Audiokniha Polština na dovolenou

Tajemství planet
Detektivní hra na motivy knihy Hany Proškové o pátrání po tajemství fresky, která skrývá vraždu... Účinkují Pavel Soukup, Monika Švábová, Milan Vlachovský, Inka Brendlová, Jaroslav Heyduk, Václav Neužil, Jan Gross, Ladislav Beneš. Režie: Mirolsav Buriánek (1987)

Nora - Domeček pro panenky
Příběh o společenském postavení ženy, která nemohla být tím, kým chtěla, ale byla nucena žít jako vzorná manželka a matka. V příběhu sledujeme proměnu loutky ve svébytnou bytost. Nora nechce být jen loutkou a události, které ji čekají, ji donutí uvědomit si svou situaci…

O Mikešovi
Kdo by neslyšel o Mikešovi... Černý kocourek žil v Hrusicích u Ševců, mluvil jako člověk a nejvíc si s ním rozuměl jeho kamarád Pepík. Spolu se navyváděli mnoho veselých kousků a taškařic, při nichž nikdy nechyběli kamarádi prase Pašík a kozel Bobeš, později i roztomilý…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Tanec s draky
Jen touha po moci je věčná... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje. Na východě, sužována svými nepřáteli, vládne jako královna města postaveného na prachu a smrti Daenerys, poslední potomek rodu Targaryenů, jejíž draci vyrostli d…

Demokraté
Ve své první rozhlasové hře Demokraté navazuje Milan Jariš na tradici, která začíná u Stroupežnického zasedáním obecní rady v Honicích v Našich furiantech a končí dnes třeba Havelkovými Vlastníky. Zasedání nebo schůze, kam úřední nutnost svede na jedno místo lidi se spo…

2010: Druhá vesmírná odysea
Discovery stále pluje vesmírem. Ke kosmické lodi Discovery míří mezinárodní posádka, která má nejen objasnit příčiny havárie, ale zejména prozkoumat záhadné vesmírné těleso. „Omlouvám se, že ruším oslavy, ale máme problém,“ obrací se palubní počítač Hal k členu posádky …

Zmizelá
Zdálo se to jako ideální manželství. Zdání však může vražedně klamat… Amy Elliottová Dunneová zmizela v den pátého výročí svatby. Nick Dunne, její muž, je po sérii nalezených důkazů obviněn z vraždy své ženy. Nick prohlašuje, že nic nespáchal, Amyini přátelé a zápisky v…

Zmizení zvláštního vlaku
Dvě povídky A. C. Doyla. Holmesův duchovní otec si potrpěl na příběhy s nevysvětlitelným tajemstvím. Zmizení zvláštního vlaku jím přímo oplývá: "...za denního světla, v červnovém odpoledni, v nejhustěji osídlené části Anglie se ztratil vlak i s cestujícími tak dokonale…

Tlustý pradědeček
Na tlustého pradědečka čeká ve venkovské hospodě strašlivá loupežnická parta: Lotrando, Hrdlořez, Chmaták, Krvavý Jíra či Chramostejl. Jak si s tím poradí?Pohádka o tlustém pradědečkovi Josefa Čapka doplnila Devatero pohádek jeho bratra Karla Čapka.Pohádku Josefa Čapka …

Ljuba Hermanová
Původní LP album 1218 0477 "Večer s Ljubou Hermanovou" složené ze starších snímků i aktuálního vyprávění a rozhovoru umělkyně s Bohumilem Bezouškou vydal Supraphon v roce 1983 - nyní tento kompilační titul vychází poprvé digitálně.

Ecce homo Forman
Kniha přináší možnost seznámit se se slavným režisérem optikou lidí, kteří měli to štěstí s ním spolupracovat anebo s ním nějaký čas pobýt napříč dekádami jeho života. Převážnou část tvoří vzpomínky Radima Kratochvíla, nevlastního bratra Petra a Matěje Formanů, na jejic…

Dívka v rysích drápech
V severním Švédsku zavládl surový kapitalismus, ekologický úpadek a zločin. Město Gasskas se stává jevištěm dramatu, které rozehraje smrt místní novinářky. Mikael Blomkvist se na sever vrací kvůli dceři – i kvůli poslední šanci na příběh, který by mohl zachránit jeho sk…

Čertův mlýn
Rozhlasová pohádka o husarovi, který přemohl čerta a stal se majitelem jeho mlýna. Na námět Jiřího Horáka pro rozhlas volně veršem napsal Zdeněk Skořepa. Hudbu složil a řídí Evžen Illín. Režie Karel Weinlich. Účinkují Jan Pivec, Marie Vášová, Josef Beyvl, Josef Chvalin…

Boží mlýny
V posledním románu Pavla Hrdličky se opět přesuneme o několik století do minulosti, konkrétně do 14. století, kdy na Velikonoce probíhala v Praze pohroma na Židy. Autor v románu opět velmi barvitě popisuje nejenom Prahu této doby, ale také rozplétá napínavý detektivní p…

Doktor Spánek
Uběhlo čtyřicet let a z osvíceného syna Torranceových je zralý muž, jenž propadl stejné závislosti, která kdysi doháněla do zuřivé nepříčetnosti jeho otce Jacka. Dan se lahve držet nechce, a tak se pokusí začít znovu na zapadlém maloměstě daleko od všech neřestí. V hosp…

Priepasť
Bývalý lezec trpiaci panickým strachom z výšok narazí na legendu o skalnej plošine v Tatrách, kde neznáma sila núti ľudí, ktorí tam zablúdia, skočiť do priepasti a zabiť sa. Nezvyčajné množstvo smrteľných nehôd v tejto oblasti mu nedá spávať. Rozbehne pátranie na vlastn…

Faktor Churchill
V životopise Winstona Churchilla podává autor se svým charakteristickým vtipem a pronikavostí podobiznu premiéra, který nebojácně vedl svůj národ do boje, přestože nenáviděl válku a pohrdal politiky postrádajícími zkušenost s jejími hrůzami; muže potýkajícího se s depre…

Kontraktor
Kontraktora si najímajú súkromné osoby, firmy a politici, aby ich ochraňoval a sprevádzal na nebezpečných misiách. Kontraktor je telesne zdatný, psychicky odolný, dobre znáša ťažké podmienky a v krajnom nebezpečenstve sa rozhoduje s chladnou hlavou. Skôr ako autor Peter…

Ženitba
Gogolova satirická komedie. Mistrná typizace střední vrstvy ruské společnosti 19. století. Poslechněte si klenot světové dramatiky.V domě stárnoucí a vdavekchtivé Agáty se díky dohazovačce Tekle schází čtveřice nápadníků. Každý z nich bezostyšně sleduje především své vl…

Metro 2033
Ticho, temno, tíseň, tma a tunely… Život v podsvětí má blízko ke smrti. Arťom žije v labyrintu moskevského metra, kam se lidstvo uchýlilo po jaderné válce. V šachtách a tunelech živoří chabě propojená lidská společenství – co stanice, to specifická komunita. Mladík, vša…

Žebrákova pomsta
Děj autorova příběhu s detektivní zápletkou se odehrává ve středověké Praze a hlavním hrdinou je stále Václav od Černého koně, podrychtář Starého Města pražského. V červenci roku 1401 leží před Prahou vojsko míšeňských markrabat a páni a rytíři, kteří měli zemi hájit, s…

Válka světů
Lidstvo je postaveno před rozhodující bitvu o svou holou existenci! Na Zemi přistávají záhadní mimozemšťané a lidstvo je postaveno před rozhodující bitvu o svou holou existenci! Příběh odehrávající se v Anglii na konci 19. století barvitě líčí invazi Marťanů na Zemi a p…

Dvacet tisíc mil pod mořem
"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl…

Dvojník
Můžeme napravit své chyby v jiné realitě? Jedinečný technothriller od mistra neotřelých zápletek a napínavých rozuzlení, vydávaného ve 46 zemích. Dylanu Moranovi se jedné deštivé noci zhroutil svět: jeho auto pohltila rozvodněná řeka a pod hladinou zůstala jeho milovaná…