Audiokniha Pokoj, lidé, budiž vám - pásmo o životě J. J. Ryby

Pilíře země
Románová historická freska, jejíž barvitý děj je soustředěn kolem stavby gotické katedrály v Anglii 12. století. V Anglii 12. století, v době občanské války, ničivého hladomoru a náboženských nesvárů, vyrůstá v Kingsbridge nádherná katedrála. Na pozadí převratných událo…

Kolo času VII.: Koruna z mečů
Kéž si Drakovo srdce vzpomene na slzy a jeho ohnivá duše na lásku… Všichni začínají chápat, že Draka Znovuzrozeného není možné spoutat. Po krvavé bitvě u Dumajských studní se o tom přesvědčily též Aes Sedai, poražené Randem a jeho ašaʼmany. Nyní domnělého spasitele lid…

Ředitel a hydra
Slavná tradice české humoristické literatury ze školního prostředí opět ožívá aneb Cesta do hlubin učitelovy duše. Alfréd nemá rád děti. Umí kouzlit, a tak kouzlí dětem — aby si mohl kupovat cigarety, dát si horkou vanu a další den se posunout o štaci dál. Jeho mrtvol…

Pohádky II. Jeníček a Mařenka, O vlku a kůzlátkách
Klasická pohádka o perníkové chaloupce a neposlušných kůzlátkách.

Zrcadlení
Titul plný poezie vydal v roce 1975 Supraphon v kompletu pod kat. číslem 0 88 0507-10. Jeho původní obal se bohužel v našem archivu nezachoval. Pedro Calderon de la Barca, Torquato Tasso, John Donne, Paul Fleming, George Gordon Byron, Jean-Arthur Rimbaud , Alexandr Ser…

Twain: Tom Sawyer
Původní supraphonské 2LP album 1018 2951 vydané v roce 1980, bylo ve velmi zkrácené formě poprvé vydáno na CD (SU 5920-2) v roce 2004 - nyní vychází digitálně 1:1 i s původním obalem.

Štíplová: Byla jednou koťata
Byla jednou koťátka, která se jmenovala Macourek, Camfourek, Pacička a o něco větší kocourek Kočičák. Tahle neposedná koťátka jsou stále plná nápadů. Jak to udělat, aby se nemusela mýt, jak zařídit, aby nebolel zub, jak počmárat krásně bílý domeček, hledají kočičí kořen…

Balada o ptácích a hadech
Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctéh…

Dekameron: Den sedmý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru
Laskavé osobnosti působící magnetizujícím dojmem Jistě máte ve svém okolí někoho, kdo působí doslova magnetizujícím dojmem. Tito lidé mají dar přesvědčit druhé, aniž by téměř museli promluvit jediné slovo. Chtěli byste také být takovou osobností? Stát se jí můžete. Dr…

Obamová: Můj příběh
Silné a inspirativní osobní vzpomínky bývalé první dámy Spojených států amerických Malá Michelle Robinsonová vyrůstala v jižní části Chicaga, bydlela ve společném pokoji s bratrem Craigem a hrávala si s ním v nedalekém parku. Její rodiče Fraser a Marian Robinsonovi ji …

Hotýlek na Islandu
Zachumlejte se do hřejivé deky a vychutnejte si panenskou přírodu Islandu a útulnou atmosféru ve stylu hygge. Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna nehoda a dostane padáka i kopačky. Její život je náhle v troskách, takže když jí personá…

Hladový národ
Evropa, rok 1943. Celý kontinent ovládá Říše Thule plná nelidských okupantů. Klaus Klinsmann je vzorný říšský důstojník s jistotou solidního kariérního postupu. To se však mění po setkání s polskou dívenkou, která se transformuje v bytost, s níž se nikdo dosud nesetkal.…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Jak uzavírat nové obchody
Jak uzavírat nové obchody je audiokniha pro každého, kdo pro své povolání potřebuje znát, jaké je potřeba mít dovednosti k získání nových zákazníků a obchodů, ale na druhou stranu postrádá dostatečné školení nebo kuráž prodávat efektivně. Dílo je opatřeno technickým pro…

Eskymo Welzl na Moravě
Martin Růžek čte vybrané kapitolky z knížky J. Golombka a E. Valenty "Trampoty eskymáckého náčelníka v Evropě". Narodil se před kulatou řádkou let v Zábřehu na Moravě a ke slávě mu pomohly Lidovky. Jan Eskymo Welzl, nejslavnější český dobrodruh, Eskymáky zvolený jako n…

Račí princezna
Méně známá pohádka Jiřího Mahena Račí princezna. Za ní se vydá nejmladší z královských synů, prosťáček, hlupáček, který je každému jenom pro smích. Při svém dlouhém putování se spřátelí s ptáky i rybami, bude sloužit, stařičké babičce i poustevníkovi, rok prožije osaměl…

Zrušený rok – Deník 2020
Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Ptáčátko
V Kodani řádí bestiální sériový vrah. Nemá jinou zbraň než telefon, přesto své oběti dokáže dovést až na pokraj šílenství. Jeho ohavné zločiny opět svedou dohromady agenta Europolu Marka Hesse a Naiu Thulinovou, která opustila oddělení vražd, aby se mohla věnovat nové p…

Elizino tajemství
Vzali jim důstojnost, ale nemohli jim vzít naději. Šokující román z Osvětimi. / Čekala je těžká volba na strašlivém místě: buď budou žít dál jako řadové vězenkyně koncentračního tábora v Osvětimi, nebo výměnou za snesitelnější podmínky začnou pracovat v táborovém nevěst…

Divný kořeny
Herečka Hana Frejková (* 1945) se ve své knize věnuje hledání nejen svých vlastních rodinných kořenů, ale také - a možná zejména - klíče k osudům svých rodičů, kteří zasvětili život komunistickému hnutí, jež je následně nemilosrdně rozdrtilo. Především jejího otce Ludví…

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…