Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Popol všetkých zarovná

Audiokniha Popol všetkých zarovná

Délka:

18 hod 16 min

Čte:

Marián Geišberg

Vydavatel:

Publixing

Jazyk:

Slovensky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Navždy buď mou vévodkyní

Navždy buď mou vévodkyní

Lord Lysander Blackstone, příkrý vévoda z Montcroixu, usiluje o jediné: znásobit své už tak značné jmění. V životě se setkal s nejednou zradou, a proto drží emoce hluboko pohřbené. Když se však zdá, že by jeho pověst bezcitného člověka mohla ohrozit novou obchodní dohod

Obrázek podcastu Překážka jako cesta

Překážka jako cesta

Pokud se cítíte frustrovaní, demoralizovaní nebo uvízlí ve vyjetých kolejích, tato kniha vám může pomoci proměnit vaše problémy v životní příležitosti. RYAN HOLIDAY čerpá ze stoické filosofie a ukazuje nám, že to, co blokuje naši cestu, ve skutečnosti otevírá cestu novo

Obrázek podcastu Netvor

Netvor

Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se

Obrázek podcastu Politická filozofie

Politická filozofie

Co je to politika a kdy, kde a za jakých podmínek je možná? Má nebo nemá vliv na politiku moje právo volit politické představitele? A kdo je to vůbec občan? To je malý výběr z otázek, které ve vzdělávacím cyklu Politická filozofie zodpoví doc. Štěpán Holub z Katolické t

Obrázek podcastu Uč jako umělec

Uč jako umělec

Co takhle proměnit školní třídu v dílnu plnou radosti a spojit vzdělávání s pozitivními emocemi? Kdo to může udělat? Zejména vy, učitelé, a dokonce i vy, rodiče! O reformě školství se bude debatovat ještě roky, ale do moderní výuky se můžete pustit i bez ní. Třeba hned

Obrázek podcastu Prahou staletí (2). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Prahou staletí (2). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 3051 vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: První dvoudeskové album reportážních procházek předhistorickou Prahou, které vydal Supraphon v roce 1981, se setkalo s velkým ohlasem. Naplnilo totiž boha

Obrázek podcastu Marjánka

Marjánka

Původní rozhlasová pohádka Markéty Zinnerové, známá také z televizní podoby pod názvem Čertova nevěsta.Osoby a obsazení: teta Moutelíková (Libuše Havelková), Marjánka (Miroslava Hozová), Vincek (Miroslav Masopust), Kuba, ženich (Oldřich Vízner), hrnčířka (Věra Laňková),

Obrázek podcastu Eliška Krásnohorská: Pohádky

Eliška Krásnohorská: Pohádky

Eliška Krásnohorská – česká spisovatelka a bojovnice za práva žen je známá hlavně svými romány, básněmi a librety k operám, ale v její pozdější tvorbě převažovala tvorba pro děti. V tehdejší době šlo vlastně ještě o neznámý fenomén – původní česká četba určená těm nejme

Obrázek podcastu S Hupem a Hopem po sedmi mořích

S Hupem a Hopem po sedmi mořích

Zažijte dobrodružnou plavbu při poslechu pohádkového seriálu S Hupem a Hopem po sedmi mořích. Posádce velí kapitán Velryba, asistuje mu kormidelník Rybička, dále je tu jeden plavčík, kuchař, dvanáct námořníků a dva veselí opičáci Hup a Hop, které nejprve zachrání kormid

Obrázek podcastu Dášeňka čili život štěněte

Dášeňka čili život štěněte

{'cs': 'Když se to narodilo, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anižto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že to je psisko, a protože jsme si přáli mít psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka…\n\nObjevujte svět s Dášeňkou, kt

Obrázek podcastu Odysseia

Odysseia

Dramatizovaná četba na pokračování ze slavného Homérova eposu. Z překladu Vladimíra Šrámka připravili Jan a Jaroslava Strejčkovi. Režie: Jiří Horčička.Účinkují Vladimír Ráž, Eduard Cupák, Petr Svojtka, Miloš Nedbal, Věra Kubánková, Věra Galatíková, Blanka Bohdanová, Růž

Obrázek podcastu Není to tebou

Není to tebou

Odhalte narcisty a ochraňte se před nimi. Není vždy snadné poznat, že jste se ocitli ve spárech vlivu narcisty. Jeden den vás okouzlí svým sebevědomím a charismatem, druhý den přijde gaslighting a útok na vaše sebevědomí a vy se jen ptáte: Bylo vůbec možné udělat něco j

Obrázek podcastu Poslední běh o život

Poslední běh o život

Humorně laděné sci-fi o světě zabydleném roboty, kteří chovají poslední zbytky lidí ve stájích pro dostihy.Účinkují Jan Novotný, Ivan Řezáč, Petr Kostka, Helena Friedrichová, Svatopluk Matyáš, Ilja Racek, Karel Pospíšil, Petr Nárožný a další. Režie: Ivan Chrz.

Obrázek podcastu Muži jsou vinni?

Muži jsou vinni?

Proč je žena někdy považovaná za bytost druhé kategorie a kdy v historii jí byla stříbrná příčka přisouzená? Jak tuto situaci narovnat, tak aby se neodrážela nejen v pracovních, ale i osobních vztazích? Jak budovat zdravé a šťastné soužití a umět zvládat problémy, které

Obrázek podcastu Zhoř: Učedník kouzelníka Čáryfuka

Zhoř: Učedník kouzelníka Čáryfuka

Za starých časů panoval v Čechách král, no - jakpak se jmenoval? K jeho dvoru patřil také kouzelník Čáryfuk...Po večerech si dělal Čáryfuk sám sobě kouzla pro radost. Když se mu chtělo spát, proměnil svůj starý střevíc v krásnou bílou postel. Lehl si a proměnil pak druh

Obrázek podcastu Košlerová: Pohádky ze ZOO

Košlerová: Pohádky ze ZOO

Herci, kteří byli kmotry mláďat, narozených v pražské ZOO, nahrávají příběhy o svých kmotřencích nazvané Pohádky ze ZOO. První posluchačkou je malá gorilka Moja. Aby neplakala, každý po svémjí vyprávějí Aňa Geislerová, Marek Eben, Veronika Žilková, Tomáš Töpfer, Květa F

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Hašek: Ze světa zvířat

Hašek: Ze světa zvířat

Ze svého působení v redakci časopisu Svět zvířat vytěžil Jaroslav Hašek několik povídek, v nichž hlavními hrdiny jsou ježek, slepice, nebo jezevčík. Na osudu svých zvířecích hrdinů v absurdní komické nadsázce ukazuje Hašek vtipně a s lehkostí směšnost lidských vlastnost

Obrázek podcastu Zaparkuj a jeď - po dráze olomoucko-pražské

Zaparkuj a jeď - po dráze olomoucko-pražské

Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z

Obrázek podcastu Madynka

Madynka

Madynka, trochu nezkrotná, ale velmi podnikavá holčička, srší nápady, které hned uskutečňuje především pro sestřičku Lízu. Obě žijí s rodiči na švédském venkově, kde je na její nápady spousta skvělých příležitostí. Ovšem ne vždycky Madynčiny vynalézavé hry dopadnou podl

Obrázek podcastu Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka I.

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka I.

Josef Švejk, slavný hrdina románu Jaroslava Haška, představuje v našem životě téměř mýtus. Švejkovství je ve světě mnohdy považováno za výraz české národní povahy. Generace čtenářů znají zpaměti celé pasáže z této proslulé knihy. Tak, jako je spojen obraz Švejka s obráz

Obrázek podcastu Škola Humoru

Škola Humoru

Autor procestoval – většinou pěšky – celou rakousko-uherskou monarchii i část Německa a své zkušenosti a dojmy uplatňoval ve svých povídkách. Nejlépe se mu dařily humoresky a satiry, v nich zesměšňoval české i cizí maloměšťáctví, ale dokázal si v řadě z nich utahovat sá

Obrázek podcastu Sbohem, armádo!

Sbohem, armádo!

Lze najít za válečné vřavy skutečnou lásku? Milostný příběh amerického sanitního dobrovolníka a anglické ošetřovatelky odehrávající se na italské frontě během první světové války. Válečný román uchvacující další a další generace čtenářů. Velká válka zasáhla nejen Evr

Obrázek podcastu Mistrovství

Mistrovství

Jestliže se všichni rodíme v podstatě se stejným mozkem, s víceméně stejnou konfigurací a kapacitou pro dosažení mistrovství, proč v celé historii skutečně vynikl a realizoval tuto potenciální schopnost jen omezený počet lidí? Z praktického hlediska je to pro nás ta nej

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární