Obrázek podcastu Pozvaní

Audiokniha Pozvaní

Délka:

12 hod 55 min

Čte:

Jitka Ježková

Vydavatel:

Kanopa

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Vyšehradské mýty

Vyšehradské mýty

Mohutný duchovní proud, který sílil na sklonku druhého tisíciletí s sebou přinesl zrod nebývalých kulturních projektů. Jedním z nich byl i Rudolf II. a Praha, k němuž se svobodně přihlásilo také vydavatelství AudioStory. Připravilo ojedinělý zvukový projekt – Praha v po…

Obrázek podcastu Lolita

Lolita

Výstřední zpověď čtyřicátníka Humberta Humberta o jeho zničující erotické posedlosti kouzlem „nymfičky“ Dolores Hazeové vzbudila krátce po svém vzniku bouři odporu i nemístná očekávání, aby pak zajistila svému autorovi celosvětový věhlas. Postupně začala být chápána jak…

Obrázek podcastu Smetana, Schmid, Kořínek: Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí

Smetana, Schmid, Kořínek: Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí

Dvoudeskové album je záznamem představení populárního pražského divadla Studio Y. V úpravě a režii Jana Schmida a hudebním nastudování Miroslava Kořínka jde o kolektivní uchopení národní opery Prodaná nevěsta. V záznamu hraje celý soubor na nejrůznější hudební nástroje …

Obrázek podcastu Téma číslo jedna

Téma číslo jedna

Sedm chlapců popsalo zeď kostela protikatolickými hesly. Tento malý delikt se ocitnul v soukolí velkých dějin a tak měl na zúčastněné fatální dopad. Poslechněte si hru, kde v hlavních rolích účinkují Svatopluk Beneš, Petr Svoboda, Miloš Hlavica, Viktor Preiss, Josef Vel…

Obrázek podcastu Ešte si to premysli

Ešte si to premysli

Kedy ste naposledy prehodnotili názor? Ešte si to premysli je audiokniha o dôležitosti pochybovania a o tom, ako ľahšie spracovať nové fakty a nazerať na vlastné omyly pozitívnou optikou. Výskumy ukazujú, že tí najlepší vedia prehodnotiť svoje stanoviská a sú schopní me…

Obrázek podcastu Macourek, Vorlíček, Sýkora: Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

Macourek, Vorlíček, Sýkora: Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

Scénář Miloše Macourka a Václava Vorlíčka ke stejnojmennému filmu, převyprávěný Pavlem Sýkorou, je podkladem pro vyprávění Petra Nárožného. Ten je již neodmyslitelným interpretem podivuhodných příhodžáků III. B., kteří vlastní kouzelné sluchátko, plnící každé přání. V t…

Obrázek podcastu Ani mráčku na obláčku

Ani mráčku na obláčku

Vyprávění Jiřího Anderleho z rozhlasového cyklu Láska za lásku.

Obrázek podcastu Ano, jsem robot

Ano, jsem robot

Píše se rok 2032 a na Měsíci, na osmé translunární dálnici nedaleko kráteru Collin, došlo k události, která odporuje všem fyzikálním zákonům. Co se vlastně stalo, se bude snažit vypátrat zpravodaj agentury Zprávy dne, který bude o svých zjištěních neprodleně informovat …

Obrázek podcastu Míša  Kulička

Míša Kulička

Míša Kulička žije se svou maminkou v jednom krásném lese a jeho největším přáním je poznat svět. Bohužel je tak trochu neposlušný a zapomíná poslouchat svou maminku. Častokrát vymýšlí spousty rošťáren, které se mu následně pořádně vymstí. Jednoho dne se rozhodne vyrazit…

Obrázek podcastu Bass: Cirkus Humberto

Bass: Cirkus Humberto

Pod dramatizací oblíbené románové kroniky Eduarda Basse situované do cirkusového šapitó je podepsán jeden z nejlepších režisérů tohoto žánru Jiří Horčička, který svůj zvukový přepis z r. 1985 režíruje a zároveň v něm i hraje. V nezbytné zkratce se mu podařilo zachovat d…

Obrázek podcastu Přísně tajné

Přísně tajné

Z komentáře Zdeňka Svěráka k původnímu LP 0 18 0626 vydanému Supraphonem v roce 1969 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: ...neděli co neděli přesně ve 14 hodin 50 minut připlouval po středních vlnách "muž, který leccos ví". Jeho znělka s přísně tajným razítkem a vzru…

Obrázek podcastu Kočár nejsvětější svátosti

Kočár nejsvětější svátosti

Nezaměnitelný hlas herečky Gabriely Vránové slyšeli rozhlasoví posluchači v mnoha velikých rolích, které za rozhlasovým mikrofonem ztvárnila.V rozhlasové adaptaci nestárnoucí aktovky francouzského autora si Gabriela Vránová zahrála prohnanou herečku Kamilu Pericholovou,…

Obrázek podcastu Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu

Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu

Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Ani jedna z povíd…

Obrázek podcastu Lean podnikání

Lean podnikání

Podnikáte a pořád nemáte produkt, který funguje? Změňte svůj přístup a strategii Někdo se do podnikání vrhne spontánně po hlavě, jiný potřebuje důkladný a předem promyšlený plán. Nelze přesně říct, která cesta vás dovede k úspěšnému cíli, podstatné je neztrácet čas v sl…

Obrázek podcastu Lukáš a profesor Neptun

Lukáš a profesor Neptun

Knížka Lukáš a profesor Neptun je o hvězdách, cizích planetách, autismu, a hlavně o Lukášovi. Je mu devět let, dva měsíce a čtyři dny, má rád astronomii a chodí do třetí třídy. Aby se mohl učit s ostatními dětmi, pomáhá mu ve škole asistentka Anetka. Jenže jednoho dne A…

Obrázek podcastu Povídky

Povídky

První výběr z rozhlasových zpracování Haškových povídek čtou: Ivan Trojan, Jan Schánilec, Igor Bareš a Zuzana Slavíková. Nestárnoucí humoristická klasika ve skvělém podání několika českých herců!

Obrázek podcastu To nejlepší z české povídky

To nejlepší z české povídky

Zajímavé a charismatické herecké osobnosti interpretují nezapomenutelná dílka české prózy z pera slavných a oblíbených spisovatelů: české perličky, které mohou doplnit a okrášlit nejednu soukromou sbírku nahrávek literatury a mluveného slova.

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Obrázek podcastu Panoptikum starých kriminálních případů

Panoptikum starých kriminálních případů

Panoptikum starých kriminálních případů je první knihou z trilogie Jiřího Marka. Už při prvním vydání (1968) zaujala originálními zápletkami, nostalgickou atmosférou první republiky, světa pánů inspektorů a jejich galérky, ale i osobitým humorem. Příběhy volně vycházejí…

Obrázek podcastu Kolébka

Kolébka

Podobně jako v o mnoho let pozdější a úspěšnější Lucerně, i v Kolébce zasazené na Křivoklátsko hraje roli dávné zvykové právo. K veřejnému potrestání nevěrných žen v kraji sloužila kolébka, na které biřici záletnici přede všemi pohoupali. V Jiráskové komedii se takto ch…

Obrázek podcastu Život: Moje cesta dějinami

Život: Moje cesta dějinami

Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,…

Obrázek podcastu Klapzubova jedenáctka

Klapzubova jedenáctka

Jedinečné zpracování textu Eduarda Basse. Karel Höger knihu pouze neinterpretuje, ale jednotlivé situace často rozehrává v až divadelní výstupy, což režisér Horčička podtrhuje přesně volenými hudebními vstupy a řadou dramatických zvukových ruchů. Původní šestidílná četb…

Obrázek podcastu Postřižiny

Postřižiny

Jeden z nejznámějších románů Bohumila Hrabala vypráví o krásné ženě správce pivovaru, svérázném strýci Pepinovi i o životě na maloměstě v době, kdy docházelo k velkým průmyslovým objevům, kdy probíhala překotná modernizace, kdy se "zkracovaly vzdálenosti i čas". Zkracov…

Obrázek podcastu Příběhy Pata Hobbyho

Příběhy Pata Hobbyho

Pět epizod ze života stárnoucího hollywoodského scénáristy. Už nemá chuť, ani sílu, ani nápady. A přece musí denně bojovat o svoje místo na výsluní.V titulní roli Václav Postránecký.Seriál na motivy výrazně autobiografických povídek Francise Scotta Fitzgeralda o stárnou…