Audiokniha Poláček: Muži v ofsajdu

Obchodní angličtina pro začátečníky
Tento kurz je určen všem, kteří si chtějí procvičit a zároveň rozšířit slovní zásobu v základní obchodní angličtině. Najdete v něm potřebnou slovní zásobu a fráze ke každodenní komunikaci s klienty i kolegy. Ke každému slovíčku máte k dispozici i příkladovou větu, takže…

Nesmírný
Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádně tragickému případu dopravní nehody, při níž byla mladá dívka vymrštěna vysoko do větví stromu. Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí zvláštní záhadě a jeho protivník, zkušený manipulátor se želez…

Záhada domu Marwicků
Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu …

Tichý pláč
Pokud chce Josie Quinnová zachránit další životy, musí rozluštit, kdo skrývá temné tajemství. Zvládne Josie rozehnat mlhu lží včas? Odpověď přináší další audiokniha bestsellerové autorky Lisy Reganové v přesvědčivém podání Jitky Ježkové.

Všem klukům, které jsem milovala
Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala. Nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. …

Smrtící bílá
„Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale de…

Zvon
Ve světě smrtek je všechno jinak. Citra a Rowan zmizeli. Plovoucí město Trvalka je pryč. Zdá se, že už nezbývá nic, co by mohlo smrtkovi Goddardovi zabránit, aby uchvátil absolutní moc. Když se teď Nimbus odmlčel, zůstává otázka: Může ho ještě někdo zastavit? Odpověď mo…

Mistr Jan Hus - archivní přednášky a Rok v dopisech
Rok v dopisech - Jan Hus (22. 6. 2006) 22. června 1415. Mistr Jan Hus píše z Kostnice přátelům. čte Jiří Schwarz, připravila Bronislava Janečková Jan Hus a osudy husitství přednáška prof. Karlovy univerzity Dr. Josefa Pekaře z 5. 7. 1935 Jan Hus přednáška historika, …

Padá rudá hvězda
Agent Luke Daniels se vydává na riskantní misi do Ruska. Jeho přítel a kolega John Vince, který byl považován za mrtvého, je ve skutečnosti vězněn na Soloveckých ostrovech. Série dramatických událostí dovede Lukea až k pátrání po legendární knihovně cara Ivana Hrozného.…

Obchodní španělština A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Španělština do práce / Obchodní španělština A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery. Kurz je založen na …

Vydra: Má pouť životem a uměním
Václav Vydra starší (*29. dubna 1876 - †7. dubna 1953) se narodil do rodiny vojenského hudebníka a kapelníka. V prvním divadelním angažmá byl v letech 1907 - 1913 v Plzni, v letech 1913 - 1922 byl hercem a režisérem ve Vinohradském divadle, kde krátce zastupoval K.H.Hil…

Pád zkázy a hněvu
Před dávnými časy byl svět zničen bohy, kteří ušetřili jen devět měst. Každé z nich je nyní pod nadvládou královny živící se rozkoší smrtelníků. Calista se do tohoto místa obklopeného krvelačnými nestvůrami narodila s nadpřirozenou intuicí a jako kurtizána barona z Arch…

Poslední drak
Jmenoval se Ajax a byl dokonale otráven životem. A to mu bylo teprve sto třicet dva let! Jak to dopadne, když se potká poslední drak na zeměkouli s posledním princem? Možná jste si nikdy nepředstavovali draka jako vegetariána. Možná jste ho vždycky vnímali jako krvela…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Stíny nad Univerzitou v Tir Erath – Rogenovo oko
Doprava poháněná parními ďasy. Nepolapitelný vrah, který se specializuje na kolegy z branže. Magická čtvrť ozubených kol, ocelových květů a podezřelých výtrysků páry. Úzká čtvrť plná studentských spolků, ohyzdných chrličů a skrýší uprchlých chimér. A samozřejmě kuchař,…

Karel IV. - Jménem koruny, jménem lásky
Karel IV. dovedl země koruny české k nebývalému rozkvětu, jen v soukromí jako by se mu štěstí vyhýbalo. Nebylo mu přáno, aby ho královským životem provázela milovaná Blanka. I když pak uzavíral politické sňatky, své manželky měl upřímně rád. Netušil však, že jediná Isab…

Mistborn II.: Pramen povýšení
Zabít boha byla ta snazší část… Uplynul rok od smrti Pána Vládce, kterému všichni přisuzovali božskou podstatu. Ale tyranův pád jeho poddaným mír ani blahobyt nepřinesl. Ve všech částech někdejší Finální říše zápasí lokální vládci o moc a město Luthadel, kde sídlí nový …

Francouzština pro pokročilé B2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzština – slovní zásoba B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou lovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že s…

Národní umělkyně Jiřina Petrovická - Portrét herečky
Z původního komentáře Jana Procházky k původnímu LP album 1118 2650 "Národní umělkyně Jiřina Petrovická - Portrét herečky" vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Portrét národní umělkyně JIŘINY PETROVICKÉ, členky činohry Národního divad…

Mráz
První díl francouzské bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem.Pracovníci elektrárny v Pyrenejích najdou jednoho dne mrtvolu koně zavěšenou na stožáru lanovky, která je tu jedinou přístupovou cestou. K vyšetřování je povolán Martin Servaz, velitel jednotky …

Přístav v mlze
Komisař Maigret řeší případ záhadné vraždy, nenadálého dědictví a tajemných rodinných souvislostí.

Řbitov zviřátek
Doktor Louis Creed našel konečně ten pravý domov pro svou rodinu. Se ženou a dvěma dětmi se přestěhoval z Chicaga do velkého domu uprostřed venkovské krajiny v Maine. Radost mu trochu kazí jen blízká rušná silnice. Ale okolní lesy v sobě skrývají něco daleko nebezpečněj…

Údolí
Malá vesnice v srdci Pyrenejí je po sesuvu půdy naprosto odříznutá od okolního světa a zdejší obyvatele navíc děsí sériový vrah, který za sebou nechává znetvořené oběti. Kriminalista Martin Servaz čelí disciplinárnímu řízení, přesto se však na místo vydává. Nemůže jinak…