Audiokniha Popol všetkých zarovná

Lada: Nejlepší pohádky Josefa Lady
Malíř Josef Lada byl nejenom ilustrátorem, ale také spisovatelem pohádek, které, právě tak jako jeho obrázky, patří ke zlatému fondu tvorby pro děti. Z archivu Supraphonu jsme vybrali čtyři zdramatizované příběhy z jeho knih nejznámějších. V našem výběru se kocour Mikeš…

To byl jen vtip… - Průvodce moderní sebeobranou proti shazování zesměšňování a manipulaci
Zažíváte narážky nebo nevhodné „vtipy“, ale vtipná odpověď vás napadne až po deseti minutách? Cítíte, že některé situace vás svazují a nutí mlčet, i když byste se chtěli ozvat? Máte někdy pocit, že vás neviditelná síť očekávání a stereotypů brzdí v rozletu? Pak je tahle…

Je...je...ještě jednou Pitkin
Milan Pitkin známý komik, kterého budou posluchači znát především z velmi úspěšných Mládkových televizních pořadů Čundrcountry show a Country estráda vypráví vtipné historky. Celkem šest povídek střídají hudební mezihry v podání Ivana Mládka. V povídkách účinkují kromě …

Posel hydrometeorologického ústavu, To jeli dva ve vlaku
To jeli dva ve vlaku už svým názvem připomíná začátek nějakého vtipu. Na té hříčce je znát, že jsem byl venkovským učitelem a že jsem miloval Fráňu Šrámka a Karla Čapka. Nejvíc vás asi potěší dva herci, kteří tu zanechali stopu svých hlasů: Bohuš Záhorský a Rudolf Deyl …

Valard & příhoda s Havranářem
Prequel k české kultovní fantasy Valard & Vejce na draka. Opět se hlavní hrdinové ocitnou v rýži, ale tentokrát i vinou Havranáře a jeho mimořádně vulgárního ptáka. Krátký příběh nabitý akcí, humorem a absurdnem tak, jak jsme u tvorby Jana Marvela Horna zvyklí. A navíc …

Kde spí lufťáci
Protože luftu, přesněji čerstvého vzduchu, je ve městě proklatě málo, zavede vás oblíbená česká autorka na hory, k rybníku, k moři… A spát se bude všemožně – pod širákem, ve stanu, horské boudě, na chatě či chalupě, ale i pohodlně v hotelu a penziónu. A protože jsou chv…

Jak zahnat stesk
Poplach u zvířecího zásahového komanda lesních zvířátek, která jsou připravena pomoct každému dítěti z lesní školky, pokud má nějaké malé nebo velké trable. Jaké štěstí! Davídkovi se totiž do nové lesní školky nechce a hrozně se mu tam stýská. Dobře že mu Chrochtík, Mak…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Sjezd abiturientů
Soudní rada Sebastian se setkává s mužem podezřelým z vraždy prostitutky. Postupně zjišťuje, že je to zřejmě jeho bývalý spolužák z gymnázia. Přátelili se kdysi, ale byla mezi nimi i jakási řevnivost. Nadaný spolužák pak předčasně gymnázium opustil. Možná na tom má svůj…

Za zamčenými dveřmi
Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšná chirurgyně s poklidným a osamělým životem.…

Královna Kunhuta a Záviš
Ve chvíli, kdy v bitvě na Moravském poli vyhasne život českého krále Přemysla Otakara II., se královně Kunhutě zhroutí celý svět. Má jediné přání: postarat se o osud sedmiletého synka Václava, zajistit mu právo na český trůn a potom se stáhnout do ústraní. Nečekané setk…

Dobrý proti severáku
{'cs': 'Milostný román v e-mailech podle knižního bestselleru.\nEmmi/ Jana Štvrtecká-Kaločová\nLeo/ Martin Sláma\nBernard/ Vladimír Hauser\nRežie: Lukáš Kopecký\nNECHRÁNĚNÉ SPOJENÍ Známe to skoro všichni. Když se v naší mailové schránce objeví neznámé jméno, obvykle jen…

Příhody telátka Poplety
Na statku s maminkou krávou a tatínkem bejkem žije telátko. Protože všechno poplete, říká se mu telátko popleta. Poslechněte si 64 krátkých příběhů s telátkem popletou, maminkou krávou a tatínkem bejkem.

Cvrček u krbu
Dramatizace jedné z nejslavnějších povídek Charlese Dickense Cvrček u krbu. Setkáme se zde s typickým světem Dickensových hrdinů. Manželství dobráckého povozníka Johna ohrožuje zlá intrika, chudý výrobce hraček s vypětím všech sil pečuje o svou dceru, jeho bohatý zaměst…

Dana
Tři povídky o jednom muži a třech ženách. Každá žena trochu jiná a přitom trochu stejná. Vyprávění o mezilidských vztazích obou pohlaví s humorným i jemně erotickým nádechem.

Chalupa
Dvě ženy, dva odlišné světy, jeden muž. Těhotná Helena uteče od panovačné matky k babičce na valašskou samotu, jedině tam je jí opravdu dobře. Tereza se potýká s krizí středního věku, nesnesitelným šéfem a dcerou, které nerozumí. Osudy obou žen náhle propojí tragická ud…

Drak na polní cestě
Grunt je přece základ. A proto se jihočeští sedláci nevzdávají bez boje! Tomášovi život nerozdal právě nejlepší karty: v pětapadesáti nemá manželku ani děti, takže pečuje o zestárlou matku a povyražení mu přináší leda běhání se psem a kamarádství s chlapcem ze sousedstv…

Bobulka a Lísteček
Poslechněte si příběhy kluka Jakuba a jeho dvou nových kamarádů Lístečka a Bobulky, bavičů, kteří vymýšlejí hry a legraci pro stromy.V archivu Českého rozhlasu znovuobjevený seriál pro děti napsala a režírovala Helena Philippová. Hrají: Zdeněk Řehoř, Vlastimil Brodský a…

Dekameron: Den osmý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Komteska a Koloděj
Třikrát se Matouš vypraví do Sirotčí tvrze, aby splnil tři úkoly, které mu uloží bratři zasněné komtesy Magdalenky. Jestlipak se mu je podaří splnit?Jak to všechno nakonec dopadne? Pohádku napsal Karel Šiktanc. V režii Karla Weinlicha účinkují: František Němec, Ivan Tro…

Kmotra Smrt
V příběhu Vladimíra Zajíce nejde o variaci poměrně známé pohádky Boženy Němcové, ale o původní příběh. Kmotřička, v protikladu ke svému jménu, v něm symbolizuje spíš život. Na rozdíl od černého mága, který v zájmu své nesmrtelnosti oddělil svou duši od hmotného těla. Ab…

O dráčikovi Spáčikovi
Pamätáte si ešte na dráčika Háčika? Jeho príbeh sa šťastne skončil svadbou s drakulienkou Okulienkou. Nuž a po svadbe sa im, ako správnym manželom, narodil syn. Ale beda! Nebol to syn po akom by Dráčik Háčik túžil - o háčkovaní nechcel ani počuť! Stále iba spal. Ani mam…

Radostné historky aneb Sedmilhářské střípky
Mnozí mají dosud v paměti populární rozhlasový cyklus Sedmilháři, ve kterém známé osobnosti kulturního života vyprávěly úsměvné příhody ze svého okolí. K "sedmilhářům" patřil tehdy i Vladimír Kalina, který po letech přichází s novými historkami o lidech známých ale i ne…

Já, Simon
Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávn…

O mé rodině a jiné zvířeně
Nekonečné kouzlo pospolitosti lidí a zvířat. Slavný britský humoristický román o roztodivných zvířatech i o autorově rodině, ve kterém přestává být hranice mezi jedním a druhým zřetelná. Humoristický román ze středomořského ostrova Korfu, kde anglický přírodovědec stráv…