Audiokniha Popelka

100 statečných - Host č. 46 - Bohdan Rajčinec 07.06.2014
Hostem L. Výborné - B. Rajčinec (z Ukrajinské iniciativy v Praze)

09. Chorvatština - cestovní konverzace
9. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Němčina do ucha
Nová němčina do ucha je poslechová učebnice, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační fráze, ale…

Polština pro mírně pokročilé B1 - část 2
Děkujeme za zájem o polechový kurz Polštiny pro mírně pokročilé B1- část druhá. Kurz je určen pro mírně až středně, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky polštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to…

Poslední vůle / Vánoční tragédie
Další dva případy z pera královny detektivek.

Uzel
V roce 1988 nastal v kariéře Richarda Krauze významný zlom - z pochůzkáře se stal detektivem. Hned první případ, vražda pracovníka ropné rafinerie, mu dává pořádně zabrat a namísto toho, aby se věnoval ženě Sylvii a malé dceři, zůstává v práci ještě déle než předtím. M…

Píseň krve
Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách Víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec sloužil jako rytíř králi Janusovi, panovníkovi Sjednoceného království, rozhodl se však Vélina zbavit jeho práv a v pouhých d…

Můj bratr
Jana Kippo se vrací na rodný statek na severu Švédska. Kdysi odsud utekla poté, co její bratr napadl otce lopatou. Bratr se nyní upíjí k smrti a matka po mrtvici chátrá v domově důchodců. Návštěva v Janě oživí vzpomínky na dětství plné násilí, přesto se rozhodne zůstat,…

Pod junáckou vlajkou
Mirek vstupuje do skautského oddílu s nečistými úmysly – chce tu pro svoji partu ukrást stan. V Devadesátce se mu však dostane vlídného přijetí, pozná tu spoustu kamarádů a do krádeže se mu najednou vůbec nechce. Jenže šéf party Ondra ho má v hrsti. Vyhrožuje, že vůdci …

Mor
Lovestory s jezdcem apokalypsy. Lovestory z žánru young adult. Kam vstoupí jezdec z Apokalypsy, přichází mor a smrt. Hasička Sara Burnsová se rozhodne lidstvo zachránit a jezdce zastřelit. Ten je však nesmrtelný a Sáru zajme. Mezi zajatkyní a jezdcem však vznikne silné …

Humelšnábl a boj se smrtí
MUDr. Humelšnábl je handicapován nejen komickým příjmením, ale také řadou komplexů, které si nese s sebou už od dětství a ze školy. Odreagovává se zdánlivou suverenitou, a ta jej, bohužel, přivádí do nepříjemných situací. K tomu je třeba přičíst určitý idealismus, se kt…

Robinson Crusoe
{'cs': 'Slavný román Daniela Defoa býval často považován za knihu pro děti příliš těžkou a nesrozumitelnou. Od jeho vzniku byly napsány mnohé verze pro mládež, v nichž se původní obsah do jisté míry stírá. Převyprávění spisovatele Františka Novotného se tak stalo doslov…

Yarminův syndrom
Policista Brett Machovski si vede svůj každodenní život v Ground Zero – podzemním městě pod moderním a luxusním Baltimorem. Netuší, že nevinné setkání se starou láskou ze střední školy ho zatáhne do víru událostí, které by si ani on, ani nikdo jiný nedokázal představit.…

Finanční hojnost
Finanční hojnost - audiokniha obsahuje nahrávku, jejímž autorem i interpretem je Roman Svoboda. Před vámi je velice účinný tvůrčí proces, pomocí kterého je možné dosáhnout finanční hojnosti a bohatství. Tento tvůrčí proces obsahuje techniky řízené relaxace, vizualizace …

Smrt šumavského poustevníka
Kdo by zabíjel muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil? Poblíž hranic s Bavorskem, s nímž má České království napjaté vztahy, je nalezen mrtvý mnich. Komu prospěla záhadná vražda? Na to musí odpovědět Oldřich z Chlumu a jeho pomocníci. Královský p…

M+B+M
My Tři králové jdeme k vám… M + B + M. Tento pozdrav sice úderná zpravodajsko-sabotážní skupina z organizace Obrana národa na domovní dveře protektorátní Prahy nepsala, a přece jí gestapo přiřklo přezdívku Svatí Tři králové. Podplukovníci Československé armády Josef Maš…

Krakatit
Čapkovi se román psal velmi těžce. Není divu – zpracovává v něm totiž i své osobní dilema. V té době je totiž postaven před otázku, zda se oženit se svou přítelkyní Olgou Scheinpflugovou. Lékaři ani rodina, vzhledem k jeho neutěšenému zdravotnímu stavu, nejsou této vari…

Muž bez psa
Všude dobře, doma nejlíp… Na Severu? A nespadli jste z jahody naznak? Na nejdelší noc v roce se děti a vnuci penzionovaného kantorského páru Hermanssonových sjeli do provinčního Kymlinge v hloubi Švédska. Mají se staroušky oslavit dvojí narozeniny, zimní slunovrat a jej…

Rostlinstvo v národních písních, pověstech, bájích a obyčejích
Josef Kořenský (1847- 1938) působil jako ředitel dívčí měšťanské školy v Praze Smíchově. Patřil mezi známé cestovatele a napsal řadu ve své době populárních cestopisů. Svou celoživotní cestovatelskou zálibu provozoval v době prázdnin a po odchodu do penze v roce 1908 jí…

Les prízrakov
Juraj Červenák prináša už šiestu knihu z cyklu historických detektívok zasadených do čias protitureckých vojen na sklonku 16. storočia. Joachim Stein zimuje na hrade Strieborná skala. Pokojné Vianoce s rodinou však zatieni potýčka so zločineckým podsvetím v neďalekom me…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Nebezpečná hra
Strhující propojení napínavé detektivky a zábavné romantiky! „Řekněte mi, jak se jmenuje,“ naléhal Tom a modlil se, aby měl dost času ubohou ženu ochránit. „Laurant,“ zašeptal ďábel. „Jmenuje se Laurant.“ Toma se zmocnila panika. „Moje Laurant?“ „Ano. Teď už to víte, ot…

Paměti
Příběh muže, který rozsvítil české země. Paměti Františka Křižíka přinášejí autentické vzpomínky jednoho z největších českých vynálezců, podnikatelů a vizionářů přelomu 19. a 20. století. Z chudých poměrů malého šumavského městečka se František Křižík vypracoval mezi te…

Letní návrh
Když Georgia souhlasí se schůzkou naslepo, moc toho neočekává. Jenže pak se objeví nebezpečně charismatický muž s odzbrojujícím úsměvem a neodolatelným sexy pohledem. Ti dva si hned od začátku padnou do noty a Georgia je příjemně překvapená. Nakonec se však ukáže, že te…

Ladislav Špaček - Úspěšný obchodní zástupce
Příručka pro obchodní zástupce, finanční poradce, realitní makléře, privátní bankéře a všechny ostatní, kteří chtějí být ve své profesi úspěšní. Jak dosáhnout úspěchu? Není to těžké. Je však potřeba se připravit. Stačí vědět, jak se chovat, jak s klientem mluvit, na co …