Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Polednice

Audiokniha Polednice

Délka:

5 hod 30 min

Čte:

Jakub Saic

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Lesní píseň

Lesní píseň

Poslechněte si krásnou pohádku nejen na dobrou noc. Podle stejnojmenného pohádkového příběhu Lesji Ukrajinky, romantický pohádkový příběh o nenaplněné lásce napsal pro rozhlas Václav Daněk. Hrají: Vilém Besser, Sylva Sequensová, Vlastimil Zavřel, Věra Kubánková, Valéri

Obrázek podcastu Když má štěstí kliku

Když má štěstí kliku

Šestiletý Jean a jeho svérázná babička. Dvojice, která je zárukou léčivě dobré nálady. Francie roku 1968. Jeanovi je šest let a matka ho ze dne na den nechá u jeho babičky. Na léto. Napořád. Vůbec to nečekal. Babička taky ne. Vycházet s babi Lucette není zrovna snadné,

Obrázek podcastu Král Kamenné srdce

Král Kamenné srdce

Čtyři žebráky vyhnal král od zámeckých bran. Od té doby ho stíhá jen a jen neštěstí. Jeho dcera princezna Lucie začala chřadnout. Jako by ji uhranuli. Královo srdce se zatvrdilo a nařídil, aby se o princeznu staraly všechny mladé panny z okolí. Ani na krok se teď nesmí

Obrázek podcastu Jak prokouknout druhé lidi

Jak prokouknout druhé lidi

Tvrdí, že je to jeho nejlepší nabídka. - Je tomu skutečně tak? "Říká, že souhlasí." - Souhlasí doopravdy? "Slíbíl, že to už nikdy neudělá." - Ale stejně to zas udělal. Chcete se podobným nepříjemným překvapením vyhnout? Nechte si poradit od Joea Navarra, bývalého

Obrázek podcastu Vladana a Prasopes 3

Vladana a Prasopes 3

Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země

Obrázek podcastu Tři enšpíglovské příběhy

Tři enšpíglovské příběhy

Obsah: 1. První enšpíglovská /Enšpígl, cizinec ze země brabantské, míří do města Kocourkova/ 2. Druhá enšpíglovská / Enšpígl v Kocourkově na jarmarku/ 3. Třetí enšpíglovská /Enšpígl v Kocourkově vyučuje purkmistrova osla/ Enšpígl, legendární hrdina německé sbírky šprý

Obrázek podcastu Školák Kája Mařík 2

Školák Kája Mařík 2

Pokračování navazuje v líčení každodenních dobrodružství malého Káji, který si svou bezprostředností, smyslem pro spravedlnost a živou fantazií získal srdce několika generací čtenářů. Tentokrát se Kája ocitá v situacích, které prověří jeho charakter. Čekají ho školní vy

Obrázek podcastu Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Bezmocní tohoto světa

Bezmocní tohoto světa

Děj románu se odehrává na přelomu tisíciletí v Petrohradě, kde žije a schází se skupina lidí s nadpřirozenými schopnostmi, jež byly objeveny a rozvinuty tajemným mistrem, sensejem. Když se jeden z členů této skupiny stane terčem vydírání ze strany mafiánského bosse, kte

Obrázek podcastu Ucho

Ucho

Příběh o ochromujícím strachu a lámání charakterů. Rozhlasová verze divadelní hry Lenky Procházkové podle scénáře Jana Procházky ke slavnému trezorovému filmu Ucho.

Obrázek podcastu Ty vole se neříká

Ty vole se neříká

Z jeviště až do zákulisí života – jedna pěvkyně, 101 příhod a humor ostřejší než vysoké C. Napsala jsem 101 kratičkých příběhů ze svého života, které vám nyní předkládám. Střípky z dětství, šílenost puberty, naivní představy o práci u divadla, cestu na světová jeviště,

Obrázek podcastu Weberova romantická cesta

Weberova romantická cesta

Karl Maria von Weber se vydal společně se svou milenkou, zpěvačkou S. Brandtovou na cestu z Bavor do Prahy, kde chtěl zkusit svoje štěstí. Když překročili šumavské hranice, ztratili v hlubokých lesích cestu. Dlouho bloudili pozdním večerem, bezradní a vystrašení připom

Obrázek podcastu Mycelium VII: Zakázané směry

Mycelium VII: Zakázané směry

Psychotronika je na vzestupu a přináší konec všeho, co bylo… Lodě míří k Zakázaným směrům. Staroslavná Tlix, planeta argenitu a Akkütlixe, nadále zůstává skrytá za obzorem, ale Lucas vidí obrovskou příležitost – a psychotronika mu dává možnost bleskově ji využít. On je

Obrázek podcastu Proč kluci milují fotbal

Proč kluci milují fotbal

Autorka, inspirována skutečnými kluky, které poznala na fotbalových hřištích a kteří mají v knize svá jména i tváře, popsala jejich příběhy citlivě, napínavě a poeticky. A především nezvykle. Pojednává o dětech, ale je určena dospělým. I když i děti ji budou svým citem

Obrázek podcastu Perličky Bohumila Hrabala

Perličky Bohumila Hrabala

Po Příbězích Petra Šabacha, kterými Centrum Paraple a vydavatelství Radioservis zahájily edici čtení z české prózy, jsme sáhli po povídkách Bohumila Hrabala. Mimochodem, víte, že se tento autor pomalu, ale jistě sává ve světě největším a nejznámějším českým spisovatelem

Obrázek podcastu Projekt potomek

Projekt potomek

Není to průměrný muž. Jeho problémy jsou jedinečné a řeší je ještě výjimečněji… Jsou svoji už deset měsíců a deset dní, takže mít dítě by asi nebyla taková věda. Jenže jejich rodičovství začalo nevyzpytatelnou náhodou zase úplně jinak, než kdyby ho profesor genetiky Don

Obrázek podcastu Dějiny naší rodiny

Dějiny naší rodiny

Rozhlasová četba na pokračování z knihy populárního spisovatele pro děti Jana Rysky z r. 1979. Čte: Eduard Cupák.

Obrázek podcastu Březový háj

Březový háj

Kniha o válce. Pervitinu. Ztraceném mládí. Svědectví člověka o hrůzách a zoufalství války a přátelství zpřetrhaném nenávistí doby. Květen 1940, Francie, vojáci na pervitinu. Zdrcující úder nacistického Německa, po kterém zůstane svobodný svět ležet v troskách, se nezadr

Obrázek podcastu Vzpomínání v bílém

Vzpomínání v bílém

Vlídné vyprávění o lékařském řemesle "pěšáka" medicíny. Ale také svědectví o době a místě na Šumavě v padesátých letech. Jiří Pejša (*1912) po válce začínal jako obvodní lékař v Železné Rudě. Jeho vzpomínková kniha vás vrátí v čase o téměř sedmdesát let zpátky do šuma

Obrázek podcastu Do oblak – Velká kniha pro malé i velké piloty

Do oblak – Velká kniha pro malé i velké piloty

Chceš pilotovat stíhačku? Nebo tě jen baví pozorovat letadla, fascinují tě kokpity, pilotova výstroj, letecká akrobacie nebo kluzáky? V téhle barvité knížce tě s tím vším seznámí opravdový český bojový pilot a první český astronaut! Ukáže ti, jak to vypadá ve výcvikovém

Obrázek podcastu Můj strýc Odysseus

Můj strýc Odysseus

Mazaný a činorodý Josef Frajvald začíná svou soukromou „odysseu“ ještě v časech rakousko-uherské monarchie, kdy se rozhodne zvelebit vyženěný pohřební ústav dosud nevídaným způsobem… Na čestné místo v pestré galerii slavných českých „literárních příbuzných“ patří vedle

Obrázek podcastu Husitská epopej VII

Husitská epopej VII

Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany,

Obrázek podcastu Moje roky v Izraeli

Moje roky v Izraeli

David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k

Obrázek podcastu Rok v Provenci

Rok v Provenci

„Vítejte v krajině levandule, výborného vína a lanýžů.“ Humorné vyprávění, ze kterého dýchá provensálská atmosféra plná skvělého jídla, místních zvyků a svérázných postaviček. Rok v Provenci je první částí volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nejvybraněj