Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Poklad ve Stříbrném jezeře

Audiokniha Poklad ve Stříbrném jezeře

Autor:

Karel May

Délka:

15 hod 57 min

Čte:

Martin Finger

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Pozitivní programování mysli

Pozitivní programování mysli

V dnešní uspěchané době, je na nás kladen stále větší psychycký tlak. Většina lidí žije ve stresu a ve strachu z budoucnosti. Od narození je naše podvědomá mysl zaplavována negativními vjemy a emocemi. Každou myšlenkou, které věnujeme dostatečnou pozornost a energii, tv

Obrázek podcastu Komunikuji, tedy jsem

Komunikuji, tedy jsem

Potřebujeme to denně - sdělovat své myšlenky, přesvědčit okolí, komunikovat. Čeká vás veřejné vystoupení? Pracovní pohovor? Proslov na rodinné akci? S řadou tipů a triků této audioknihy budete jistější a úspěšnější. Lektorka Dita Fuchsová čerpá především ze svých trénin

Obrázek podcastu Zen a hotovo

Zen a hotovo

Zen a hotovo je audiokniha pro všechny, kteří chtějí dát svému životu řád. Nabízí stejnojmenný minimalistický systém (anglicky „Zen to done“ – ZTD) deseti návyků, díky nimž je možné úkoly, projekty i povinnosti trvale uspořádat a udržet pod kontrolou. Dílo je opatřeno t

Obrázek podcastu Meditační promluvy 5 - Očista a vysvobození mysli

Meditační promluvy 5 - Očista a vysvobození mysli

Záznam promluv J. Vacka a J. Krutiny ze semináře v Jedlových Kostolanoch 2009. 1) Očista emocí a mysli, energetická podstata mysli, prvotní řízení pozornosti vědomí, rozpuštění ega a s ním i zdroj všech negací aj. 2) Práce s myslí, očista mysli, duchovní léčení aj.

Obrázek podcastu Kyjev. Vzpomínky příslušníků 1. čs. samostatné brigády

Kyjev. Vzpomínky příslušníků 1. čs. samostatné brigády

Původní 2LP album 1218 0611 věnované vzpomínkám příslušníků 1. čs. samostatné brigády na rok 1943, na boj na frontě po boku Sovětské armády vydal Supraphon v roce 1983 - titul nyní vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu 13 iných poviedok

13 iných poviedok

13 iných poviedok – je zbierka 12 + 1 poviedok aj pre poverčivých ľudí, v ktorých sa presvedčíte, že viac je viac a trinásť nie je málo. Humor je častým nosným prvkom a snáď neurazia nečakané zápletky a rozuzlenia. Trochu iný štýl vetotvorby a prežiarenie občasnou lyrik

Obrázek podcastu Reklama ...vážně!? 3

Reklama ...vážně!? 3

...ve francouzštině se vyskytuje slovo réclamer, které je překládáno jako hlásit se, dožadovat se, stěžovat si, žádat, vyžadovat, reklamovat a podobně. V některých spojeních, jako réclamer bruyamment - tj. hartusit, francouzština odkazuje k povaze reklamy, jako nepochyb

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Žil jsem zbytečně

Žil jsem zbytečně

Četba na pokračování z rukopisu vlastního životopisu významného českého národohospodáře a publicisty Jiřího Hejdy odsouzeného na doživotí v procesu s dr. Miladou Horákovou.Hejdova autobiografie Žil jsem zbytečně: román mého života mohla být vydána až po roce 1989. Rozhl

Obrázek podcastu Poslední štace

Poslední štace

Proč nám říkají poslední štace a mně vrahoun, ptá se pan primář... Černá komedie z repertoáru divadla Semafor, rozhlasová inscenace hry Jiřího Suchého o podivném lékařském zařízení s ještě podivnějšími lékaři.Osoby a obsazení: Primář (Miroslav Horníček), Pacient (Jiří

Obrázek podcastu Portrét básníka Vladimíra Holana

Portrét básníka Vladimíra Holana

Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu DV 15298 "Portrét básníka Vladimíra Holana" vydanému Supraphonem v roce 1966 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Na počátku své básnické dráhy napsal Vladimír Holan knihu nazvanou Triumf smrti; nyní jsme v čase, kdy se

Obrázek podcastu V zajetí narcismu

V zajetí narcismu

Nejnovější výzkumy ukazují, že výrazné narcistické sklony se dnes vyskytují až u 20 % běžné populace. Toxické chování narcistických osobností rozvrací manželství, rodinné i přátelské vztahy, komunity, pracovní prostředí. V některých případech narcisté dokážou své oběti

Obrázek podcastu Lazar a píseň

Lazar a píseň

Původní nahrávka sbírky lyrických básní o životě a cestě člověka životem, o vztahu jednotlivce k dalším lidem, sbírka básní "všedního dne " LAZAR A PÍSEŇ" básníka JOSEFA KAINARA (*29.6.1917 - †16.11.1971) byla původně vydána jako součást 2LP kompletu 2 18 0426-7 "Modern

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 91 - Jaroslav Pejčoch 08.06.2014

100 statečných - Host č. 91 - Jaroslav Pejčoch 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - J. Pejčoch (odborník na krizové plány)

Obrázek podcastu Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého

Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého

Z komentáře k původnímu 2LP albu 0 58 0408 "Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého" vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V prvních poválečných sezónách byl divadelní život bouřlivý. Nová divadla rychle vznikala a ještě rychleji zanikala

Obrázek podcastu Meditace

Meditace

Meditace patří mezi nejvýznamější a také nejúčinnější techniky, které slouží k dosahování cílů. Meditace je cestou, která nás vede do vlastního nitra, k našemu vyššímu vědomí a k univerzální moudrosti. Meditace znamená jen být - není v ní činnost, žádné úsilí, ani konce

Obrázek podcastu Josef Hlinomaz vzpomíná

Josef Hlinomaz vzpomíná

Vzpomínky svérázného herce a originálního malíře před rozhlasovým mikrofonem jsou stejně barevnou koláží plnou fantazie jako jeho vzývané naivistické obrazy. Josef Hlinomaz vás v lehce nostalgické náladě pobaví i po letech!.Josef Hlinomaz - herec, ilustrátor a významný

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 97 - Petr Dvořák 08.06.2014

100 statečných - Host č. 97 - Petr Dvořák 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - P. Dvořák (generální ředitel České televize)

Obrázek podcastu Mindfulness pro začátečníky

Mindfulness pro začátečníky

Poznejte, kdo jste. Mindfulness znamená uvědomování si, všímavost. K tomu, abychom byli ve větším souladu sami sebou i se světem, slouží i základy meditace, které autor včlenil do západní medicíny. K poznání sebe samého, k orientaci ve vztazích s druhými lidmi i ve svě

Obrázek podcastu 1984

1984

Nové vydanie románu 1984 - jedného z najznámejších diel svetovej literatúry. Spája v sebe prvky spoločensko-politického a vedecko-fantastického románu. Je obžalobou komunistickej diktatúry, ktorá roku 1984 ovládla všetko, vrátane ľudského myslenia. Román opisuje osudy č

Obrázek podcastu Přecitlivělost není slabost

Přecitlivělost není slabost

Pochopte sami sebe a mějte se rádi. Dánská psycholožka popisuje, jak přecitlivělost vnímat jako výhodu a jak čelit hněvu či vlastnímu studu. V neposlední řadě se zabývá i tím, jak se vyrovnat s depresí a úzkostí. Vysoce citliví lidé mají obzvláště jemnou nervovou sous

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 73 - David Gaydečka 08.06.2014

100 statečných - Host č. 73 - David Gaydečka 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - D. Gaydečka (organizátor hudebního festivalu United Islands)

Obrázek podcastu Miroslav Horníček v Šemanovicích

Miroslav Horníček v Šemanovicích

Dvě setkání s Ondřejem Suchým a publikem v šemanovickém společenském minicetru Nostalgická myš při natáčení pořadů Nostalgické muzeum zábavy v roce 1998. Když v polovině devadesátých let vzniklo v Šemanovicích u Kokořína společenské mini centrum nostalgie, začal zde od

Obrázek podcastu Pan Kaplan má stále třídu rád

Pan Kaplan má stále třídu rád

Miroslav Donutil (Hyman Kaplan), Ladislav Lakomý (prof. Parkhil) a další v seriálu o půvabně humorných jazykových a jiných potížích žáků Večerní přípravné školy pro dospělé v New Yorku. Sestřih mimořádně úspěšného rozhlasového seriálu z roku 1996. Překlad, úprava a re

Obrázek podcastu Dialogy nad životem

Dialogy nad životem

Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j