Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Popel všechny zarovná

Audiokniha Popel všechny zarovná

Délka:

17 hod 17 min

Čte:

Martin Stránský

Vydavatel:

Publixing

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Sulek maluje

Sulek maluje

Pavel Kosatík si za objekt své knihy vybral osobu svérázného malíře Svatopluka Sulka. Narozen v roce 1921, studoval po druhé světové válce na prestižní Akademii Montmartre v Paříži, v ateliéru Fernanda Légera. Doma směl poprvé vystavovat až v roce 1958, na přímluvu prof

Obrázek podcastu Medvěd

Medvěd

Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •Smirnov – Milan Enčev •Popovová – Vanda Hybnerová •Luka – Otto Rošetzký režie – Lukáš Burian producent – Filip Mareš hudba a efekty – Zdeněk Urbano

Obrázek podcastu Doktorka z domu trubačů

Doktorka z domu trubačů

Výběr z kapitol nejznámějšího románu Ilony Borské o životním příběhu MUDr. Vlasty Kákalové-Di Lottiové, která se ve dvacátých letech našeho století na vlastní pěst vydala do Orientu a založila v Bagdádu čs. nemocnici..V roce 1981 natočilo rozhlasové studio v Českých Bud

Obrázek podcastu Grimmové

Grimmové

Ponuré pohádky pro silné duše. Sílu, děsivost a nezkrotnost dodali pohádkám bratří Grimmů dánští spisovatelé, kteří se vracejí k původním verzím. Děsivé, kruté, hororové. To jsou pohádky bratří Grimmů, které však známe z uhlazenější autorské verze. Původní sílu, děsivo

Obrázek podcastu Francouzská revoluce – Robespierre

Francouzská revoluce – Robespierre

Audiokniha o nejvýznamnější postavě Francouzské revoluce – Robespierrovi, kterou napsal v meziválečném období jeden z nejslavnějších českých spisovatelů Stanislav Kostka Neumann. Ten je znám především jako proletářský básník, ale téměř se zapomnělo na to, že sepsal také

Obrázek podcastu Čekání na smích

Čekání na smích

Vídáte ho na obrazovce, ale teď máte možnost poznat Karla Šípa i z jiné stránky. Tato autorizovaná biografie vás zavede do zákulisí života muže, který se stal nedílnou součástí naší televizní scény. Nečekejte suchý výčet kariérních úspěchů – tahle kniha je plná lidskost

Obrázek podcastu Nečas: Valašské pohádky

Nečas: Valašské pohádky

Lidové valašské pohádky inspirovaly rodáka z Valašského Meziříčí Jaroslava Nečase (1913-1988). Nejkrásnější z nich shrnul do výboru, z něhož na našem albu přinášíme čtyři z nejznámějších: O Jankovi, který všechno popletl, O chytrém uhlíři, Pohádka o koláčích a O slepém

Obrázek podcastu Láska pro samouky

Láska pro samouky

Jak se liší randění v osmnácti a ve čtyřiceti? Vlastně skoro nijak. Ve čtyřiceti jste pořád stejně nejistí a zmatení jako v osmnácti, jenom už to nevypadá tak roztomile. Klára se o tom přesvědčí, když ze dne na den skončí její manželství a ona se znovu ocitne ve světě n

Obrázek podcastu Svědectví o životě v KLDR 2

Svědectví o životě v KLDR 2

Osm rozhovorů s uprchlíky o životě obyčejných Severokorejců. V roce 2020 Nina Špitálníková přinesla sedm rozhovorů, které poodhalily krustu jednoho z nejkrutějších režimů světa. Nyní autorka na svou knihu Svědectví o životě v KLDR, oceněnou Magnesií Literou, navazuje da

Obrázek podcastu Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (tretia séria)

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (tretia séria)

Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Obrázek podcastu Zlatý syn

Zlatý syn

Stane se Darrow rozhodujícím pěšcem v nelítostné partii nejmocnějších rodů Sluneční soustavy? Od událostí v Institutu uplynuly zhruba dva roky a Darrow se mezitím stal jedním z elitních Nejvyšších zjizvených a oblíbencem samotného arciguvernéra Marsu Nerona au Augusta –

Obrázek podcastu O Sklenaříkovi

O Sklenaříkovi

Skřítek Sklenařík se ukáže jen tomu, kdo dokáže vidět skleněnou krásu a těšit se z ní. Proto přišel za Bertičkou, která obdivuje skleněné předměty. Se srdcem se však stejně jako se sklem musí zacházet opatrně, neboť puknout může obojí. Sklenařík má slabost pro mladé dív

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Pirát jménem Šampaňský

Pirát jménem Šampaňský

Malý Jirka by si rád hrál s kamarády, ale žádné ještě nemá. A tak na sídliště, kde bydlí, přivolá pirátskou loď s kapitánem a mluvícím papouškem. Ta loď je podivuhodná, protože umí plout, i když kolem ní není moře. Díky tomu se Jirka spřátelí s dvěma kluky, společně nas

Obrázek podcastu Princezna z Marsu

Princezna z Marsu

{'cs': 'Napínavá love story Johna Cartera a princezny z Helia. Burroughsova marťanská série patří ke klasice žánru sci-fi. „Kráčeli jsme po půdě umírajícího světa, leč v našich duších se rodil svět nový.“\nPři potyčce s indiány se kapitán John Carter dostane do podivnéh

Obrázek podcastu Dlouhá kakaová řasa

Dlouhá kakaová řasa

Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové

Obrázek podcastu O tom ševci Jakubovi

O tom ševci Jakubovi

Na malé i velké posluchače čeká opravdu pohádkové vyprávění. Je z dob, kdy se ještě boty vyráběly ručně a švec musel trávit na verpánku, tedy místě, kde pracoval, celé hodiny. Jakub z naší pohádky ale není žádný "příštipkář". Je to opravdový mistr. S pomocí hastrmana do

Obrázek podcastu Stopařův průvodce galaxií

Stopařův průvodce galaxií

Ano, stopovat po Galaxii se dá, dokonce za méně než třicet altajských dolarů denně. Zde je seznam toho, co k tomu potřebujete: kámoše, který už má projetou většinu galaktických barů; pivo; ručník; pouze reziduální pud sebezáchovy; vstřícnost k jiným formám života. A nes

Obrázek podcastu Krysař (1979)

Krysař (1979)

Restaurované, méně známé zpracování Dykovy předlohy. Námět Krysaře vychází ze saského, staroněmeckého motivu, který Dykovi posloužil jako volné schéma svého díla. Účinkují Vladimír Šmeral, Miloš Hlavica, Jana Šulcová, Jan Teplý, Svatopluk Skládal a další.

Obrázek podcastu Cesta ľadového muža

Cesta ľadového muža

"Dlhotrvajúce zdravie pomocou metódy Wima Hofa. Veda potvrdila, že legendárna metóda Wima Hofa postavená na dychových cvičeniach a otužovaní podstatne zvyšuje energiu, zlepšuje prekrvenie, znižuje stres, podporuje imunitný systém, posilňuje telo a úspešne bojuje s mnohý

Obrázek podcastu Král, Válečník, Kouzelník, Milovník

Král, Válečník, Kouzelník, Milovník

Čtyři mužské archetypy. Jednoduchý a čitelný nástin „návodu k použití mužské psychiky“. V čem jsou muž silní a kde jsou jejich slabiny? Tato kniha se snaží znovuobjevit, posílit a podpořit mužnost v mužích. Podle autorů je mužství utvořeno čtyřmi archetypickými mužskými

Obrázek podcastu Bratři

Bratři

Cirkus je kouzelný svět. Akrobat je tak trochu klaunem. Právě to tvrdí bratři Gianni a Nello, synové potulného kejklíře a komedianta a krásné cikánky. Snaží se přesvědčit nejen cirkusové diváky, že svými stále novými a obtížnějšími akrobatickými čísly dokáží každého pře

Obrázek podcastu Jak získávat přátele a působit na lidi 2019

Jak získávat přátele a působit na lidi 2019

Nadčasový bestseller osobního rozvoje a mezilidské komunikace. Hledáte-li v historii knižního trhu knihu, která zásadním způsobem změnila podobu svého oboru, pak na poli osobního rozvoje a mezilidské komunikace náleží první místo knize Jak získávat přátele a působit na

Obrázek podcastu Packallovi

Packallovi

Seznamte se nejzmatenější a nejroztomilejší rodinkou v dějinách! Vzbudili jste se někdy a zjistili, že všechno jídlo v domě sežral pštros? Ne? My jsem si to mysleli. Něco takového se může stát jedině Packallům. TAK TOHLE JSOU PACKALLOVI. Jsou nejzpackanější rodina ve zp