Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Poslední aristokratka

Audiokniha Poslední aristokratka

Délka:

6 hod 31 min

Čte:

Veronika Kubařová

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu I v nemoci si buď přítelem

I v nemoci si buď přítelem

Většina z nás se umí dobře postarat o své blízké, když mají problémy nebo zdravotní obtíže, zároveň se však v takové situaci neumí dobře postarat o sebe. Být sám sobě v nemoci přítelem neznamená, že bychom měli být sami sobě lékařem. Vyžaduje to však, abychom si dokázal

Obrázek podcastu Zaměřte svou pozornost

Zaměřte svou pozornost

Každý z nás má k dispozici 168 hodin týdně, ale to nám nestačí, nebo ano? Práce pohlcuje téměř veškerý náš čas – lidé v mnoha profesích a ve vedoucích funkcích v ní tráví 70 i více hodin týdně. Přesto pochybujeme o své produktivitě. Zároveň přicházíme o drahocenný čas,

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti pro malé děti

Staré řecké báje a pověsti pro malé děti

Zkrácené verze nejznámějších řeckých pověstí přepsaných do jazyka srozumitelného dětem raného školního věku. Hrdinové starých řeckých bájí a pověstí byli hrdí, silní a stateční, ale také lstiví, závistiví a zákeřní. Vládli jim bohové z Olympu - a ti také byli spravedliv

Obrázek podcastu Trouble...

Trouble...

Five friends. One Prague pub. A lifetime of conversations shaped by history. They met as young men in the late 1960s students with dreams, ambitions, and endless debates over cards and drinks. What began as casual gatherings soon became a ritual: a place to talk about l

Obrázek podcastu May: Old Shatterhand

May: Old Shatterhand

Původní 2LP album 11 0252-1 vydané Supraphonem v roce 1988 bylo vydáno poprvé na CD ve zkrácené formě (SU 5097-2) - nyní vychází digitálně 1:1 i s původním obalem.

Obrázek podcastu Utiekol som z Osvienčimu

Utiekol som z Osvienčimu

7. apríla 1944 sa v koncentračnom tábore v Brezinke, ktorý bol súčasťou koncentračného a vyhladzovacieho tábora Osvienčim, rozzvučali poplašné sirény. Ohlasovali útek dvoch väzňov. Tento hrdinský čin sa ako jedným z mála podaril dvom slovenským židovským väzňom Rudolfov

Obrázek podcastu Všímavost a soucit se sebou

Všímavost a soucit se sebou

Soucit k sobě vede ke štěstí. Poutavá kniha pro odborníky i laiky o podstatě a metodách všímavosti jakožto cestě ke zdraví, štěstí, a soucitu k nám samým i všem živým bytostem. Cesta za poznáním sebe sama je tím nejúžasnějším dobrodružstvím. Kanonické texty nejvyš-šíh

Obrázek podcastu …stačilo jen říct Jáchymov

…stačilo jen říct Jáchymov

Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí

Obrázek podcastu Tentokrát CEFR - A1, anglicky-slovensky

Tentokrát CEFR - A1, anglicky-slovensky

Tentokrát CEFR – A1, anglicky-slovensky je unikátna audiokniha vytvorená na základe zoznamu slov The Oxford 3000 – CEFR A1. Obsahuje 900 najdôležitejších anglických slov potrebných na zvládnutie úrovne A1 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (CEFR).

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Lipová alej

Lipová alej

Kniha vyšla poprvé v roce 1985 jako výsledek dlouholeté spolupráce s rozhlasovým pořadem Dobré jitro. František Nepil v něm vyprávěl svým charakteristickým hlasovým projevem v rozhlasových pořadech celé soubory fejetonů. Jeden z cyklu tvořily úvahy o vztahu k domovu, ro

Obrázek podcastu Umenie vojny

Umenie vojny

Audiokniha Umenie vojny - sa dotýka takmer všetkých vojenských teórií, akými je stratégia, psychológia, meteorológia, topografia, ale aj politika, ekonómia, história či filozofia. Je to len pár tisíc slov, ale dajú sa aplikovať v modernom svete na všetky stratégie. Dnes

Obrázek podcastu 10. Polština - cestovní konverzace

10. Polština - cestovní konverzace

10. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Obrázek podcastu Achilleus

Achilleus

Cesta k hodnotám lásky a hrdinství. Významný český filozof překládá a interpretuje příběh antického hrdiny z Homérovy Iliady. Překlad doplnil svými komentáři o Achilleových osudech. „Chci vyprávět vám všem, co kdysi stalo se, když Achilleus se zle, ba vztekle rozhněval

Obrázek podcastu Jak nasytit planetu

Jak nasytit planetu

Renomovaný vědec Václav Smil nabízí střízlivý, na faktech postavený pohled na globální potravinové systémy. Ukazuje, že svět sice produkuje dost kalorií, ale selhává v jejich distribuci a omezení plýtvání. Věnuje se dopadům živočišné výroby, limitům ekologického zeměděl

Obrázek podcastu Kapitán Polární hvězdy

Kapitán Polární hvězdy

Také se domníváte, že Arthur Conan Doyle = příběhy Sherlocka Holmese, a nic víc? A přece Doyle napsal několik desítek knih - románů, povídkových sbírek, ba i básní. Kapitán Polární hvězdy - příběh velrybářské lodi uvězněné v ledu arktického moře, napovídá, že jde o pří

Obrázek podcastu Jen se nesmířit s ničím, co je nespravedlivé

Jen se nesmířit s ničím, co je nespravedlivé

Zvukový portrét novináře, publicisty a rozhlasového reportéra dr. Franty Kocourka, který zemřel v Osvětimi 13. 5. 1942. Z archivních záznamů a dochovaných textů, z nichž mj. plyne, že dr. Kocourek se neváhal přít ani s německou cenzurou, připravil Tomáš Černý. Spoluprac

Obrázek podcastu Ussurijským krajem

Ussurijským krajem

První část slavné dilogie (která pokračuje románem Děrsu Uzala) vypráví o dvou expedicích, jež v letech 1902 a 1906 podnikl ruský cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Již během první výpravy se autor seznámil s domorodým lovcem a stopařem Děrsuem z rodu Uzala. Oba

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Zlovůle

Zlovůle

Vězeň odsouzený na doživotí za vraždu dvou dívek se rozhodne policii ukázat, kam skryl nikdy nenalezené tělo třetí oběti. Připravená prověrka na místě se však zvrtne a vrah za dramatických okolností uprchne. Wisting i jeho kolega Stiller z oddělení dlouhodobě nevyřešený

Obrázek podcastu Labyrint bolesti

Labyrint bolesti

Ačkoli to nemusí být jasné na první pohled, bolest má v našem životě užitečnou a smysluplnou roli – upozorňuje na to, že se v těle něco děje. Problém nastává, když se mění v chronickou nemoc. Renomovaný fyzioterapeut Pavel Kolář rozebírá fenomén bolesti z nečekaných úhl

Obrázek podcastu Sherlock Holmes 3: Pes rodu Baskervillovcov

Sherlock Holmes 3: Pes rodu Baskervillovcov

Legenda o pekelnom psovi, ktorý z pomsty prenasleduje potomkov rodiny Baskervillovcov, sa v Londýne zdá Watsonovi strašidelná a Holmesovi veľmi zaujímavá, najmä v súvislosti s osudom nebohého sira Charlesa Baskervilla. Na zámku Baskerville, v pochmúrnom kraji plnom zrad

Obrázek podcastu Ryba viděná

Ryba viděná

Povídka Ryba viděná z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.