Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Policie

Audiokniha Policie

Autor:

Jo Nesbo

Délka:

14 hod 3 min

Čte:

Hynek Čermák

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Forbíny života 1

Forbíny života 1

Původní LP album 1218 4300 s vyprávěním a vzpomínáním Jana Wericha na své kolegy herce, scénáristy atd. propojené průvodním slovem v podání Miloše Kopeckého vydal Supraphon v roce 1987

Obrázek podcastu Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj

Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj

Román napísaný na základe skutočných udalostí sa odohráva v rokoch 1860 až 1944 v Poluvsí, ktoré je dnes časťou Rajeckých Teplíc. Rozpráva príbeh rodiny naprieč generáciami tak, ako sa skutočne stal: bez prikrášlenia, bez zjemnenia, s drsnosťou dedinského prostredia, al

Obrázek podcastu Urmefisto

Urmefisto

Skutečný příběh herce velkého talentu, jehož touha vyniknout byla silnější než jeho svědomí, inspirovala dvoudílnou rozhlasovou hru dramatika Jana Vedrala. Hru v roce 1987 režíroval režisér Jiří Horčička, který hlavní roli svěřil Eduardovi Cupákovi. Podkladem pro rozhla

Obrázek podcastu Charlieho malé tajomstvá

Charlieho malé tajomstvá

Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pr

Obrázek podcastu Nejdražší suvenýr

Nejdražší suvenýr

Třiatřiceletý Roman, který se ještě pořád tak trochu drží máminy sukně, se vydává do dalekého Mexika. Co mělo být původně svatební cestou a posléze nechtěnou dovolenou, stane se jeho životním dobrodružstvím – to, když pozná energickou a svůdnou Maríu, která se chce naop

Obrázek podcastu Ničeho nelituju

Ničeho nelituju

Život plný kotrmelců. Na divadle, před kamerou, s velkou rodinou, ale vždy s jedinečným životním optimismem... Pětidílná četba ze vzpomínek Jiřiny Steimarové vznikla na základě knihy, kterou napsala spolu s publicistkou Kamilou Čížovou. Její podtitul, Život plný kotrmel

Obrázek podcastu Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Autor životopisů legendárních mužů jako Steve Jobs, Benjamin Franklin a Albert Einstein oživuje v nové biografii postavu génia všech dob – Leonarda da Vinciho. S pomocí rozsáhlých Leonardových deníkových záznamů dokázal Walter Isaacson rekonstruovat životní příběh renes

Obrázek podcastu Hlavně o mamince...

Hlavně o mamince...

"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 39 - Karel Zeman 07.06.2014

100 statečných - Host č. 39 - Karel Zeman 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - K. Zeman (kapitán dálné námořní plavby)

Obrázek podcastu Jižan a blondýna

Jižan a blondýna

Příběh vztahu Češky a řeckého muže vyprávěný s úsměvným nadhledem. Humoristický román s autobiografickými prvky, "Jižan a blondýna" vyšel knižně poprvé v roce 2012, jako audiokniha vychází v roce 2023.

Obrázek podcastu Dějiny naší rodiny

Dějiny naší rodiny

Rozhlasová četba na pokračování z knihy populárního spisovatele pro děti Jana Rysky z r. 1979. Čte: Eduard Cupák.

Obrázek podcastu Tak pravil Zarathustra

Tak pravil Zarathustra

„Člověk je něco, co má být překročeno.“ Tak pravil Zarathustra s podtitulem „Kniha pro všechny a pro nikoho“ je nejslavnějším dílem geniálního německého filosofa a básníka Friedricha Nietzscheho (1844–1900). Sám autor jej neskromně považoval za myšlenkově nejhlubší díl

Obrázek podcastu Sloužil jsem v Gaze

Sloužil jsem v Gaze

O situaci v pásmu Gazy vám (často nevyžádaně) dovedou vyprávět zástupy lidí. Může ale někdo z nich říct, že tam byl? David Shorf ano. Kouč, marketér, hudebník a bývalý novinář strávil v řadách proslulé izraelské armády tři roky. A přestože si tam někdy připadal jako Šve

Obrázek podcastu Díky, Jeevesi

Díky, Jeevesi

Nový koníček Bertieho Woostera – hra na banjo – trýzní obyvatele okolních bytů natolik, že s ním odmítají sdílet stejný dům. Rozhodnutí amatérského muzikanta odebrat se s nástrojem na venkovskou samotu ovšem nepotěší doposud věrného komorníka, který vystoupí z jeho služ

Obrázek podcastu Mengeleho děvče

Mengeleho děvče

Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích

Obrázek podcastu Sňatky z rozumu

Sňatky z rozumu

Snaha skloubit vlastenectví s byznysem někdy připomíná sňatek z rozumu... V první části pětidílné rodové ságy ožívá Praha padesátých a šedesátých let 19. století, kde společně s majetkem rodin Bornů a Nedobylů roste i nespokojenost českých vlastenců s postavením Čechů a

Obrázek podcastu Předávání ohně

Předávání ohně

Ponořte se do myšlenek o vizi, disciplíně, vztazích, odvaze, mužnosti a najděte si svou vlastní cestu. - Co znamená „být mužem“? - Co to znamená být mužem v 21. století? - Co je naším úkolem, a máme vůbec na to, abychom jej splnili? PŘEDÁVÁNÍ OHNĚ JE SNAHOU DOSTAT K MUŽ

Obrázek podcastu Jak jsme pašovali Turka

Jak jsme pašovali Turka

Druhá série povídek z cyklu Povídky a průpovídky. Patnáct jiskřivých příhod, které byly primárně napsané pro vyprávění na divadelních prknech. Jsou to historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i

Obrázek podcastu Kormidelník Vlnovský

Kormidelník Vlnovský

Marryatův příběh je klasickou robinzonádou. Rodina váženého pana Rolemila se čtyřmi dětmi a černou chůvou se plaví na obchodní lodi z Evropy do Austrálie. V bouři v Indickém oceánu je loď poškozena, posádka vrak opustí a rodinu ponechá na palubě. Jediný, kdo na potápěj

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Autokracia, s.r.o.

Autokracia, s.r.o.

Autokratický štát - na jeho vrchole sedí zloduch. Má pod palcom armádu a políciu. Tieto zložky hrozia obyvateľstvu násilím. Na jednej strane sú bezškrupulózni kolaboranti, na druhej pár statočných disidentov. V dnešných autokraciách však nevládne jeden zloduch, ich zákl

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 9

Deník malého poseroutky 9

Rodinný výlet, to by měla být veliká legrace… pokud samozřejmě nejste Heffleyovi. Cesta začala slibně, ale pak přišlo hned několik špatných odboček. Záchody na benzínce, vyšinutí racci, pomačkaný nárazník a prase na útěku – nic z toho úplně nesplňuje Gregovu představu o

Obrázek podcastu Čo naozaj jeme?

Čo naozaj jeme?

Je soľ naozaj taká škodlivá, ako sa o nej tvrdí? Sú ryby zdravé? A čo káva, červené mäso či nasýtené tuky? Môžu sa tehotné ženy spoľahnúť na rady svojho gynekológa o tom, čo majú jesť? Má bezlepková strava vôbec nejaké výhody? Čo vlastne vedia lekári o výžive? Audioknih

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o

Obrázek podcastu Galerie slávy - Jan Saudek

Galerie slávy - Jan Saudek

Galerie slávy - Jan Saudek - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Jedinečný životopisný rozhovor se světoznámým českým fotografem Janem Saudkem. Mimořádně otevřená, exkluzivní, zpověď člověka, která nenechá n