Audiokniha Poslední Lucemburk

Lesní píseň
Poslechněte si krásnou pohádku nejen na dobrou noc. Podle stejnojmenného pohádkového příběhu Lesji Ukrajinky, romantický pohádkový příběh o nenaplněné lásce napsal pro rozhlas Václav Daněk. Hrají: Vilém Besser, Sylva Sequensová, Vlastimil Zavřel, Věra Kubánková, Valéri…

Hvězdopravec
Princ Bajaja, Potrestaná pýcha - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Houbové čarování
Pohádkový příběh známý i z televizního zpracování se nese ve znamení houbového čarování. Čeká nás paňmáma Houbice a její tři dcery, které každého mládence obloudí a vzápětí promění v houbu. Své o tom vědí i tři bratři - tkalci Blažej, Bohuslav a František, protože skonč…

Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou
Výjimečná příležitost poznat autora slavné Zeměplochy. Terry Pratchett byl jedním z nejzásadnějších autorů fantastiky posledního půlstoletí. Za svůj život dokončil 41 knih, které byly přeloženy do bezmála 40 jazyků, a jeho příběhy ze světa Zeměplochy, Dlouhého vesmíru, …

Poklad ve Stříbrném jezeře
Legendární souboj o mapu k bájnému pokladu. Dobrodružný román, v němž neporazitelný Old Shatterhand s rudým bratrem Vinnetouem bojují o starý indiánský poklad uložený uprostřed Stříbrného jezera. Jedna z nejslavnějších Mayovek z prostředí Divokého západu líčí dramatic…

Zvrácení
Rika byla vždycky poslušná a hodná holka. Ve skrytu duše se však nejednou toužila utrhnout ze řetězu. A vždycky ji to táhlo k bratrovi jejího přítele, Michaelovi, ze kterého jí běhá mráz po zádech. Potom ale jedna osudová noc změní život všem zúčastněným a Rika by měla …

Holan: Noc s Hamletem
Poéma Vladimíra Holana (1905-1980) Noc s Hamletem patří bezesporu mezi vrcholná díla české pozie. Poprvé vyšla knižně v roce 1964, byť byla napsána již v padesátých letech, ale Holan tehdy příliš nevyhovoval politickým poměrům v zemi a tak si tato skladba musela na kniž…

Síla psa
Takhle silný ničí ty slabé. I jeho už má ale v merku mstitel… Přinejmenším od dob Steinbeckova Na východ od ráje se v Americe ví, že když spolu hospodaří dva bratři jako oheň a voda, žije se jim hůř než cizím. Platí to i v roce 1924 v srdci drsné Montany, kdy sourozenců…

Dobrodružství strýčka Eskymáka
Zábřežský rodák Jan Welzl (narozen 1868), známý spíše pod jménem Eskymo Welzl, byl proslulým a tajemným polárním lovcem a zlatokopem. Živil se jako zlatokop, rybář, potulný kramář, a dokonce se načas stal i náčelníkem eskymáckého kmene. V roce 1928 se nakrátko zastavil…

Moli
Historie motýlků, které klavíristé zatracují, protože jim žerou plsť z kladívek. Jsou tu všichni, kteří patří do dějin... - praotec Mol, milostný pár či molí prorok. A nade všemi Pán, majitel klavíru.Výpravu do svébytného světa okřídlených nepřátel nejen klavíristů usku…

Balíček: Psychothriller
POZOR! Otevření na vlastní nebezpečí! Nový psychologický thriller od Sebastiana Fitzeka! Pošťák vás poprosí, abyste převzali balík pro souseda. Souseda, jehož jméno jste nikdy neslyšeli, i když ve vaší malé ulici žijete už roky. Co se asi tak může stát? říkáte si. A vaš…

Záhada na zámku Styles
„Dohlédněte na ni, pane Hastingsi. Moje ubohá Emily. Jsou to žraloci – všichni.“ Třicátník kapitán Hastings se v létě roku 1917 na pozvání přítele Johna Cavendishe ocitá na styleském panství v Essexu, aby zde po propuštění z armády strávil zdravotní dovolenou. V domě pa…

Griša - Bouře a vzdor
Z obyčejné dívky Aliny Starkové se stala světlonoška. Mnozí k ní upínají své naděje – vždyť jen ona jediná dokáže zničit Vrásu stínu, jež odedávna sužuje zemi. Jenže cena, kterou za to platí, je vysoká. Touží žít někde v ústraní s milovaným Malem po boku, místo toho stá…

Inspektorka
Jednoho krásného sobotního rána si občané na náměstí v Nemanicích přišli nakoupit tradiční čerstvé rohlíčky od pekaře Přemysla a jeho ženy Jitky. U jejich stánku se jako obyčejně vytvoří dlouhá fronta spokojených zákazníků. Paní Kraftová však z moci úřední všechny předb…

Teorie vzájemného třesku
Když třeskutou interakci umocní efekt britského přízvuku, i ta nejzapálenější vědkyně může ztratit hlavu pro svého rivala. Nikol je doktorandka v nesnázích. Její výzkumný projekt na Masarykově univerzitě v Brně se zásluhou Alana Parkera řítí do slepé uličky. Zatímco ona…

Všetko, čo som ti nestihol povedať
Urastený tanečník z folklórneho súboru. Šuhaj spod Kremnických vrchov. Slovák ako repa – vybíjaný opaštek, čižmičky a košeľa vyšívaná. Volá sa Jakub Spevák, no nespieva, lebo z jeho hlasu sa často vysmievali, že je teplošský, buzošský alebo zženštilý. A tak klamal a kla…

Případy soudce Ti: Pomsta Bílého tygra
Příběh vypráví o sérii podivných událostí, na jejímž počátku je smrt významného muže. Následují záhady, které se zdají být propojené s legendou o "Bílém tygru ", symbolu pomsty.

Barabizna
Mates a jeho kamarádi mají vlastní youtubový kanál, ale moc lidí jejich videa nesleduje. Pak ale dostanou skvělý nápad – budou se natáčet, jak plní skautské bobříky! To, co zprvu vypadá jako velká legrace, se ale brzy změní v noční můru. Jaká tajemství ukrývá rozpadlý s…

Vládce vzduchu
Desetidílná četba na pokračování z knihy francouzského spisovatele André Laurieho nese hrdý název Vládce vzduchu.Někdejší spolupracovník Julesa Verna se v tomto vyprávění vydal po stopách svého slavného učitele: hrdinové jeho příběhu sestrojí s pomocí tajemného kovu irk…

Úsvit
Spolu se svým mužem přišla vybudovat utopický svět uprostřed čisté přírody. Helena, aspirující lékařka a také manželka ředitele fabriky na umělá vlákna, brzy porodí a její rodinu čeká růžová budoucnost v moderním městě, které vyrůstá v podhůří slovenských Tater. Všechny…

Drž mě pevně, miluj mě zlehka
Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Blízcí
Fotografka Bára se přestěhuje za svým partnerem Igorem na venkov, kde místo klidu narazí na tvrdou realitu. Nepřijetí ze strany jeho přátel a rodiny, v čele s neústupnou a manipulativní matkou Jarkou, ji vrhá do nejistoty. Postrádá starý život, zápasí s tvůrčí krizí a č…

Pohádka o polepšené sani
Jsme sedmihlavá saň a každá hlava má stejné právo. Ale jakmile se přestane diskutovat a za čne se hovořit v heslech, s královstvím to jde z kopce.

Čarodějná země Oz
Dosti zvláštní trojice kamarádů, kluk Tipet, Honza Dýně a dřevěná Koza, se vydávají do hlavního Smaragdového města čarodějné země Oz. Chtějí ho ochránit před nájezdem dívčí armády. Té sice velí rázná Bimbam, ale v pozadí všech zlostných snah se ukrývá mocichtivá čaroděj…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…