Povídání o pejskovi a kočičce
Kompletní znění klasických pohádek v podání herců z Dejvického divadla. To bylo tenkrát, když spolu pejsek a kočička hospodařili a chtěli všechno dělat tak, jak to dělají velcí lidé: umývat špinavou podlahu, péci dort, chodit v neděli na procházku, psát dopis nebo hrát …

Čtvrtek: Cesty formana Šejtročka
Oblibu této Čtvrtkovy knížky u malých čtenářů umocnilo její televizní zpracování v kresleném "večerníčkovském" seriálu výtvarníka Zdeňka Milera. Šejtročkovy příhody, určené na rozdíl od nestárnoucího Rumcajse a Cipíska či vodníka Česílka poněkud starším dětem /školáčkům…

Komteska a Koloděj
Třikrát se Matouš vypraví do Sirotčí tvrze, aby splnil tři úkoly, které mu uloží bratři zasněné komtesy Magdalenky. Jestlipak se mu je podaří splnit?Jak to všechno nakonec dopadne? Pohádku napsal Karel Šiktanc. V režii Karla Weinlicha účinkují: František Němec, Ivan Tro…

Rapl z Bartolomějský
A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo…

Bez hanby o ohanbí
Bez hanby o ohanbí je audiokniha, ktorá vysvetľuje všetko, čo ste chceli vedieť o vagíne, ale neodvážili ste sa opýtať. Autorky, lekárky Ellen Stokken Dahl a Nina Brochman, vás s humorom, vedeckými znalosťami a bez servítky prevedú fascinujúcim svetom ženských pohlavnýc…

Ťažké časy v Číne
Pavel Dvořák berie poslucháča naspäť do Číny, tentokrát však v období, kedy cudzinci neboli v krajine vítaní. Druhá autorova audiokniha je o hľadaní domova, o ceste za poznaním komplikovanej krajiny, ako aj o pochopení sveta v čase krízy. Hoci autor na svoju prvotinu na…

Duchovní detox: Cesta k probuzení
V této audioknize představuje Oliver Niño, renomovaný energetický léčitel a odborník na duchovní aktivaci, inovativní energetický detoxikační program Spiritual Activator, který vám pomůže eliminovat energetické bloky, jež vám brání v dosažení a udržení stavu maximálního…

Tajuplná vražda. Případ Leopolda Hilsnera
Třináctidílná četba na pokračování mapuje dosavadní poznatky o procesu s Židem Leopoldem Hilsnerem, který byl obviněn z rituální vraždy křesťanky Anežky Hrůzové. Kniha v roce svého vydání 1994 přinesla úhrn dosavadních znalostí o hilsneriádě a řadu nových fakt, a zárove…

Jak se stát milionářem za minimum práce aneb 16 důvodů proč investovat do nemovitostí
Kniha Jak se stát milionářem za minimum práce s podtitulem 16 důvodů, proč se vyplatí investovat do nemovitostí je nezbytným základem k pochopení a vstupní branou na cestě k úspěšnému investování do nemovitostí a finanční svobodě. Kolem investování koluje řada mýtů a po…

Znamení vlka
Česká paranormální romance překonávající vše, co u nás v tomto subžánru, a to nejen jako audiokniha. Autorka M. T. Majar uvádí první díl úspěšné série Vlci se samostatnými příběhy… Tori věděla, že není obyčejná. Ale tohle netušila. Stačilo jedno kousnutí. Slovo „vlkodl…

Objížďka
V hořké komedii o transportu politického vězně do vyšetřovací vazby ve společnosti estébáků využil autor vlastní zážitky z komunistických kriminálů. V hlavní roli Ladislav Mrkvička.Dva důstojníci STB eskortují politického vězně z pracovního tábora do vyšetřovací vazby. …

Pokrevní pouta
Jak chytit vraha, který nezanechává stopy? Žena zabitá jediným přesným bodnutím do srdce – na první pohled to vypadá jako loupežné přepadení, které se zvrtlo. Kdo by plánovaně vraždil starostlivou a bezúhonnou sociální pracovnici? Ale inspektorce Kim Stoneové na téhle s…

Zinnerová: Růžička a duhový princ
Dramatizace původní pohádky Markéty Zinnerové v interpretaci Svatopluka Beneše, Miroslava Moravce, Hany Maciuchové, Slávky Budínové,Luďka Munzara a dalších

Život víry 2020/1
Život víry 2020/1 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Ludmila Hojková, Lenka Malinová, Štěpán Matuška a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Reinhard Bonnke – evangelista…

Ač je to k nevíře, strašidla jsou z talíře
V téhle pohádce, která je víc pohádkovým muzikálem a kterou možná znáte i z televizního zpracování, se všechno točí kolem strašidel, polévek, kouzelného flašinetu a začarované Lesněnky.Hrají: Vladimír Hrubý, Věra Kubánková, Zdeněk Kutil, Miroslava Hozová, Jan Kanyza a d…

Atuánské hrobky
Pokračování kultovní fantasy série o Zeměmoří, světě čarodějů, tajemství a magie. Děvčátko Tenar připravili v útlém věku o rodinu a domov, dali jí jméno Arha, Pozřená. Jako velekněžka, zasvěcená starodávným, bezejmenným silám země, musí přebývat v Místě hrobek v atuánsk…

Obrázky z domova
Jednou z největších osobností české moderní literatury je bezesporu Karel Čapek. Opět si to lze ověřit poslechem jeho Obrázků z domova. Také zde se ukazuje Čapkův pozorovací talent a jedinečné literární mistrovství. I v nejdrobnějších literárních útvarech umí plasticky,…

Pohádky z lesa
V dutině starého dubu žije šťastná datlí rodinka – rodiče a jejich čtyři čerstvě vylíhnutá ptáčátka. Tatínek s maminkou léčí přes den stromy v lese a shánějí potravu. Každý večer přinášejí svým dětem kromě pochoutek i jednu pohádku, kterou jim za odměnu vyprávěly vyléče…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Jak si správně přát
Utvářet si svůj život tak, aby člověk dostal ve správnou chvíli to, co právě potřebuje – partnera, auto, bydlení – kdo by to nechtěl! Pierre Franckh nám na základě 7 praktických pravidel ukazuje, že se tato přání mohou stát skutečností a že každý může získat schopnost d…

O divém muži a o světýlkách. Pohádky ze Šumavy III
Původní audio kazeta SU 5046-4 811 "O divém muži a o světýlkách. Pohádky ze Šumavy III" vyšla v Supraphonu v roce 1995; později, v roce 2002, byly některé pohádky ve zkrácené formě vydány na CD titulu SU 5394-2 "Pohádky o vodnících, rusalkách a divém muži ", Kompletně a…

Zikmund Lucemburský
Tajné vzpomínky, sepsané po vzoru císaře Karla, mého milovaného otce Závěrečný díl Lucemburské pentalogie přináší zápisky ze života posledního Lucemburka na českém trůnu – Zikmunda. Jestliže Václavova vláda, i jeho osoba bývají posuzovány s rozpaky, v případě Zikmunda b…

Vánoční koleda
Silný příběh o tom, že na změnu není nikdy pozdě. Vánoční koleda je povídka o zázraku a o naději starší než 170 let. Dokážou vánoční svátky změnit i toho nejzkaženějšího člověka? Pan Skrblíř je starý, hamižný muž. Nenávidí lidi a Vánoce jsou pro něj ztráta času a peněz…