Audiokniha Politické kauzy

Veselohra s dvojníkem
Vítězslav Nezval napsal Veselohru s dvojníkem pro rozhlas už v roce 1938 volně na motivy Calderonovy divadelní komedie Chudák ať má za ušima. Poprvé ji nastudoval režisér Bezdíček v roce 1939. Přinášíme vám rozhlasovou inscenaci režiséra Jiřího Rolla. Tuto galantní kome…

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Slečny Brontëovy
Třídílná audiokniha o trojici anglických spisovatelek z období romantismu. Zaposlouchejte se do příběhu o životních i tvůrčích cestách Charlotte, Anny a Emily Brontëových.Autorka Markéta Kočí Machačíková zvolila pro své vyprávění o osudech Brontëových specifický tvar. V…

Španielčina na cesty A1-B1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Španielčina na cesty A1-A2. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu a frázy, ktoré môžete použiť pri cestovaní. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen slovíčka…

Jak vykvetla vodní růže
Rozhlasová pohádka Marie Kubátové z r. 1979 nás zavede za strýcem hastrmanem a tetou hastrmankou, kteří žijí spokojeně u Paseckého mlýna. Hrdiny našeho příběhu budou ale také mladý Matýsek a milá Marjánka.osoby a obsazení: vypravěč (František Hanus), hastrmanka (Marie …

O škaredom káčatku
Kdesi neďaleko na jednom gazdovskom dvore čakala mama kačka na svoje deťúrence. Až sa dočkala! Jedno po druhom vykúkali na náš svet zo svojich vajíčok. Vyliahlo sa ich šesť. Ale čo to? Posledné siedme bolo akési iné. Trošku priveľké, trošku ťarbavé a sivé. Všetkým na dv…

Cesta na sever
Pohádku Selmy Lagerlöfové, nositelky Nobelovy ceny za literaturu, o putování zlobivého Nilse Holgressona Švédskem, zná už několik generací čtenářů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stala v roce 1995. V hlavních rolích se představí Vladimír Brabec, Ivan Trojan, Mi…

Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky
Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 8 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 jednoduchý…

Pane, nauč nás modlit se
Pane, nauč nás modlit se - audiokniha s náboženskou tematikou, kterou předčítá Mons. Josef Hrdlička. Mons. Josef Hrdlička se ke svému kněžskému poslání nevypracovával lehce. Ukončil střední školu a kvůli svému náboženskému přesvědčení pracoval jako pomocný dělník v Adam…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Pan Kaplan má stále třídu rád
Miroslav Donutil (Hyman Kaplan), Ladislav Lakomý (prof. Parkhil) a další v seriálu o půvabně humorných jazykových a jiných potížích žáků Večerní přípravné školy pro dospělé v New Yorku. Sestřih mimořádně úspěšného rozhlasového seriálu z roku 1996. Překlad, úprava a re…

Ľudové rozprávky
Spoločné dielo študentov Strednej zdravotníckej školy v Nových Zámkoch obsahuje 4 rozprávky z ľudovej tvorby . Diela boli nahovorené viachlasne študentmi a spracované do formy audio knihy s popridávanými zvukovými efektmi a hudobným podmazom.

Cristóbal Colón
Poslechněte si o životě a o cestách Kryštofa Kolumba ve španělštině. Dozvíte se, jak se díky svému neuvěřitelnému úsilí a houževnatosti vypracoval ze syna janovského tkalce až na admirála moří a oceánů, místokrále a generálního guvernéra všech ostrovů a pevnin, jež obje…

Němčina pre mierne pokročilých B1 - časť 1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Nemčina- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1 - časť 1. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už nemčinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že s…

Nezval recituje Nezvala
Původní EP album 0 88 0525 "Nezval recituje Nezvala" vydal Suprahon v roce 1960 - nyní titul s básněmi Na břehu řeky Svratky, Divoké husy, Sbohem a šáteček a Neznámá ze Seiny vychází v původní sestavě poprvé digitálně.

Dar nedar
Pohádka o třech narozeninových dárcích, které věnuje pastucha Prokop starostově dceři.Mají-li se dva lidi potkat, má-li to tak po správnosti být, pak se to jednoho dne natotata stane, ať si třeba jeden uhání na koni jako ztřeštěný a druhý třeba leze po kolenou v křoví? …

Pohádky tisíce a jedné noci 41-50
Pohádky tisíce a jedné noci - pátá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

Princezna se zlatou hvězdou na čele
V rozhlasové podobě známé pohádky, proslavené filmovou podobou režiséra Martina Friče, hrají Sylva Sequensová, Věra Galatíková, Jiří Langmajer, Josef Somr a další. Zlatá hvězda na čele princezny Lady okouzlila starého a zlého krále, který se po smrti princezniných rodič…

Vítězství
Původní 2LP album 1218 4611 se vzpomínkami příslušníků 1. čs. armádního sboru v SSSR vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Pride and Prejudice
Audiokniha Pride and Prejudice namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Mrs Bennet has five daughters and they are all unmarried. When rich, single Mr Bingley comes to live in the area, she is sure that he will be the perfect husb…

Správný krok
Ryan Shay je kapitánem basketbalového týmu Chicaga a nepotřebuje, aby se k němu přistěhovala Indy Iversová, nepořádná, emocionální a až příliš svůdná letuška a kamarádka jeho sestry. Když mu dá manažer klubu najevo, že osamělého vlka v roli kapitána neschvaluje, nezbude…

Tři sestry
Jedna z nejslavnějších her evropské dramatické literatury o nenaplněných snech tří sester, živořících na provincii a toužících odjet do Moskvy. Jako málokterý autor dokázal Anton Pavlovič Čechov zachytit ubíjející všednost, která pomalu, ale neúprosně drtí životy jeho p…

Hra s ohněm
Doylova povídka Hra s ohněm vypráví o jednom spiritistickém experimentu, jehož středobodem je bájný jednorožec, který se náhle zjeví v jídelně...Literární otec známého Sherlocka Holmese byl vystudovaným lékařem; a právě do lékařského prostředí, i když v poněkud bizarníc…

Mozart
Povídka Mozart není o geniálním rakouském skladateli, jak by se dalo předpokládat, ale jejím hrdinou - tedy spíše antihrdinou - je chudý ruský houslista, přesvědčený o svém mimořádném skladatelském talentu. Jeho tragikomický příběh ve čtyřech pokračováních vypráví Vikto…