejisty, historika umění a básníka, nabízí jeho vzpomínkové ohlédnutí Poletování jednoho ptáčka. Desetidílný seriál, rozdělený do krátkých kapitol, vychází z autorova rukopisu, který v roc…

O panáčkovi Bomiňovi a panence Palele
Kdo jsou Bomiňa a Palele? Ohnivý panáček, který podpaluje a udržuje oheň v kamnech, a upopelená panenka s nařasenou sukní, která se zase stará, aby se z každé nežádoucí jiskřičky stalo jen smítko popela. Spolu hospodaří nejprve u babičky, co cinká svou omrzlou patičkou …

Mefisto
Nejslavnější román německého autora Klause Manna vyšel poprvé v čase autorova exilu v roce 1936 v Paříži s podtitulem „Román jedné kariéry“. O tom, že šlo o dílo neobyčejné třaskavosti, zejména v německém prostředí, svědčí skutečnost, že v Mannově rodné zemi byl poprvé …

Andělí vejce
Román Petra Stančíka se odehrává v kulisách první poloviny 20. století. Hlavní hrdina Augustin Hnát se narodil zásluhou mořské panny. Jeho matka běhá po lese se srnami, otec mu vybral za kmotra obecního blázna. Místo hlavy má vejce, z něhož se líhnou andělé prapodivných…

Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu
„A svěřím ti zázrak, jenž se mi zjevil ve snu: Cesta sama je již královstvím.“ Před Velikonocemi dramatického roku, který v budoucím křesťanském kalendáři ponese číslovku 30, se nešťastný Říman Marcus Manilius Mezentianus vydal z Alexandrie do svatého města Židů. Cítí, …

12 esejů
Výběr dvanácti esejů George Orwella je průřezem vizionářskou tvorbou kultovního britského autora. Eseje s širokým tematickýcm záberem vybral a interpretuje novinář a dokumentarista Václav Müller, který se dílem George Orwella dlouhodobě zabývá. Součástí jsou oceňované t…

Mikulášovy patálie
Mikuláš je malý nezbedný kluk s partou kamarádů, kupou bláznivých nápadů a úžasným dětským pohledem na svět. „Když jsem přišel domů, maminka mi vynadala, že jsem přišel pozdě na večeři. Když jsou takoví, tak tedy bez milosti: Zítra uteču z domova. Tatínek s maminkou se …