Obrázek podcastu Posel hydrometeorologického ústavu

Audiokniha Posel hydrometeorologického ústavu

Délka:

36 min

Čte:

Oldřich Červinka

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Loď s otroky

Loď s otroky

Populární žurnalista Josef Klíma napsal detektivní román o investigativním novináři, který odhaluje skrytá tajemství politiky. Román je zrcadlem české společnosti po sametové revoluci, kdy se teprve formují pravidla demokracie a tržní mechanismy. Investigativní novinář,…

Obrázek podcastu Pískací kornoutek

Pískací kornoutek

Legendární pohádky pro nejmenší lidičky. Oblíbená dětská knížka se spoustou veselých a milých příběhů s originální zápletkou, které zvednou náladu a pohladí na duši nejen před usnutím. Nejmilovanější dětská kniha plná pohádek a bajek pro nejmenší děti, které vás pobav…

Obrázek podcastu Život je boží

Život je boží

Filip je mladý, začínající učitel. Bydlí v moderním, dvoupokojovém bytě na kraji malého města se svým psem Aronem. Před nedávnem se s ním rozešla přítelkyně Eliška. Naštěstí odjela na letní brigádu do Anglie. Je těžké zapomenout na někoho, koho milujete. Dokáže to Filip…

Obrázek podcastu Fata Morgana

Fata Morgana

Je 7. prosince 1941 a Fata Morgana je starý prorezlý parník, který snad kdysi byl schopen přeplout Atlantik. Za mírových dob by nikoho ani nenapadlo s ním podobnou plavbu podnikat. Teď ale všichni jeho cestující, přesněji uprchlíci z nejrůznějších koutů Evropy, netrpěli…

Obrázek podcastu Život víry 2020/1

Život víry 2020/1

Život víry 2020/1 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Ludmila Hojková, Lenka Malinová, Štěpán Matuška a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Reinhard Bonnke – evangelista…

Obrázek podcastu Morový testament

Morový testament

Žádní svědci, žádné stopy. Nitky vedou hluboko do minulosti až do samotné Bologni. Morový testament je dalším z titulů ze série historika a spisovatele Vlastimila Vondrušky Hříšní lidé Království českého. Posluchače zavede vyšetřování vraždy až do Itálie. Italský stud…

Obrázek podcastu Tajemná řásnovka

Tajemná řásnovka

Věčné hádky rodičů jsou pro čestného, citlivého Jindru Sochora k nevydržení, a tak uteče z domova. Objeví přitom tajemnou čtvrť Řásnovka a partu hochů. Společné se pustí do hledání klubovny a založí Stráž Řásnovky. To pravé dobrodružství začíná, když je osloví Tonda Men…

Obrázek podcastu T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách

T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách

Ať se mu položí kterákoliv otázka, řekne poctivě a otevřeně, co v té věci má na mysli. Ne z potřeby svěřovat se, ale z naprsoté potřeby nelhat, nekličkovat, nezamlčovat, nevytáčet se. Není to ani nadbytečná důvěřivost k lidem; je to prostě vnitřní zákon pravdy a přítomn…

Obrázek podcastu Noc v Čechách

Noc v Čechách

Jana Hlaváčová, Luděk Munzar a Ivan Trojan v komorní historické hře ze života francouzsko-švýcarské spisovatelky Anne Louise Germaine de Staël-Holstein, které Napoleon zakázal pobyt v okruhu 400 mil od Paříže.Epizoda ze života spisovatelky madame de Stäel. Ta prchá, sle…

Obrázek podcastu Není moře jako moře

Není moře jako moře

Maminka, v podání Pavly Tomicové, najde starý deník dcery Helenky z doby, kdy byla ještě malá. Ví, že by sice neměla, ale nedá jí to a začte se do něj. Dceřiny zápisky z rodinné dovolené v Polsku vyvolávají i její vzpomínky na doby, kdy jezdila do Polska jako malá holka…

Obrázek podcastu Absurdity

Absurdity

Příběh o generaci, která se narodila po druhé světové válce, do základní školy chodila v padesátých letech, slasti šedesátých let si užila na vysoké škole a s nástupem normalizace nastupovala základní vojenskou školu a první zaměstnání. Na vrcholu kariéry byla koncem os…

Obrázek podcastu Mateří doušky z Kytice K. J. Erbena

Mateří doušky z Kytice K. J. Erbena

Původní EP album 0 39 9855 vydal Supraphon v roce 1969 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu O panáčkovi Bomiňovi a panence Palele

O panáčkovi Bomiňovi a panence Palele

Kdo jsou Bomiňa a Palele? Ohnivý panáček, který podpaluje a udržuje oheň v kamnech, a upopelená panenka s nařasenou sukní, která se zase stará, aby se z každé nežádoucí jiskřičky stalo jen smítko popela. Spolu hospodaří nejprve u babičky, co cinká svou omrzlou patičkou …

Obrázek podcastu Moudrost koní

Moudrost koní

Všechno, co v životě opravdu potřebujete znát, se můžete naučit od koní. „Před koňmi nic neskryjete, mají vůči nám takovou úroveň citlivosti, jakou nemáme ani jeden pro druhého,“ říká zaříkávač koní a kouč Grant Golliher. Během své dlouholeté zkušenosti s prací s koňmi …

Obrázek podcastu Panský dům a jeho dcery

Panský dům a jeho dcery

Marie a Paul Melzerovi si užívají rodinného života, ale jejich štěstí netrvá dlouho. Vypukla první světová válka a muži narukují na frontu. Paul jako dědic průmyslnické rodiny je zpočátku zproštěn vojenské povinnosti, neboť je potřebný doma jako odborník v továrně. Jenž…

Obrázek podcastu Středa nám chutná

Středa nám chutná

Super pořádek není zárukou štěstí. Pohádkový příběh o holčičce, které rostou na hlavě jablka. Odehrává se v dětském domově Slunečnice, plném pohody, kterou vytváří ředitelka Pralinka. Po jejím onemocnění však nastupuje ředitel, který nemá pro volnost a svobodu pochopen…

Obrázek podcastu A Midsummer Night's Dream

A Midsummer Night's Dream

Audiokniha A Midsummer Night's Dream namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Theseus of Athens is looking forward to his wedding to Hippolyta, Queen of the Amazons. But two other youngcouples are not so happy: Hermia wants to marry…

Obrázek podcastu Původ slz

Původ slz

Nejnovější román Jeana-Paula Duboise, laureáta prestižní literární ceny Goncourt, přináší nevšední téma: hrdina Paul vstřelí dvě kulky do hlavy svého otce – ovšem v době, kdy už jeho zploditel byl dva týdny po smrti… Soud provinilému nařídí roční psychoterapii. Román Pů…

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 1101-1150

Toulky českou minulostí 1101-1150

Oblíbený seriál pořadů Českého rozhlasu od roku 1995 v režii Jaromíra Ostrého tentokrát na počátku novodobých dějin s T.G. Masarykem.

Obrázek podcastu Proč nepožádali Evanse?

Proč nepožádali Evanse?

„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

Obrázek podcastu Studna světců

Studna světců

Průzračně prostý příběh z irského venkova je podobenstvím o vnitřní slepotě i lidské pošetilosti. Voda ze zázračné studny nakrátko vrátí zrak dvěma slepým manželům. Konečně mohou porovnat realitu s představami, které si udělali o světě i sami o sobě.Jako zdroj Synge ve …

Obrázek podcastu Moje teta, tvoje teta

Moje teta, tvoje teta

Netrpělivě očekávaný závěrečný díl špionážního thrilleru Kamila Pešťáka právě přichází. Když v roce 2020 vyšla první část zvukové verze chystané tetralogie KDYŽ SE KRUH UZAVŘEL, vzbudila u posluchačů obrovský ohlas. Tajemný příběh, odehrávající se v Dolomitech a v zápa…

Obrázek podcastu Ostrov doktora Moreaua

Ostrov doktora Moreaua

Zvíře v člověku – člověk ve zvířeti. Jeden z prvních románů dnes už klasického žánru vědecko - fantastické literatury varuje před důsledky experimentů se zvířaty a před zneužitím vědy. Vědecko - fantastický román s prvky hororu nese významné morální a filozofické posels…

Obrázek podcastu Píseň písní

Píseň písní

Otevřít tuto sbírku milostných veršů je jako projít se rozkvetlou zahradou. Čtou Magdaléna Borová, Tomáš Weber a Martina Viktorie Kopecká. Píseň písní. Otevřít tuto sbírku milostných veršů je jako projít se rozkvetlou zahradou. Osvěžit se granátovými jablky, vínem, mede…

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…