Audiokniha Povídky

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Pavouk
Margot je vlečena jako zvíře na porážku… Saga Bauerová již téměř pustila z hlavy děsivou pohlednici, na jejímž rubu ji kdosi podepsaný anagramem informoval o existenci sovětské pistole Makarov s devíti bílými kulkami, z nichž jedna údajně čeká na Joonu Linnu. Nyní, s od…

Zuřivý polibek
Za respekt a moc zaplatili nevinností. Teď dají v sázku své životy… Nicolas Fiorillo přezdívaný Mahárádža a jeho náctiletí nohsledi rychle stoupají na vrchol potravního řetězce neapolské camorry. Nicméně udržet si dobyté území v obležení jiných klanů je těžší, než parta…

Čarovné prstýnky
V pohádce Čarovné prstýnky se vydáme do Jizerských hor, kde se víla Bohdalka zamilovala do prstýnkáře Kuby a kdo ví, jak by to s jejich láskou dopadlo, nebýt kouzla, které v sobě ukrývaly na první pohled obyčejné prstýnky z pouti.Osoby a obsazení: vypravěčka (Gabriela …

Polní žínka Evelínka (1976)
Vodní i lesní žínky vystupují v pohádkách od nepaměti, ale polní žínku si vymyslel až spisovatel, scénárista a milovník rozhlasu František Nepil. Kdo by neměl rád jeho vyprávění, které známe z rozhlasu i jeho knížek? Vždycky je plné laskavosti, osobitého humoru a poetik…

Do posledního dechu
Mělo to být tvé vysněné rande. Ale místo toho jsi obětí… Šaty nasáklé krví, víčka násilně zavřená. Tak vypadá mrtvá dívka v kontejneru. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová je sice na místě nálezu jako první, případ ovšem nespadá do její kompetence. Tento fakt ale Erik…

Vraždy v klášteře
Na Štědrý den roku 1176 jde mnich Maurice hledat bratra Cuthberta, který měl zvonit k modlitbě. Nachází však jeho mrtvé tělo, poznamenané násilím. Královský soudní úředník Barling a jeho asistent Stanton jsou na žádost opata vysláni, aby objasnili okolnosti zločinu. Klá…

Pozitivní leader
Věděli jste, že pozitivní přístup navyšuje produktivitu až o jednu třetinu? Bývalý prezident evropského Microsoftu, Jan Mühlfeit, shrnul své mnohaleté zkušenosti ve vedení lidí do čtyř kroků. Odhalte, jak inspirovat vlastní tým, jak dosáhnout vytyčených výsledků a přito…

100 statečných - Host č. 43 - Nora Fridrichová 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - N. Fridrichová (reportérka a moderátorka České televize)

Bratři Kipové
Dobrodružný detektivní román, jenž Jules Verne napsal na sklonku života. Dramatický příběh dvou nevinně odsouzených námořníků bratří Kipů, kteří jsou za údajnou vraždu kapitána britské lodi, jež se v osmdesátých letech plavila mezi Novým Zélandem a Tasmánií, odsouzeni n…

Percy Jackson - Moře nestvůr
Mytologické bytosti ožívají...Krvelačné nestvůry se bouří...Bohové z Olympu kladou další úkoly..."Po klidném školním roce se na mně valí další problémy. Poslední den školy to začalo! Hodina tělocviku se proměnila ve vybíjenou s lidožravými obry a Grover se dostal do prů…

Agent JFK – Není krve bez ohně
Agent JFK – „Není krve bez ohně“ aneb pokračování největší české fantasy/sci-fi série, tentokrát z „trochu jiné“ bitvy u Slavkova. John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, člen úderného týmu Agentury EF se účastní první mise do jiného časoprostoru. Má to…

Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány
Na hostině pro vrány je mnoho hostí - ale jen pár jich nakonec přežije... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje. Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe. Sedm mocností je po staletích krutých zápasů nuceno žít v tísnivé…

Winterbergova poslední cesta
Takhle o dějinách střední Evropy ještě nikdo nevyprávěl. Cesta vlakem zmizelou zemí po stopách osudové lásky. Jan Kraus je pečovatel a v Berlíně se stará o umírající. Pochází z Vimperku, od roku 1986 žije v Německu. S umírajícími tráví poslední chvíle jejich života. Ně…

Mariňáci II.
Jaderné exploze, guerilová taktika a vemírné bitvy, to je velkolepé završení příběhu vesmírných mariňáků v daleké galaxii. Všichni, kdo je tam poslali, věděli, že jejich šance na přežití jsou nulové. To však pro členy vesmírné pěchoty není důvod, aby si to mysleli taky.…

100 statečných - Host č. 26 - Eva Hanáková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - E. Hanáková (šéfredaktorka tabletového týdeníku Dotyk)

Život víry 2025/02
Život víry 2025/02 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Temná strana Síly Bible jasně mluví o existenci duchovní bytosti jménem Satan či Ďábel. …

Kouzelná chobotnice Krejzy
Alena Vostrá. Původní pohádkový seriál. Krejzy je chobotnice, která baví své sousedy a známé, zbavuje je svými kouzly trápení a starostí a dělá život v moři radostnější a zábavnější. Když chceme něčeho výjimečného dosáhnout, musíme si to umět zasloužit. Podobně tomu je…

Jako bychom dnes zemřít měli
Jako bychom dnes zemřít měli - audiokniha obsahuje strhující příběh podle skutečné události. Autor Miloš Doležal. Čtou David Matásek a Jana Franková. Režie Markéta Jahodová. Je třetí adventní neděle roku 1949. V malém kostelíku v Číhošti na Vysočině se při kázání farář…

Muž bez vlastností
Monumentální román Muž bez vlastností zůstal nedokončen. V tomto díle vytvořil rakouský romanopisec a esejista Robert Musil (1880-1942) ironické deziluzivní panorama moderní společnosti a jejího myšlení, umístěné do prostředí císařské a královské rakousko-uherské monarc…

Červ
Kapitán Marek Wolf se vrací na scénu a tentokrát to nebude mít vůbec jednoduché. V lesích na okraji Bratislavy se začíná odvíjet případ, který nedává smysl ani zkušeným kriminalistům. Z nalezeného těla zůstaly jen kosti – a přesto má oběť na nohou nejnovější model tenis…

Osamělá holubice
Velkolepý román o soumraku amerického Západu. Osamělá holubice Larryho McMurtryho je Pulitzerovou cenou oceněná klasika, milostný příběh, dobrodružství a hraničářský epos, ale také největší román, jaký byl kdy napsán o poslední vzdorující divočině Ameriky. Děj románu se…

Business Risk Buster Intervenes 5
Business Risk Buster Intervenes 5 - audiokniha obsahuje pátý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, Wayne Forester, Lawrence Templeton Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur want…

Mrtvý posel
Královský písař Jiří Adam z Dobronína nalezne u dveří svého domu na Starém Městě pražském těžce raněného muže s ryšavými vlasy. Ještě než zemře, stihne Jiřímu Adamovi prozradit, že se chystá jakési spiknutí. Aby mohlo být jeho pátrání po vrazích úspěšné, rozhodne se Jiř…

50 viet, ktoré vám uľahčia život
Nájsť správne slová, aby sme neurazili, alebo položiť správnu otázku, aby sme neponížili, je skutočné umenie, ktoré nás uchráni pred napätými vzťahmi. Šarmantný spôsob prejavu pri nepríjemnej konverzácii vám dá do ruky zbraň, ktorou protivníka ľahko odzbrojíte. Táto aud…