Audiokniha Pozitivní programování mysli

Slavík a růže
Pohádky Oscara Wildea jsou literární klasikou. Zaposlouchejte se do jedné z těch nejznámějších...V režii Jana Bergera účinkují Viktor Preiss, Petr Svojtka, Eduard Cupák, Rudolf Hrušínský I., Ivana Vondrovicová, Miroslav Masopust, Sylva Sequensová.

Nepil: Pět báječných strýčků
Kdo by nechtěl mít báječného strýčka! Malá Minka jich má dokonce pět. Všechno začalo o Vánocích. Pod stromečkem našla Minka lyže a brzy nato vyjela s tatínkem a jeho pěti kamarády na hory.A tam zažila úplně jiná dobrodružství, než čekala… Všechny nevšední příběhy můžete…

100 statečných - Host č. 23 - Michal Jagelka 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Jagelka (moderátor a dabér)

Vekslačka
Když jí bylo třináct, v poválečném Československu byla vyhlášena měnová reforma a Alminu rodinu to zničilo. Doktorská dcerka zvyklá na život ve velké vile se najednou ocitla v maličkém přízemním bytě se dvěma babičkami a špatným kádrovým profilem. Alma ale nebyla holka,…

Míša Kulička
Míša Kulička žije se svou maminkou v jednom krásném lese a jeho největším přáním je poznat svět. Bohužel je tak trochu neposlušný a zapomíná poslouchat svou maminku. Častokrát vymýšlí spousty rošťáren, které se mu následně pořádně vymstí. Jednoho dne se rozhodne vyrazit…

Prima sezóna
Chtěl by žít hořkosladce jako v blues, jenže fotrové a režim jsou proti… Z válečného roku 194* uběhl sotva leden, ale kostelecký septimán Danny Smiřický tuší, že se mu rýsuje povyražení. Z matiky mu sice znovu hrozí reparát, zato na tenora v kapele přímo válí a slohy mě…

Život ve staletích - 16. století
Trochu jiný pohled na historii. Ve svém projektu se historik Vlastimil Vondruška zabývá událostmi i životem minulých staletí. Tentokrát obrátil pozornost k proměně života společnosti v 16. století. Zajímá vás, jaké bylo klima v 16. století či kolik obyvatel žilo v té do…

Čtvrtek: Cesty formana Šejtročka
Oblibu této Čtvrtkovy knížky u malých čtenářů umocnilo její televizní zpracování v kresleném "večerníčkovském" seriálu výtvarníka Zdeňka Milera. Šejtročkovy příhody, určené na rozdíl od nestárnoucího Rumcajse a Cipíska či vodníka Česílka poněkud starším dětem /školáčkům…

Čtvrtek: O víle Amálce
Rozkošnou pohádku Václava Čtvrtka o maličké víle Amálce vydal na 2LP albu 1118 4231-32 Supraphon v roce 1984. V roce 2002 byla nahrávka v nezaměnitelné interpretaci Eduarda Cupáka vydána poprvé digitálně, ale ve zkrácené verzi. Na žádost našich zákazníků vychází tedy ny…

Labyrint svět
Významný český skladatel Jan Hanuš se svými rodiči a sedmi sourozenci prožil obě světové války, tu první jako nejmladší člen i na tehdejší dobu veliké rodiny. Války a následný komunistický režim se nezvratně podepsaly na jeho osobním i rodinném životě. Nevzaly mu však l…

Kirschner, Strakovi,I.a V.: První pomoc 1.
Původní LP 1118 4036 "První pomoc 1" z pera autorů Miloše Kirschnera a Ireny a Vladimíra Strakových v interpretaci Miloše Kirschnera (Spejbl, Hurvínek) a Heleny Štáchové (Mánička) vydal Supraphon v roce 1986 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Vzpomínání v bílém
Vlídné vyprávění o lékařském řemesle "pěšáka" medicíny. Ale také svědectví o době a místě na Šumavě v padesátých letech. Jiří Pejša (*1912) po válce začínal jako obvodní lékař v Železné Rudě. Jeho vzpomínková kniha vás vrátí v čase o téměř sedmdesát let zpátky do šuma…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Ozvěny run
Jejich láska byla zakázaná, ale rezonuje věčností. Když Mia po milované babičce zdědí Birch Thorpe, letní chatu ve Švédsku, čeká ji nelehké rozhodnutí. Snoubenec Charles na ni naléhá, aby dům prodali a koupili si luxusní byt v Londýně. Mia váhá. Když se naskytne přílež…

Dobrý ročník
Literární předloha oblíbeného filmu DOBRÝ ROČNÍK vypráví příběh mladého londýnského finančníka, který dostane šanci začít nový život na vinici v Provence. Max Skinner je jedním z mladých dravých finančníků londýnského City. Pak ale během jednoho dne přijde o lukrativní…

Podfukářská série
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Série O. Henryho příběhů, jejichž hrdiny jsou vykutálení podvodníčci, kteří cestují křížem krážem Amerikou a se střídavým úspěchem provozují své sv…

Nenávist
Neznámý zabiják v Galicii vraždí pracující ženy, které brzy ráno pospíchají do zaměstnání. Nenápadné. Neviditelné. Zničehonic vymazané... V Madridu zatím útočí atentátník na miliardáře a zanechává na zdech jejich rezidencí krátký vzkaz: SMRT BOHATÝM. Dva světy dvou různ…

Pohádky s pejsky, psy a hafany
Věřte nebo nevěřte, ale ani pohádky (zvláště ty moderní), se neobejdou bez našich čtyřnohých miláčků. Ať už jsou malí (Škubánek, Štaflík a Špagetka), střední, (tedy psi Jonatán a Žeryk, Hurvínkůvkamarád), velcí (Hektor a Sultán z Ladovy Chytré kmotry lišky) či dokonce m…

Postranní ulička
Mladý lékař přijíždí na odbornou konferenci do Karlových Varů, kde ho čeká večerní vystoupení před naplněným sálem. Svou nervozitu se rozhodne zmírnit krátkou procházkou po okolí. Ulice cizího města ho zavedou až k jeho okraji a vyhlášeným lesním vyhlídkám, kde se muž n…

Drž mě pevně, miluj mě zlehka
Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Zdislava z Lemberka
Krásná a urozená Zdislava nemá o nápadníky nouzi, ale hledá hluboký vztah založený na opravdové lásce. Její cestu zkříží Havel z Lemberka, který její city opětuje, ovšem jednoho dne bez vysvětlení zmizí. Zdrcená Zdislava nechce věřit, že by Havel zradil její důvěru, ale…

Radůza: Uhlíř, princ a drak
Uhlíř, princ a drak Pohádka plná písniček Námět a scénář, texty písní a hudba, režie: Radůza. Zpívají a hrají: Anna Fialová (princezna Vendulka), Lucie Polišenská (komorná Otylka), Radúz Mácha (princ Kryšpín), Igor Orozovič (uhlíř), Jiří Suchý z Tábora (král a drak), …

Nejhorší učitelé na světě
Myslíte si, že vaši učitelé jsou špatní? Počkejte, až potkáte tuhle partu. text pro distribuce: Vítejte ve Škraloupově škole pro velice nepříjemné děti. Tady jsou učitelé nejhorší sen každého dítěte. Parta děsivých dospělých, ba co hůř, těch nejděsivějších dospělých vůb…

Doyle, Crawford, Middleton: Hrůzostrašné příběhy - Vřeštící lebka
Výbor strašidelných povídek čerpá z textů anglických a amerických autorů 19. století, kdy vzniklo nejvíc skvělých fantastických a hrůzostrašných příběhů. Pro zvukovou verzi byly vybrány ty povídky, jejichž působení je umocněno tajemnými šelesty, skřípěním, vzlykáním, je…

Stále vládne mráz
Čtvrtý případ z pera švédské autorské dvojice je mrazivější než kdy dříve. – Jedné noci nalezne bezdomovkyně Muriel v centru Stockholmu na vyhublé a plačící mladé děvče. Jmenuje se Folami a podobně jako řada podobných dětí sem i ona přišla na vlastní pěst, úplně sama. M…