Obrázek podcastu Výběr pořadů školského rozhlasu pro 1.-5. ročník ZDŠ I.

Výběr pořadů školského rozhlasu pro 1.-5. ročník ZDŠ I.

Původí komplet 0 59 9883-94 "Výběr pořadů školského rozhlasu pro 1.-5.ročník ZDŠ" vydal Supraphon v roce 1970 - nyní tento titul vydáváme poprvé digitálně ve dvou dílech.

Obrázek podcastu Hodná holka

Hodná holka

První případ detektivní kanceláře Veselá pravda. Kdysi býval Lukáš králem detektivek, ale ty časy už jsou pryč. Teď hledá vyhořelý spisovatel způsob, kterým by se mohl vrátit na výsluní. A jak lépe najít ztracenou múzu než během skutečného detektivního pátrání? Jenže ja

Obrázek podcastu Indigové pohádky

Indigové pohádky

Indigové pohádky jsou souborem pohádek, které oslavují lidskou kreativitu, svobodu, individualitu i víru v celek a přesvědčení, že vesmír je dobrý. Jsou třeba i o tom, že každý z nás má ohromnou moc tvořit svůj svět a že k tomu ani nejsou potřeba čáry… Hlavními postavam

Obrázek podcastu Skalní plemeno

Skalní plemeno

Kamenité Posázaví bylo častým těžištěm námětů románů Jana Morávka (1888-1958), českého prozaika, jehož realistické až kronikářské příběhy vyhledávali čtenáři především ve 40. letech 20. století. Autor s blízkou znalostí vylíčil osudy lidí ze sázavského poříčí s jejich z

Obrázek podcastu Život víry 2022/05

Život víry 2022/05

Život víry 2022/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Daniel Zeman, Pavel Kohl a Bohdana Medřická. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Ukrajina: příběhy zoufalství a pomoci Jak čeští křesťané

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Historie mého života

Historie mého života

Italský básník, hudebník, dějepisec, diplomat, alchymista, milovník žen a dobrodruh Giacomo Casanova (1725-1798) po neobyčejně pestrém životě zakotvil v severočeském Duchcově, kde na sklonku života napsal knihu Historie mého života. Naše desítidílná četba na pokračování

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje v prodejně zbraní

Krotitel rizik podnikání zasahuje v prodejně zbraní

Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o rodinný či firemní majetek? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasah

Obrázek podcastu Přiznání

Přiznání

MŮŽE BÝT ROZUM SILNĚJŠÍ NEŽ SRDCE? Když se jednadvacetiletá Auburn Reedová přestěhuje do Dallasu, má pocit, že jí osud neustále hází klacky pod nohy. Jenže ona nepatří k těm, kdo by se hned vzdávali. Štěstí jako by se na ni usmálo teprve ve chvíli, kdy v ateliéru, kam s

Obrázek podcastu Moja čínska dekáda

Moja čínska dekáda

Pavel Dvořák nikdy netúžil precestovať svet. Túžil spoznať Čínu. Ale tak, ako ju pozná málokto! Po štúdiách na čínskej univerzite sa mal vrátiť domov, ale namiesto toho zavolal rodičom, že sa už nevráti. Z malej slovenskej dediny sa presťahoval do dvadsaťsedemmiliónovéh

Obrázek podcastu Wim Hof. Cesta Ledového muže

Wim Hof. Cesta Ledového muže

Jak Wim Hofova metoda přispívá k tomu, abyste trvale zářili zdravím? Současná věda již prokázala, že legendární metoda Wima Hofa založená na práci s dechem, myslí a chladem může opravdu výrazně napomoci k celkovému fyzickému i psychickému zdraví. Dodá nám tolik potřebno

Obrázek podcastu Psí dny

Psí dny

Je vedro. Příšerné vedro. A tlapky osudu jsou nevyzpytatelné… Baculatá Rebeka Voříšková, kterou si spolužáci zvykli vnímat jako „bečku“ a „socku“, musí stůj co stůj přečkat červencová horka. Schovala se proto se všemi XXL mindráky doma na zahrádce – jenže čaromoc prázdn

Obrázek podcastu Anička a cirkus

Anička a cirkus

Cirkus přijel! Anička se hned domluví s kamarádkam ze třídyi, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená – tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s

Obrázek podcastu Vladana a prasopes II

Vladana a prasopes II

Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Vladana pochází z malé planetky Zeměmě (nepovedené kopie naší Země), právě ukončila školu a je tím pádem vlastně dospělá. Má tedy nejvyšší čas zažít nějaké pořádné dobrodružství. Poslechnete

Obrázek podcastu Čtvrtek: O víle Amálce

Čtvrtek: O víle Amálce

Rozkošnou pohádku Václava Čtvrtka o maličké víle Amálce vydal na 2LP albu 1118 4231-32 Supraphon v roce 1984. V roce 2002 byla nahrávka v nezaměnitelné interpretaci Eduarda Cupáka vydána poprvé digitálně, ale ve zkrácené verzi. Na žádost našich zákazníků vychází tedy ny

Obrázek podcastu Jeroným Pražský

Jeroným Pražský

Audiokniha První český filozof a vlastenec Jeroným Pražský je doslova živým ztělesněním jeho životního příběhu. Poskytuje nám jedinečnou možnost k intenzivnímu prožití této epochy dějin i jejího vztahu k současnosti, k otázkám, které žijeme dnes. Jeroným Pražský byl evr

Obrázek podcastu Stopou toulavou

Stopou toulavou

Čtivou a vtipnou formou popisuje nejrůznější příhody i postupnou proměnu vandrácké výbavy. Podařilo se mu zmapovat a přiblížit ten zvláštní, pro mnohé těžko pochopitelný úkaz, kterým je ve světě ojedinělý, téměř sto let starý český a slovenský tramping. Miki Ryvola dopr

Obrázek podcastu Noční hlídka

Noční hlídka

Pravda! Spravedlnost! Svoboda! A vejce natvrdo! Pětadvacátý květen začal pro kapitána Samuela Elánia stejně jako každý jiný den. V jedné ze svých domácích pastí našel lapeného zabijáka z Cechu vrahů, oblékl si čistou uniformu a zamířil do kanceláře plné zaneprázdněných

Obrázek podcastu Lidice - Ležáky /1942-1972/

Lidice - Ležáky /1942-1972/

Dramatické pásmo z veršů Karla Hynka Máchy a Josefa Hory, z Reportáže psané na oprátce Julia Fučíka, z autentických zpráv a hlášení a z vlastních textů sestavil Josef Pávek titul, který vydal Supraphon v roce 1972 a jenž nyní vychází poprvé digitálně. "...Vracíme-li se

Obrázek podcastu Jedna želva za druhou

Jedna želva za druhou

Je v pohodě nebýt v pohodě. Šestnáctiletá Aza se sice jmenuje příjmením stejně jako slavný detektiv, ale přesto neměla vůbec v plánu pátrat po záhadně zmizelém miliardáři, s jehož synem se v dětství přátelila. V sázce je však sto tisíc dolarů a její nejlepší kamarádka D

Obrázek podcastu Střevíce z lýčí

Střevíce z lýčí

"My to máme jednoduché. My víme odkud jsme vzešli, i kdyby Přemysl ty střevíce z lýčí schovati nedal, mezi námi není ani jediného, jehož předek, nebo prapředek by nepocházel z venkova. Jenž by nebyl buď chalupníkem, rolníkem či domkářem, anebo alespoň podruhem, děvečkou

Obrázek podcastu Čtvrtý králův pes

Čtvrtý králův pes

Děj románu zavádí posluchače na přelom 14. a 15. století do doby vlády Václava IV. Do království, kde každý bojuje s každým, se po mnoha letech vrací z Itálie Hynek Tas z Boru, tvrdě vycvičený středověký osobní strážce. Po konfliktu s královským městem Berounem má velmi

Obrázek podcastu Vánoce Smolíka McFiggina

Vánoce Smolíka McFiggina

Výbor z humoristického satirického díla proslulého kanadského spisovatele. Jeho humor je vlídný a hluboce humanistický stejně jako díla spisovatelů, k nímž se autor hlásil- Charlese Dickense a Marka Twaina. Lacock dokázal ve svých povídkách s laskavým úsměvem a někdy i

Obrázek podcastu Bordeří povídačky 2

Bordeří povídačky 2

Kočky, dřeváky a jitrnice, spaste své špejle a duše! Statek borderáka Kubíka se ocitl v obležení rozdováděných štěňat! Časem z nich jistě vyrostou zodpovědná a spolehlivá psiska, ovšem zatím to jsou raraši, před jejichž zoubky není žádné ucho ani čumák v bezpečí. Perou

Obrázek podcastu Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b